Νίκη με ανατροπή για το Περού

Το Περού είναι ανώτερη ομάδα από τη Βολιβία, αλλά χρειάστηκε να ανεβάσει ταχύτητα για να φτάσει τελικά στην πρώτη της νίκη στο Copa America 2019.

Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα επικράτησε με 3-1 της «Βέρδε» με ανατροπή στο σκορ, πήρε το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο και ουσιαστικά θα παίξει την απευθείας πρόκρισή της στον «τελικό» με τη Βραζιλία.

Έτσι, όπως εξελίσσεται ο όμιλος βέβαια, μοιάζει απίθανο οι «Ίνκας» να μείνουν εκτός συνέχειας, ακόμα και αν ηττηθούν από το Σελεσάο.

Στα αγωνιστικά, στο 27′ οι Βολιβιανοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με πέναλτι του Μορένο, μια παράβαση που δόθηκε με την βοήθεια του VAR σε χέρι του Ζαμπράνο.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε, όμως, ο Κουέβα έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γκερέρο, ο οποίος πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Πέρου είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 54′ πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Φαρφάν.

Το ματς οδηγήθηκε στη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με τους Περουβιανούς να καταφέρνουν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνουν το 1-3 με ωραία προσπάθεια και σουτ του Φλόρες.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Λάμπε- Ντιέγκο Μπεχαράνο, Ακίν, Χουσίνο, Μάρβιν Μπεχαράνο- Σααβέδρα (73′ Λ. Βάκα), Χουστινιάνο, Σαουσέδο (71′ Φερνάντες), Τσουμασέρο- Ραούλ Κάστρο (80′ Άλβαρεζ)- Μαρσέλο Μορένο.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε- Αντβίνκουλα, Αμπράμ, Ζαμπράνο (85′ Αραούχο), Τράουκο- Γιοτούν, Τάπια- Πόλο, Κουέβα (79′ Φλόρες), Φαρφάν- Γκερέρο (93′ Γκονζάλες).

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο
Περού 4
Βραζιλία 3
Βενεζουέλα 1
Βολιβία 0

Επόμενη αγωνιστική
Βραζιλία- Περού
Βενεζουέλα – Βολιβία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις