Στο επίπεδο της Football League οι επαφές για ΑΦΜ

Βασικός στόχος και επιδίωξη των ανθρώπων του Συλλόγου είναι να εξασφαλίσουν περίπτωση συμφωνίας για την απόκτηση νέου ΑΦΜ, με σωματείο, το οποίο αγωνίζεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερη κατηγορία.

Κι επειδή στη Super League δεν φαίνεται άλλο… φως στο συγκεκριμένο πεδίο, πέραν της περίπτωσης του Βόλου, η οποία έχει ήδη ναυαγήσει, η βασική επιδίωξη αφορά στο επίπεδο της Super League 2, όπου, όμως, δεν δείχνει να προκύπτει κάποια απτή επιλογή.

Κατά συνέπεια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγκαία εταιρική μεταβολή και να αποκτήσει ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής νέα φορολογικά δεδομένα, απαλλαγμένα από τα μη διαχειρίσιμα βάρη του παρελθόντος, αλλά και για να αποκτήσει, παράλληλα, τη δυνατότητα αγωνιστικής συνέχειας η ομάδα, ένα σημαντικό βάρος της όλης αναζήτησης πέφτει – μοιραία – στην 3η τη τάξει κατηγορία.

Εκεί, έχουν εντοπιστεί ομάδες, οι οποίες δε ν έχουν την οικονομική δυνατότητα και τη διάθεση από πλευράς των ιδιοκτητών τους, να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της νέας Football League, καθώς από την προσεχή περίοδο αυτό θα παρουσιάζει τη δυσχερή αντίφαση του να είναι επαγγελματικό, αλλά με πενιχρά εξασφαλισμένα έσοδα.

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ομάδων, εξετάζονται, πραγματοποιούνται οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις και αναμένονται γενικότερα εξελίξεις, όταν παρθεί μία κατευθυντήρια απόφαση από το σύνολο των φορέων του Συλλόγου.

Οι υποψήφιες ομάδες για το deal

Στα παραδείγματα των ομάδων, που εκδηλώνουν μία δυσκολία ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στη νέα Football League και – δυνητικά – ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο διαπραγμάτευσης για τον Ηρακλή, συγκαταλέγεται και η ομάδα από την Κέρκυρα, Α.Π.Σ. Κρόνος Αργυράδων.

Ο επικεφαλής της έχει τοποθετηθεί δημοσίως σχετικά με τον προβληματισμό του για τη συμμετοχή της ομάδας σε μία κατηγορία, η οποία απαιτεί καθεστώς ΠΑΕ και παρέχει… «ερασιτεχνικά» έσοδα στα σωματεία, τα οποία μετέχουν σε αυτήν.

Οι πληροφορίες από το νησί των Φαιάκων αναφέρουν ότι υπάρχει έδαφος συνεννόησης για παραχώρηση του ΑΦΜ του συγκεκριμένου συλλόγου και στον Ημίθεο ήδη έχουν καταγράψει «στα υπ’ όψιν» τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επίσης, μία άλλη ανάλογη επιλογή φαίνεται να αποτελεί και ομάδα από την Ηγουμενίτσα, ο Α.Σ. Θεσπρωτός, η περίπτωση του οποίου φέρεται να είχε εξεταστεί και από το καθεστώς του Τομ Παπαδόπουλου, πριν μετατοπίσει όλο το βάρος στη – βέβαιη, όπως θεωρούσε – συμφωνία με τον Βόλο ΝΠΣ.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να απολύτως άσχετες με την πραγματικότητα οι πληροφορίες, οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει με ένταση πριν από λίγο καιρό, σχετικά με το ενδεχόμενο να συζητά κάτι ανάλογο και ο Π.Ο. Τρίγλιας, αν και λίγες μέρες μετά οι επιτελείς της ομάδας από τη Χαλκιδική έσπευσαν να διαψεύσουν την όλη φημολογία.

Βεβαίως, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε επίσημη κίνηση εξαγοράς ΑΦΜ, προς την κατεύθυνση οποιασδήποτε ομάδας, απαιτείται η λήψη κεντρικής απόφασης από την «κυανόλευκη» οικογένεια και – πρώτα από όλα – η εξασφάλιση του αναγκαίου χρηματοδότη από πλευράς Ηρακλή…

Πηγή: bluearena

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις