Α. Μεταφτσής: Όλα βαίνουν καλώς, σύντομα οι ανακοινώσεις

Οι διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχουν προχωρήσει από πλευράς πενταμελούς επιτροπής, που έχει αναλάβει να κάνει τις κινήσεις και τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει γνωστός ο αριθμός λογαριασμού, που θα ανοιχθεί στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Αλέκος Μεταφτσής, μέλος της πενταμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου για να προχωρήσει τις διαδικασίες της σύστασης ΠΑΕ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Αλέκος Μεταφτσής: Είμαστε μια επιτροπή που ασχολείται καθαρά με την σύσταση της ΠΑΕ και στη συνέχεια η ενασχόλησή μας με την ομάδα σταματά. Όποτε πάρουμε το «πράσινο φως» από τους έγκριτους δικηγόρους από την Αθήνα, τους κ.κ. Λίβα και Μπιλίρης, γνώστες των συγκεκριμένων θεμάτων, που ασχολούνται με την υπόθεση, θα ανοίξουμε το λογαριασμό στην τράπεζα, η οποία είναι η Συνεταιριστική Θεσσαλίας. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν κατατεθεί, τα εξετάζει ο νομικός της εταιρείας, ο κ. Χριστοφίδης, ο οποίος έχει σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύω, πως θα είμαστε σε θέση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να ανακοινώσουμε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα. Οι διαδικασίες, πάντως, έχουν «τρέξει», το καταστατικό βρίσκεται σε γνωστό συμβολαιογράφο του Βόλου, ο οποίος και αυτός συλλέγει τα τελευταία στοιχεία. Τη Δευτέρα θα κατατεθεί το καταστατικό στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να πάρει το δρόμο της εξέτασής του και της έγκρισης. Το διάστημα που μεσολάβησε από τη Γενική Συνέλευση της 12ης Ιουνίου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για να γίνει η ΠΑΕ ο Ολυμπιακός Βόλου. Μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες δεν θα αργήσουν να γίνουν. Για να μπορεί ο κόσμος να συνδράμει στην προσπάθεια που γίνεται, με τον Ολυμπιακό Βόλου να επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Από τη στιγμή που θα ανοιχθεί ο λογαριασμός στην τράπεζα, προτεραιότητα για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου έχουν τα μέλη του συλλόγου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ενημερώσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, πως δεν χρειάζεται πόθεν έσχες για την αγορά μετοχών μέχρι το 5%. Δηλαδή, βάσει του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ, μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ που αντιστοιχεί στο 5% του μ.κ. δεν χρειάζεται πόθεν έσχες (σ.σ. η τιμή της μετοχής έχει οριστεί στα 30 ευρώ). Με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας θα μπορούν όσοι επιθυμούν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό που θα ανοιχθεί στην τράπεζα για προεγγραφή και την αγορά μετοχών.

Ο ρόλος της πενταμελούς επιτροπής παύει, αφού πιστοποιήσει την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και βγει το μετοχολόγιο. Στη συνέχεια θα γίνει πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την οποία θα συγκαλέσει ο μεγαλομέτοχος. Στη Γ.Σ. λαμβάνουν μέρος μόνο οι μέτοχοι της ΠΑΕ και ψηφίζουν ανάλογα με τις μετοχές που έχει ο καθένας. Ο Ερασιτέχνης, ως γνωστόν, κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Όλα βαίνουν καλώς και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις