Ιμεράι: Έφυγα με μεγάλη πικρία

Καλεσμένος στο στούντιο του Sport FM 89.5 ήταν χθες ο Νίκος Ιμεράι. Ο πρώην διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής Νίκης μίλησε στην εκπομπή «Σφύριξα κι έληξες» για την πικρία του για τα όσα συνάντησε στη Νίκη, έκανε λόγο για εσωτερικό πόλεμο που δέχθηκε και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενισχύσει το μπάσκετ και τις ακαδημίες του συλλόγου.

Για το αν θα στεναχωρηθούν οι φίλαθλοι επειδή έφυγε: «Δεν το ξέρω. Πάντως διάβασα ότι ξαφνικά εμφανίστηκε πολύ χρήμα και πιστεύω ότι ο σύλλογος θα βρίσκεται σε καλά χέρια. Το εύχομαι, ποιος δεν το θέλει;».

Για το αν θα γυρίσει εφόσον του το ζητήσουν: «Ο Νίκος Ιμεράι έχει τελειώσει από τη Νίκη. Εγώ ξέρω ότι παντού όποιος πληρώνει κάνει κουμάντο, πράγμα το οποίο δεν έγινε σε εμάς. Όπως δείχνουν τα πράγματα, μόνο εγώ δεν έκανα κουμάντο. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα πολύ χώρο, γιατί δεν ήθελα να υπάρχει ρήξη στον σύλλογο. Με άτομα όμως που δεν έχουν βοηθήσει γιατί να μην έρθω σε ρήξη; Το λάθος όμως και η ευθύνη για την αποτυχία ανήκουν σε μένα. Δεν έχω βλέψεις να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας. Να βοηθήσω ήθελα τον σύλλογο, γιατί τον αγάπησα. Μου ταιριάζει γιατί κι εγώ πρόσφυγας είμαι».

Για το αν θα βοηθήσει τη Νίκη εφόσον παραστεί ανάγκη: «Ό,τι μπορούσα να προσφέρω, το έκανα. Αυτά τα τρία χρόνια ήμουν κοντά στον σύλλογο, αλλά έφυγα με μεγάλη πικρία. Άνθρωποι που δεν το φανταζόμουν ότι μπορούν να τους έχω απέναντι, τελικά τους είχα. Δεν μπορούσα να το διανοηθώ αυτό. Μα ήταν εκεί, διοικούσαν, τι ήθελαν παραπάνω; Να ξεκάνουν και μένα;».

Για το ότι η ομάδα δεν κέρδισε την άνοδο: «Μεγάλη στεναχώρια για μένα, γιατί απογοήτευσα τον κόσμο και τον εαυτό μου πάνω απ’ όλα. Για να πω την αλήθεια, έκανα υπέρβαση για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα παλεύεις, αλλά η αχαριστία σε πονάει και είναι αυτό που σε τελειώνει. Εγώ τους λέω «είμαι εδώ». Στη συνέντευξη που έδωσα -και ό,τι λέω το εννοώ- είπα ότι είμαι εδώ και εγώ θα διαλέξω τους συνεργάτες μου. Και τώρα βγαίνουν κάποιοι και θέλουν να μου επιβάλλουν να συνεργαστώ με τους εχθρούς μου; Με τους ανθρώπους που επί έναν χρόνο, αντί να ασχολούνται με την ομάδα, μου έκαναν πόλεμο;».

Για το πότε αντιλήφθηκε ότι δέχεται πόλεμο: «Τώρα φάνηκε. Είχα αντιληφθεί αδιαφορία. Αν δεν θέλεις να βοηθήσεις, μη βοηθάς. Δεν ζήτησα τη βοήθειά σου, αλλά μην κάνεις ζημιά. Έγινε χοντρή ζημιά. Στην ομάδα υπήρχαν δύο διοικήσεις. Από εμάς ξεκινά αυτό. Όταν συμβαίνει αυτό στη διοίκηση είναι λογικό να υπάρχουν δύο ομάδες στην ομάδα. Είχα μερικούς παίκτες που έπαιζαν για τη φανέλα και πήραν κάποια παιχνίδια στην ουσία μόνοι τους, αλλιώς ούτε 5οι δεν θα βγαίναμε με αυτά που γίνονταν και δεν τα ήξερα, όχι 2οι».

Για το αν είχαν δύναμη αυτοί που φρέναραν την ομάδα: «Όχι λόγω χρημάτων, αλλά επειδή βρίσκονταν χρόνια κοντά στην ομάδα, την είχαν αυτή τη δυνατότητα».

Για τη δική του προσφορά: «Ο κόσμος ξέρει ότι τα τρία τελευταία χρόνια ήμουν παρών όποτε χρειάστηκε για την ομάδα αυτή, χωρίς να λυπηθώ ούτε τα χρήματα, ούτε τον χρόνο. Είχα παρατήσει τη δουλειά μου. Από πέρσι τα Χριστούγεννα είχα δει ότι γίνονταν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Εγώ θέλω να πετύχω σε ό,τι κάνω. Ήρθα 18 χρόνων εδώ και έκανα τέσσερις δουλειές για να γίνω άνθρωπος με κύρος και οικονομική επιφάνεια. Σ’ αυτό με στήριξε ο κόσμος».

Για το αν ένιωσε ότι τον εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι και αν έπρεπε να είναι πιο σκληρός: «Μπορεί να έγινε κι αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να βοηθάω. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι σκληρός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Με την έννοια να γίνεις «αλήτης» δεν μπορώ. Το λάθος μου ήταν ότι έδωσα χώρο σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να προσφέρουν στην ομάδα. Ποιοι να κρίνουν, οι τσαμπατζήδες; Αυτό είναι που σε πικραίνει».

Για το αν θα κατονομάσει ποιους εννοεί: «Δεν θέλω να πω ονόματα. Ο αγνός φίλαθλος κόσμος της Νίκης ξέρει τη βοήθειά μου προς την ομάδα. Κάποια στιγμή ο κόσμος της Νίκης θα πρέπει να ξυπνήσει. Δεν μπορεί ν’ αφήσει 20-30 άτομα, που είναι «πουθενάδες», να κάνουν κουμάντο. Ίσως έχουν άλλες βλέψεις, να θέλουν την ομάδα στις χαμηλές κατηγορίες για να διοικούν. Γιατί αν έρθει επενδυτής, θα τους διώξει την άλλη μέρα όλους. Πάντως εγώ δεν έκανα επένδυση. Δεν έβαλα χρήματα με σκοπό να κερδίσω κάτι. Μπήκα για να βοηθήσω. Δεν ήθελα ούτε να διώξω κανέναν, ούτε να έρθω σε ρήξη».

Για το αν θα άλλαζε κάτι με αυτά που έκανε: «Θα λειτουργούσα αλλιώς. Θα έκανα στην ομάδα αυτό που εφάρμοσε ο ΝΠΣ, δηλαδή μόνο μέλη. Τι να κάνεις τους οργανωμένους, που έχουν πάρει 29-30 διαρκείας και έχουμε πληρώσει 20.000 ευρώ σε πρόστιμο; Δεν την αγαπάς έτσι την ομάδα. Δεν τους κατηγορώ, αγαπάνε την ομάδα, αλλά πρέπει να την αφήσουν να πάει μπροστά. Μπορεί και ο γιος μου να βρίσκεται ανάμεσά τους. Επίσης ένα λάθος ήταν ότι δεν έβαλαν λεφτά όλοι όσοι διοικούσαμε. Αν είχαν βάλει λεφτά, θα τα πονούσαν».

Για τους συνεργάτες που είχε δίπλα του: «Μου είχαν χτυπήσει «καμπανάκι». Αν ερχόταν κάποιος δυνατός επιχειρηματίας, ο ίδιος θα παραχωρούσα τη θέση μου για το καλό της ομάδας. Ήμασταν τέσσερα-πέντε άτομα που ασχολούμασταν όλη τη μέρα με τη Νίκη και θέλω να τους ευχαριστήσω. Η αλήθεια είναι ότι τώρα στο τέλος μόνο ο Κώστας Καζανίδης βγήκε δημόσια και τοποθετήθηκε. Ωστόσο και οι υπόλοιποι, ο Άκης Σουγγάρης, ο Γιώργος Κουτσούκης και ο Γιώργος Αποστολακόπουλος βρίσκονταν κοντά στη Νίκη και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Στην ομάδα βρισκόταν και ο Παντελής Πρόγκνι, αλλά επειδή κατηγορήθηκε ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, καταλήξαμε να τον «φάμε» κι αυτόν».

Για τον ρόλο του Blue Heart: «Το ραδιόφωνο είναι ένα εργαλείο. Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, θα κάνει καλό στην ομάδα. Δεν νομίζω ότι το ραδιόφωνο έπαιξε ρόλο σε κάτι. Βέβαια βγήκαν κάποιοι ανώνυμα και έβριζαν παίκτες, προπονητή κι εμένα, κάτι που δεν θεωρώ σωστό».

Για τον Φάντζιο Μπούις: «Τον εμπιστευόμουν και πιστεύω ότι αυτόν τον προπονητή θα τον δούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία και είχε επισημάνει κάτι πριν φύγει. Προφανώς κάτι είχε αντιληφθεί. Πάντως έφυγε σαν φίλος, δεν υπήρχε περίπτωση να με ρίξει και να πάρει εντολές από κάπου αλλού».

Για τον Γιώργο Κούτση και αν δέχθηκε πιέσεις στο έργο του: «Είναι καλό παιδί. Παρόλο που πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε, για εμάς δεν μπορούσε να βοηθήσει. Δεν έδειχνε να έχει όρεξη, ίσως να μην ταίριαζε. Από τη δική μου πλευρά ποτέ δεν δέχθηκε πίεση στο έργο του».

Για τον Ράτκο Ντόστανιτς: «Για μένα κορυφαίος άνθρωπος και προπονητής. Με τον ερχομό του στην ομάδα ηρέμησα. Μόνο σ’ ένα παιχνίδι αναγκάστηκα να μπω στα αποδυτήρια πικραμένος, επειδή δεν ανέβηκε η ομάδα».

Για τον Θοδωρή Σκύφτα: «Υπάρχουν άνθρωποι μεγαλωμένοι στη σκιά. Τώρα που έφυγε το αφεντικό του, έβγαλε «κεφάλι». Άλλωστε ο κ. Ντόστανιτς μου είχε πει ότι είχε τελειώσει με τον κ. Σκύφτα. Είναι άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα. Τρώει ψωμί μέσω του κ. Ντόστανιτς και ξαφνικά μόλις έφυγε, είδε το φως και μεγάλωσε. Τον θεωρώ ασήμαντο άνθρωπο, ανθρωπάκι. Το να λες ψέματα για ασήμαντα πράγματα δεν μπορώ να το καταλάβω τώρα που τελειώσαμε κι εγώ και ο Κέρι. Αν είχε τα «πνευμόνια» να τα έλεγε τότε, να τον πιστέψει και ο κόσμος. Τώρα γίνεται ρεζίλι και δεν τον πιστεύει κανείς. Μόνο τα μούτρα του να έβλεπες όταν διάβαζε το δήθεν μέιλ στη Γενική Συνέλευση, καταλάβαινες πόσο φοβισμένος ήταν και ότι έλεγε ψέματα. Δεν πίστεψα ότι έστειλε ποτέ μήνυμα αρνητικό για μένα ο κ. Ντόστανιτς».

Για τον Χρήστο Τζιώρα: «Ο Χρήστος ήταν ένα κεφάλαιο που μας αναστάτωσε πολύ. Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ο Τζιώρας ήθελε να φύγει, για να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία, δεν ήταν δική μου επιθυμία. Δεν τον έδιωξε ο Κέρι, ούτε ήταν απλήρωτος, όπως λένε. Και ο ίδιος ο Κέρι προτιμούσε τον Τζιώρα. Τον Τζιώρα τον έφερε και τον πλήρωσε ο Βενέτης».

Για τον Λόρι Κέρι: «Είναι ένας παίκτης που έχει πάρει παιχνίδια μόνος του. Ξαφνικά μόνο ένας έκανε τη ζημιά; Οι υπόλοιποι που ήταν; Κάποιοι ήθελαν παίκτες-ρουφιάνους. Τον Λόρι δεν μπορούσε να τον πλησιάσει κανείς. Το σχέδιο το είχαν καταστρώσει εδώ και καιρό. Δεν μου το ζήτησε, εγώ τον έχρισα αρχηγό, γιατί τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο».

Για τη σχέση του με τον Αχιλλέα Μπέο: «Έχουμε σχέση όπως ένας επιχειρηματίας με τον πρώτο πολίτη της πόλης. Καλύτερα να έχω φίλους, παρά εχθρούς. Σαν άνθρωπο τον εκτιμώ, είναι δυνατή προσωπικότητα και έχει κάνει πράγματα για την πόλη. Αυτό το είπε και το 60% των Βολιωτών».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε σε άλλη ομάδα: «Έχω δηλώσει ευθέως ότι ανήκω σ’ έναν σύλλογο. Είμαι Νικιώτης. Τώρα αυτό που θέλω είναι να ηρεμήσω και να ασχοληθώ με τη δουλειά μου. Στην πορεία κανείς δεν ξέρει, αλλά ήρθα στη Νίκη σαν χορηγός και φεύγω σαν φίλος».

Για το αν θα συνεχίσει τη χορηγία στη Νίκη: «Αμφιβάλλω γι’ αυτό. Ήδη έχω δώσει χορηγία σε άλλες ομάδες ερασιτεχνικές. Θα βοηθήσω μερικές τοπικές ομάδες, όπως π.χ. ο Σαρακηνός».

Για το αν θα βάλει διαφήμιση στο Πανθεσσαλικό για τον ΝΠΣ Βόλος: «Δεν μου έχει γίνει τέτοια πρόταση, αλλά δεν το αποκλείω. Επιχειρηματίας είμαι, ίσως το κάνω. Αναλόγως αν με συμφέρει».

Για το αν το αποκλείει να επιστρέψει στη Νίκη: «Ο κύκλος μου στη Νίκη έχει κλείσει. Έδωσα ό,τι μπορούσα. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι εκατομμυριούχος. Βιοπαλαιστής είμαι και δόξα τω Θεώ πηγαίνω καλά. Δυστυχώς στη Νίκη δεν με βοήθησαν. Τους είπα πως ούτε απ’ έξω δεν θα περάσω. Μπορεί, όμως, να βοηθήσω τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου στο μπάσκετ και τις ακαδημίες. Ο κ. Τουτουντζόγλου είναι κόσμημα για τη Νίκη. Παλεύει με τα θηρία και ίσως είναι πιο δυνατός από μένα. Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μακάρι να αλλάξει επίπεδο η Νίκη και να αναλάβουν άνθρωποι με προσωπικότητα και δυναμισμό κι εγώ τότε θα στηρίξω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις