Έτοιμα τα έγγραφα στον Ολυμπιακό Β. για τη σύσταση της ΠΑΕ

Βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και στον Ολυμπιακό έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ, ενώ άμεσα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πιθανότατα αύριο Δευτέρα θα γίνει γνωστός ο αριθμός λογαριασμού, που θα ανοιχθεί στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου. Η πενταμελής επιτροπή που έχει αναλάβει να «τρέξει» τις διαδικασίες έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το θέμα, πλέον, το χειρίζονται οι νομικοί της ομάδας στην Αθήνας. Το καταστατικό της εταιρείας έχει κατατεθεί σε γνωστό Βολιώτη συμβολαιογράφο, ο οποίος συλλέγει τα τελευταία στοιχεία. Αύριο Δευτέρα το καταστατικό θα κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να πάρει το δρόμο της εξέτασης και της έγκρισης.

Από τη στιγμή που θα ανοιχθεί ο λογαριασμός στην τράπεζα, προτεραιότητα για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου έχουν τα μέλη του συλλόγου. Όπως μάλιστα τόνισε με δηλώσεις του το μέλος της πενταμελούς επιτροπής, που έχει συσταθεί για την δημιουργία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αλέκος Μεταφτσής, δεν χρειάζεται πόθεν έσχες για την αγορά μετοχών μέχρι το 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Δηλαδή, βάσει του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ, μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ που αντιστοιχεί στο 5% του μ.κ. δεν χρειάζεται πόθεν έσχες (σ.σ. η τιμή της μετοχής έχει οριστεί στα 30 ευρώ). Με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας θα μπορούν όσοι επιθυμούν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό που θα ανοιχθεί στην τράπεζα για προεγγραφή και την αγορά μετοχών.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις