Παρέμεινε στην Α2 πόλο ο Ο.Υ.Κ.Β. σε πλέι άουτ παρωδία

Στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας διεξήχθησαν οι αγωνιστικές 5-7 των πλέι άουτ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Το «διεξήχθησαν» τρόπος του λέγειν, αφού οι τρεις από τις οκτώ συμμετέχουσες ομάδες δεν εμφανίστηκαν να αγωνιστούν. Πρόκειται για τους ΟΦΗ, Φοίβο Συκεών και Ν.Ο. Ρεθύμνου, που είχαν λίγες έως καθόλου ελπίδες σωτηρίας και προτίμησαν να γλυτώσουν τα έξοδα. Φυσικά υποβιβάστηκαν, όπως και τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης που κατέβηκαν κανονικά.
Το δεύτερο κομμάτι των πλέι άουτ μετετράπη σε παρωδία με ευθύνη και της ΚΟΕ, αφού η ποινή του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική επί της ουσίας δεν επηρεάζει τις ομάδες που έκαναν… κοπάνα μια και θα έπεφταν και αγωνιστικά. Στην Ομοσπονδία θα πρέπει να δουν πιο σοβαρά ανάλογες περιπτώσεις και ίσως μία ποινή αφαίρεσης βαθμών από την επόμενη σεζόν ή και επιπλέον υποβιβασμού να απέτρεπαν τέτοια φαινόμενα.
Ο Ο.Υ.Κ.Β. ήθελε μία νίκη για να εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή που την πήρε ξεκούραστα μια και θα αντιμετώπιζε τον Φοίβο Συκεών, με το ματς να κατακυρώνεται με τέρματα 5-0 α.α. υπέρ των Βολιωτών. Οι αγώνες με Ηλιούπολη και Ν.Ο. Λάρισας αποτέλεσαν τυπική διαδικασία για τον Ο.Υ.Κ.Β., που τους έχασε με 8-7 και 11-7 αντίστοιχα. Έτσι, τερμάτισε στην 4η θέση των πλέι οφ. Τον ξεπέρασε η Ν.Ε. Πατρών που πήρε στα «χαρτιά» και τους τρεις αγώνες της…

Η τελική
βαθμολογία
1. Ν.Ο. Λάρισας 24
2. Ηλιούπολη 18
3. Ν.Ε. Πατρών 17
4. Ο.Υ.Κ. Βόλου 14
5. Δελφίνια 11
6. ΟΦΗ –
7. Φοίβος –
8. Ν.Ο. Ρεθύμνου –
* Οι ομάδες μετέφεραν βαθμούς από την κανονική περίοδο.
** Αφαιρέθηκαν όλοι οι βαθμοί από τις ομάδες που δεν κατέβηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις