Τσιμπανάκος: Κάποιοι μικραίνουν τον Ολυμπιακό και δημιουργούν μιζέρια

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Θωμάς Γράφας αναλαμβάνει προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου, υπήρξε αντίδραση από τον πρόεδρο του ΣΦΟΒ, Χρήστο Τσιτσιρίγκο, ο οποίος με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή των ανθρώπων του Ολυμπιακού να προσλάβουν τον Θωμά Γράφα στη θέση του προπονητή της ομάδας.

Άμεση, ωστόσο, ήταν και η απάντηση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή για το θέμα του προπονητή, ενώ τόνισε πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Επισήμανε, πως ήδη έχει ανανεωθεί η συνεργασία με επτά παικτών του περσινού βασικού κορμού της ομάδας, ενώ έχουν γίνει και τρεις μεταγραφές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ευριπίδη Τσιμπανάκου:

«Ο καθένας έχει τη δική του κρίση και αυτοβούλως μπορεί να πράξει όπως θέλει. Ο κ. Τσιτσιρίγκος είναι χρόνια φίλαθλος της ομάδας, έχει τιμήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και εκπλήσσομαι μ’ αυτά που λέει, γιατί αυτές οι πράξεις και οι λογικές μικραίνουν τον Ολυμπιακό.

Φέρνουμε στην ομάδα έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Ο Θωμάς Γράφας έχει δουλέψει με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ. Μία μόνο χρονιά έχει δουλέψει στη Γ’ Εθνική, στο ξεκίνημα της καριέρας του, στην Κηφισιά, όπου κατέκτησε το νταμπλ.

Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν προπονητή και να βγαίνουμε από την πρώτη μέρα -πριν ακόμη ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας – και να τον κατηγορούμε. Έναν άνθρωπο, που ο κ. Τσιτσιρίγκος ούτε καν τον γνωρίζει. Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του και ο κόσμος κρίνει όλους εμάς.

Ο κ. Τσιτσιρίγκος αυτή τη διοίκηση δεν στήριζε το 2016 με τον κ. Μποτσιβάλη, όταν ήρθαμε τότε και αναλάβαμε τον Ολυμπιακό από το μηδέν; Αυτή τη διοίκηση δεν στήριξε τον Δεκέμβριο του 2017, που κάναμε αγώνα και σώσαμε την ομάδα; Αυτή τη διοίκηση δεν στήριξε την χρονιά που ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής;

Δηλαδή, εμείς δεν γνωρίζουμε από ποδόσφαιρο και γνωρίζουν όλοι οι άλλοι. Όλα αυτά, επαναλαμβάνω, μικραίνουν τον Ολυμπιακό και δημιουργούν μιζέρια. Να θυμίσω, ωστόσο, πως πριν χρόνια δεν ακούγονταν κιχ, στις αποφάσεις της τότε διοίκησης της ομάδας. Τώρα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, συζητάμε, ακούμε γνώμες, γιατί δεν είμαστε παντογνώστες και πράττουμε αναλόγως.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβουμε τα ηνία της ΠΑΕ και κρίνουμε πως ο Θωμάς Γράφας είναι ο κατάλληλος προπονητής να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Πρέπει να κάνουμε σταθερά βήματα και η ομάδα να έχει υγεία και μέλλον.

Δείτε τα τελευταία χρόνια τις ομάδες που εργάστηκε ο Θωμάς Γράφας. Όσο ήταν στη Σπάρτη η ομάδα πήγαινε καλά, ενώ πέρυσι στα Τρίκαλα ο ΑΟΤ μετά την αποχώρηση του Γράφα υποβιβάστηκε. Δεν είναι δυνατόν να κρίνεται ένας προπονητής και να δέχεται βέλη, πριν αναλάβει και δουλέψει σε μία ομάδα και στην προκειμένη περίπτωση στον Ολυμπιακό Βόλου. Αν τελικά, εμείς αναλάβουμε τα ηνία της ομάδας, προπονητής θα είναι ο Θωμάς Γράφας».

Για το αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να αναλάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν αρκετά άτομα που θα λειτουργήσουν φέτος τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει νόμιμα όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Θα περιμένουμε να εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης το καταστατικό και θα προχωρήσουμε στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι όλα έτοιμα.

Μπαίνουμε για άλλη μια φορά μπροστά, σε μια δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Πολλοί λένε πως αγαπούν την ομάδα και ενδιαφέρονται γι’ αυτή, αλλά δεν είδα κάποιον να κάνει μπροστά. Όπως είχα τονίσει στη Γενική Συνέλευση, ας βρεθεί κάποιο άτομο να αναλάβει την ομάδα και εγώ θα είμαι δίπλα και θα βοηθήσω. Όλοι αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και κάνουν κριτική, ας φέρουν ένα άτομο να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Δεν το βλέπω όμως. Θέλουν να κάνουν κουμάντο στην ομάδα χωρίς να έχουν βάλει από την τσέπη τους ούτε ένα ευρώ».

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις με παίκτες για τη νέα χρονιά: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι ήρεμος. Μπορεί η ομάδα να μην έχει γίνει ακόμη ΠΑΕ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν γίνει συζητήσεις με παίκτες. Από τον περσινό βασικό κορμό έχουμε συμφωνήσει με επτά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ομάδα, ενώ έχουν γίνει ήδη και τρεις μεταγραφές. Προχωράμε βήμα-βήμα. Όπως προανέφερα, έχουμε κλείσει το θέμα του προπονητή, το αθλητικό κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, έχουμε παραγγείλει τον ιματισμό. Έχουν προχωρήσει πολλά θέματα. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις άμεσα. Υπάρχει συνέπεια, γνώση και το πιο σημαντικό, τα χρήματα για να λειτουργήσει η ομάδα.

Δεν είναι δυνατόν όλοι εμείς να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό για την ομάδα και κάποιοι να βγαίνουν και να ρίχνουν βέλη για τον προπονητή. Αν δεν υπάρχει πονηρός σκοπός, που δε νομίζω να υπάρχει, είναι λάθος το τάιμινγκ να ασχολούμαστε με το θέμα του προπονητή. Άλλες ομάδες προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Εμείς στον Ολυμπιακό είμαστε βήματα μπροστά. Ο Κρόνος Αργυράδων, για παράδειγμα, μπορεί να μην κατέβει στο πρωτάθλημα. Άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να καλύψουν το μετοχικό τους κεφάλαιο και να οργανωθούν. Η συμπολίτισσα Νίκη ψάχνει να βρει το άτομο που θα «τρέξει» την ομάδα, μετά την αποχώρηση του Νίκου Ιμεράι.

Αντί να λένε, πως στον Ολυμπιακό υπάρχουν κάποια άτομα που μπαίνουν μπροστά και αν αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια, βγαίνουν και μας κατακεραυνώνουν. Είμαστε, ωστόσο – και το έχουμε αποδείξει – πολύ δυνατοί για να λυγίσουμε. Όταν δεν θα μπορούμε, πρώτος εγώ θα πω πως δεν μπορώ να συνεχίσω, για να έρθουν κάποιοι άλλοι να «τρέξουν» την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θα αλλάξει άρδην σε πολλά πράγματα. Θα περιμένουμε, επίσης, να δούμε σε ποιο γήπεδο θα παίξει η ομάδα και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που μας απασχολεί. Αν ο Δήμος Βόλου έχει την καλή διάθεση να μας δώσει, για παράδειγμα, τη Νεάπολη, θα το δούμε. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε έχθρα με κανέναν. Θα είμαστε κύριοι απέναντι σε όποια συμφωνία υπάρξει για το θέμα του γηπέδου».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις