Μπίλης: «Γιατί όχι Αθλέτικ Μπιλμπάο»

Αισιόδοξος πως με δουλειά η ομάδα θα είναι πανέτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος, δήλωσε ο Λεωνίδας Μπίλης μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα με τον Τύρναβο. Ο κυανόλευκος τεχνικός αναφέρθηκε στις σημαντικές προσθήκες των Κυπτίου και Χολέβα, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη διαιτησία του κ. Γκόλια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη:

«Θα ξεκινήσω πάλι με μία οξύμωρη δήλωση όπως έκανα και μετά το ματς με την Καρδίτσα, που χάσαμε αλλά έμεινα ικανοποιημένος, έτσι τώρα παρότι κερδίσαμε, θα πω πως η ομάδα χρειάζεται δουλειά.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί είμαστε λιγότερο από δύο μήνες ομάδα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι σε ένα 20ημερο η ομάδα θα παίζει απ’ όλες τις πλευρές έτσι όπως θέλει.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, η ομάδα έπρεπε να διαχειριστεί το άγχος δύο προηγούμενων αποτελεσμάτων, γιατί έστω κι αν είναι φιλικά, έστω κι αν δεν επηρεάζεται καμιά κατάσταση το αποτέλεσμα των φιλικών οι παίκτες αισθάνονται σιγά-σιγά την πίεση του αποτελέσματος. Γι’ αυτό σήμερα το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από τη Football League και θα είναι μία πολύ δυνατή ομάδα στη Γ’ Εθνική. Έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, έμεινα ικανοποιημένος από τη συνοχή των γραμμών και τις ορθολογικές επιθέσεις. Αποτέλεσμα των οποίων ήταν ότι βγήκαν στο πρώτο ημίχρονο οργανωμένες ευκαιρίες και μόνο από ατυχία δεν είχαμε ένα γκολ παραπάνω (τόσο με τον Κρεββατά, όσο και με τον Ταουσιάνη).

Βελτιωθήκαμε στο αμυντικό κομμάτι και σ’ αυτό συνετέλεσε πάρα πολύ και η είσοδος του Χολέβα, ο οποίος δείχνει να ταιριάζει με τον Ναουμίδη και πως γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Η αλλαγή του Καρατάσιου ήταν λόγω ζάλης, όπως είχε συμβεί και σε ένα παλιότερο παιχνίδι με τον Ευθυμίου. Οι καιρικές συνθήκες ακόμη δεν είναι καλές, υπάρχει ζέστη πολύ και η ομάδα συν όλα τα άλλα είχε να διαχειριστεί και την κούραση. Κάποιοι παίκτες είχαν κάνει στο φιλικό με την Αναγέννηση πάνω από δέκα χιλιόμετρα αγωνιζόμενοι όλο το 90λεπτο. Καταλαβαίνετε σε τρεις μέρες πόσο δύσκολο είναι, για να παίξει και να είναι φρέσκος. Αυτά ο κόσμος φυσικά δεν τα γνωρίζει και δεν τον ενδιαφέρουν. Είδε πάλι μία ομάδα να προσπαθεί, είδε μία ομάδα που βελτίωσε τα αμυντικά της κενά πλην εξαιρέσεων, έχουμε κι άλλο δρόμο σ’ αυτό το κομμάτι. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σε είκοσι μέρες περίπου με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Για Κυπτίου και Χολέβα: «Ο ερχομός του Κυπτίου ήταν έκπληξη, γιατί είχε κλείσει με μία άλλη ομάδα, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως ομάδες και ποδοσφαιριστές αλλάζουν αποφάσεις. Δεν είχε καμία προπόνηση στα πόδια του και έπαιξε κατ’ ευθείαν σε αγώνα με την ομάδα μας. Είναι προπονημένος αλλά θέλει ακόμη δουλειά. Ο Χρήστος Χολέβας έδειξε ότι ήταν ο παίκτης που θέλαμε ν’ αποκτήσουμε. Και τ’ άλλα παιδιά όμως αρχίζουν ν’ ανεβαίνουν, όπως ο Κολημήτρας, όπως ο Τάχος, όπως ο Αλεξανδρής ή όπως είδαμε τον Βουρδάκη και τον Ματθαίου ή ακόμα θα έλεγα και τον Μπαλαράμπε, ο οποίος δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμη. Δεν είναι ρίσκο η απόκτησή του. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά είναι ένα παιδί που έπαιξε πέρσι 14 παιχνίδια πέρυσι στη FootballLeague. Είναι νέο παιδί, παίζει σε καινούργια θέση, η θέση του είναι στράικερ και όχι στα πλάγια. Δεν είναι και έτοιμος ακόμη να πάει στα πλάγια. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τις πτέρυγες στο πρώτο ημίχρονο Ταουσιάνη και Νάκα και συνεχίζουμε.

Επαναλαμβάνω πως είχαμε κούραση. Ο Κεμάλι και ο Παπαδόπουλος είχαν πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους από το προηγούμενο παιχνίδι και έπρεπε να διαχειριστούν και την κούρασή τους»

Για ενδεχόμενες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: «Έχω ξαναπεί πως το ρόστερ είναι ζωντανό κύτταρο οπότε όλα να τα περιμένετε. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις να ξέρετε πως γίνεται συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές και είναι κοινή απόφαση. Αν ο παίκτης δεν το θέλει, δεν αποχωρεί. Δεν είμαστε παράλογοι με τους παίκτες. Τους εξηγούμε πως αν δεν έχουν θέση στη 18αδα και είναι ποδοσφαιριστές άνω των 20 ετών, πρέπει να βρουν ομάδα για να παίξουν. Όσον αφορά το θέμα με τους ποδοσφαιριστές που είναι γέννημα θρέμμα από τη Μαγνησία, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και γιατί όχι σε δύο χρόνια να μην γίνει η Νίκη μία Αθλέτικο Μπιλμπάο».

Για τη δυναμικότητα του Τυρνάβου: «Ο Τύρναβος θα είναι μία ομάδα που θα τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα. Έχει ένα νεανικό ρόστερ από παιδιά που είναι από τη Λάρισα πλαισιωμένα από τέσσερις πέντε έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες για την κατηγορία. Και είμαι σίγουρος πως και με την οργάνωση και τη σοβαρότητα που έχει αυτή η ομάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις».

Για τη διαιτησία του κ. Γκόλια (χιουμοριστικά, καθώς ο κ. Γκόλιας είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης): «Νομίζω πως μαθαίνουμε να έχουμε και λίγο κόντρα διαιτησία, αλλά ο κ. Γκόλιας κάνει το καλύτερο δυνατό και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Βέβαια, το πέναλτι του Ναουμίδη θα το έδινε και ο προπονητής του Τυρνάβου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις