FIFA: «Στοπ» σε ΕΠΟ-Λίγκα για αλλαγές στις ποινές

ΕΠΟ και Super League επιθυμούν την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα και του ΚΑΠ, όσον αφορά τις ποινές, αλλά η FIFA μέσω του Πετρ Φούσεκ άναψε «κόκκινο».

Ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ εξέφρασε στον Μηνά Λυσάνδρου την δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που επιθυμούν οι δύο διοργανώτριες αρχές στους κανονισμούς, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση επεισοδίων.

Ουσιαστικά, ο Φούσεκ μπλοκάρει το θέμα των τροποποιήσεων του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ που προωθούσε η Super League και η ΕΠΟ.

Πιο σημαντική απ’ όλες τις αλλαγές είναι η πλήρης κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια και για κάθε άλλη παράβαση.

Όπως επίσης και μία διάταξη που μείωνε σε ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο την ποινή για «απειλές» και «εκφοβισμό» αξιωματούχου αγώνα (από 3 έως 5 έτη που ισχύει σήμερα).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ την Τετάρτη (26/6), ο 55χρονος Τσέχος διεμήνυσε πως επιθυμεί μεταφρασμένες τις αλλαγές που έχουν γίνει στις… περίεργες αυτές διτάξεις για να ενημερώσει τους ανθρώπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Η απόφαση του Φούσεκ δεν βρήκε ικανοποιημένο τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Αυτό, αφού η FIFA ήταν ενήμερη και τελευταία στιγμή ζητάει να μην ισχύσουν οι αλλαγές που προωθεί η ΕΠΟ και η Super League.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις