Ιμεράι: «Είχα κλείσει προπονητή, τέσσερις πρωτοκλασάτους παίκτες και θα παίζαμε στο Πανθεσσαλικό»

Στον Βόλος 98.6 FM και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο Νίκος Ιμεράι, όπου φανερά πικραμένος εξήγησε για ακόμη μία φορά τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης δήλωσε προδομένος από κάποιους ανθρώπους και εξέφρασε την άποψη πως υπήρχε σχέδιο για να τον αναγκάσουν να φύγει από την ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ιμεράι στον Βόλος 98.6 FM:

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της διοίκησης της ομάδας ποδοσφαίρου και για τη νέα σεζόν
«Έγραψα τη δήλωση αποχώρησης μετά από πολλή σκέψη και πίκρα. Μέχρι τη γενική συνέλευση νόμιζα ότι ο κόσμος της Νίκης εκτιμά τον Νίκο Ιμεράι με τα όποια λάθη του. Είχα πει ότι θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης στη Γ.Σ., έστω και τυπικά, για να πάρω την έγκριση να συνεχίσω διότι ήθελα να προχωρήσω τον προγραμματισμό της ομάδας. Ήδη είχα έλθει σε συμφωνία με τεχνικό διευθυντή, προπονητή και παίκτες. Είχαμε αποφασίσει πως οι άξονας της ομάδας από την άμυνα έως την επίθεση θα αποτελούνταν από παίκτες εγνωσμένης αξίας».

Ερωτώμενος για το ύψος του χρηματικού ποσού που ήταν διατεθιμένος να ξοδέψει για αυτούς τους παίκτες, ο Νίκος Ιμεράι απάντησε: «Περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ θα πήγαιναν στους τέσσερις ποδοσφαιριστές που είχαμε έρθει ήδη σε συμφωνία»

Συνεχίζοντας για τους λόγους που αποχώρησε, είπε: «Όμως στη συνέλευση συνάντησα εχθρικό κλίμα. Δεν με άφησαν ούτε να μιλήσω. Αισθάνθηκα ότι με θεωρούν εχθρό της Νίκης. Ξέρω ότι τα 70 άτομα της συνέλευσης δεν εκπροσωπούν όλο τον κόσμο της Νίκης. Μάλιστα μέσα εκεί ήταν και άτομα που δεν έπρεπε καν να βρίσκονται στη συνέλευση του συλλόγου. Και όμως αυτά θέλουν να κάνουν κουμάντο…. Αυτοί δεν με άφηναν ούτε να μιλήσω. “Ψεύτη” με ανέβαζαν, “ψεύτη” με κατέβαζαν. Άνθρωποι που δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισιτήριο για να μπουν στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα άρχισα να σκέφτομαι “τι δουλειά έχω εδώ μέσα;”. Εγώ μπήκα να βοηθήσω και θα μου τη λένε κιόλας; Εγώ δεν είμαι παράγοντας. Ήθελα να βοηθήσω τον σύλλογο, αλλά αυτή η συμπεριφορά με πίκρανε».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι έτυχε αυτής της συμπεριφοράς
«Κάποιοι δεν θέλουν την ομάδα ψηλά γιατί μετά θα χάσουν τον έλεγχό της. Αυτοί ξέρουν μόνο να βρίζουν και να κάνουν ανέξοδη κριτική».

Για το αν η απόφασή του είναι οριστική
«Έχω τελειώσει από τη Νίκη διότι με έδιωξαν. Προφανώς, αυτοί που το έκαναν το σχεδίαζαν από καιρό και φάνηκε με το όλο σκηνικό στη συνέλευση. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ και πάλι με τη Νίκη. Εκδιώχθηκα κακήν κακώς από μία χούφτα ανθρώπων που μου την είχαν στήσει. Κορόιδεψαν τον κόσμο χρησιμοποιώντας τον Σκύφτα. Όταν εκείνος ζήτησε να διαβάσει το υποτιθέμενο mail του Ντόστανιτς εγώ συμφώνησα να το διαβάσει αφού ήξερα ότι ο Ντόστανιτς μόνο καλά λόγια θα είχε να πει. Στη συνέχεια κατάλαβα τι έγινε και δεν ήμουν ο μόνος».

Για το αν εκτιμά πως υπάρχουν άνθρωποι της Νίκης που χάρηκαν για την απώλεια της ανόδου
«Βεβαίως! Μερικοί άνθρωποι δεν ήθελαν την επιτυχία της ομάδας. Αυτό δεν μου βγαίνει από το μυαλό. Ίσως και να το προσπάθησαν, αλλά δεν έχω στοιχεία γι’ αυτό. Αν είχα τότε δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στον Βόλο».

Για τη δήλωση του Αχ. Μπέου ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού προσφέρθηκε να παρέχει “περίεργες” υπηρεσίες για τους αγώνες μπαράζ
«Από την αρχή είχαμε το σλόγκαν ότι “εμείς εδώ παίζουμε ποδόσφαιρο”. Σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με άλλους τρόπους».

Για την πορεία της Νίκης στο πρωτάθλημα
«Η πορεία ήταν καλή. Στην ισοβαθμία χάθηκε ο τίτλος. Από την αρχή της χρονιάς κάποιοι προσπάθησαν να μηδενίσουν την προσπάθειά μας διότι δεν φέραμε τους παίκτες που ήθελαν, για να έχουν ρουφιάνους στα αποδυτήρια. Εγώ έφερα παίκτες εγνωσμένης αξίας. Δυστυχώς μετά τα Χριστούγεννα δεν υπήρξε διοικητική ηρεμία. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για το καλό της ομάδας, υπερβαίνοντας τα όριά μου. Χαλάλι και για το χρήμα και για τον χρόνο που ξόδεψα, αλλά το κλάμα του γιου μου όταν χάθηκε η άνοδος στα μπαράζ δεν θα το συγχωρήσω ποτέ σε κάποιους αλήτες».

Για το αν θεωρεί πως κάποιοι συνεργάτες του τον έχουν προδώσει
«Αυτό φάνηκε… Το έργο το είδαμε. Επίσης, στη συνέλευση βγήκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και παρουσίασε μία άλλη πρόταση. Είπε ότι υπάρχει άτομο εύρωστο οικονομικά για να “τρέξει” την ομάδα, χωρίς να με έχει ενημερώσει. Φαίνεται πως και αυτό το mail ήρθε ξαφνικά στη Νίκη. Εγώ ήθελα να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γ.Σ., αλλά δεν με άφησαν ούτε να μιλήσω».

Για το αν υπήρχαν στην ομάδα παιδιά και αποπαίδια, όπως τον έχουν κατηγορήσει
«Ο στόχος χάθηκε από αυτούς τους επιτήδειους. Ξεκινούσε ο αγώνας και αυτοί έβριζαν από το 5ο λεπτό τον Κέρι, που φέτος έβαλε 22 γκολ. Το απωθημένο τους ήταν αυτό, το ότι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τον Κέρι γιατί ήταν γνωστός του προέδρου. Προτιμούσαν παίκτες σαν τον Αποστολίδη, που βγήκε και με κατηγόρησε. Υπήρξαν τέτοιοι ποδοσφαιριστές που είχαν ασυλία από αυτούς. Αν είχα καταλάβει νωρίτερα θα τους είχα διώξει και ας ήταν 500 χρόνια στην ομάδα».

Για το αν θεωρεί ότι κάποιοι τον χρησιμοποίησαν
«Πήγα αδιάβαστος στη γενική συνέλευση. Δεν αισθανόμουν ότι έπρεπε να απολογηθώ για κάτι. Εγώ τα λεφτά μου έβαλα στη Νίκη και άρχισαν να με βρίζουν κάποιοι πουθενάδες. Μέχρι χθες δεν υπήρχαν. Είναι προσβολή να με συγκρίνουν μαζί τους. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανακοίνωση του Blue Club που έλεγε “ή βρείτε τα μεταξύ σας ή εξαφανιστείτε”. Αν θεωρούν ότι κάνω ζημιά προτιμώ να εξαφανιστώ από την ομάδα».

Για το αν οι παίκτες της Νίκης είναι ελεύθεροι
«Αν η Νίκη δεν ανέβει τότε οι παίκτες δεσμεύονται με την ομάδα, εκτός από τρεις. Φυσικά στην περίπτωση που παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ, είναι ελεύθεροι όλοι οι παίκτες».

Για το Πανθεσσαλικό
«Αν συνέχιζα εγώ στη διοίκηση η Νίκη θα συμμετείχε στις εργασίες του Πανθεσσαλικού, οπότε θα το χρησιμοποιούσε κανονικά τη νέα σεζόν. Εξάλλου υπάρχει και σύμβαση με τα Τουριστικά Ακίνητα. Αν η επόμενη διοίκηση δεν συνεισφέρει στις εργασίες τότε μπορεί να έχει πρόβλημα. Ήδη η διοίκηση της Νίκης που ετοιμάζεται να αναλάβει, θα έπρεπε να μιλήσει με την άλλη ομάδα που έκανε σύμβαση, προκειμένου να δουν τι εργασίες θα κάνουν από κοινού».

Για το αν η απομάκρυνσή του από την ομάδα έκρυβε και πολιτικούς λόγους
«Υποψήφιοι βουλευτές συγκαταλέγονται σε αυτούς που με έβριζαν. Δηλαδή οι ψεύτες έβριζαν εμένα και με αποκαλούσαν ψεύτη».

Για τα έργα στο “Π. Μαγουλάς”
«Εγώ δεν αναμίχθηκα σε αυτά τα πράγματα. Ένας λόγος που παραιτήθηκα ήταν και ότι ακούστηκαν κουβέντες ότι εγώ ήθελα να οικονομήσω από αυτή την ιστορία».

Για το αν θα αναλάμβανε κάποια μικρότερη ομάδα
«Η αλήθεια είναι ότι το έχω σκεφτεί. Όμως το μόνο που θέλω τώρα είναι να ηρεμήσω. Είναι και εποχή με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις».

Για το αν θα βοηθούσε άλλο τμήμα της Νίκης
«Βεβαίως. Υπάρχουν άτομα από τα άλλα τμήματα που εκτιμώ. Εξάλλου ο περισσότερος κόσμος νομίζω ότι τρέφει ανάλογα συναισθήματα για μένα».

Για το ραδιόφωνο των φιλάθλων της Νίκης
«Λάθη έγιναν και από τους παραγωγούς του ραδιοφώνου. Τους είχα πει ότι το chat ή τα ανώνυμα τηλεφωνήματα μόνο κακό κάνουν. Όποιος είναι μάγκας ας μιλά επώνυμα και όχι να κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο. Πάντως τα παιδιά στο ραδιόφωνο αγαπούν την ομάδα και προσπαθούν για το καλό της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις