Πρωτιές του Γ.Σ. Βόλου στο πανελλήνιο ενόργανης

Στις 8 και 9 Ιουνίου 2019 διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στις κατηγορίες παγκορασίδων και παμπαίδων στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των παγκορασίδων του Γ.Σ. Βόλου, την οποία αποτελούσαν οι Σωτηρίου Δήμητρα, Μαρία Σοφία Λιβογιάννη, Μανώλη Γεωργία, Σάρκου Αντιγόνη, Δούσκα Ευαγγελία, Ιγγλέζου Αμαλία, Σιαμέτη Κατερίνα και Καρρά Βαρβάρα αναδείχτηκε πρώτη σε συγκομιδή μεταλλίων από όλους τους συλλόγους της Θεσσαλίας, αφού πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον πλάγιο ίππο με λαβές, τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο δίζυγο και επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα, ενώ η αθλήτρια Μαρία Σοφία Λιβογιάννη απέσπασε τη δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο) στο άλμα.

Επίσης οι αθλητές του Γ.Σ. Βόλου είχαν και τις εξής διακρίσεις τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όσο και στα δυο διασυλλογικά πρωταθλήματα που προηγήθηκαν:

Βαγγέλης Καρανάσιος: εκτός από τα 3 μετάλλια κατέλαβε την τέταρτη θέση στο σύνθετο ατομικό, την 5η θέση στο μονόζυγο,την 7η στο έδαφος και την όγδοη στους κρίκους

Μαρία Σοφία Λιβογιάννη: εκτός από το μετάλλιο στο άλμα με βαθμολογία 9:400 κατέλαβε και την 4η θέση στο δίζυγο στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και την όγδοη θέση στο σύνθετο ατομικό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Σωτηρίου Δήμητρα: 5η θέση στο άλμα με βαθμολογία 9:200, 6η θέση στο σύνθετο ατομικό ανάμεσα σε 100 αθλήτριες, 7η θέση στο έδαφος και 8η στη δοκό

Δημακόπουλος Κων/νος: 8η θέση στον ίππο με λαβές.

Αξιόλογη εμφάνιση έκαναν και οι υπόλοιπες πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες που έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Επίσης μια εβδομάδα αργότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης διεξήχθη το διασυλλογικό πρωτάθλημα της μικρότερης Ε’ κατηγορίας, όπου πήραν μέρος και τα “μωρά” της ενόργανης γυμναστικής με τις αθλήτριες Ζουμά Χαρά, Τσαντίλη Εμυλία και Μουσουλή Ευαγγελία και τους αθλητές: Σάρκο Οδυσσέα, Σκιαθίτη Γιώργο, Ζέρβα Θεόδωρο, Βεργούλια Στέφανο και Σταμάτη Ζήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου είναι ο μοναδικός τοπικός σύλλογος στο Βόλο που καλλιεργεί τμήμα αγωνιστικό στα αγόρια, όπου έχει και το μονοπώλιο με άριστη εκπροσώπηση και από πλευράς διακρίσεων και μεταλλίων.

Ακόμη, σε δυο εβδομάδες ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου θα εκπροσωπηθεί και από τον αθλητή του στην κατηγορία των εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής εφήβων Πανταζή Διαμαντή με πλούσια συγκομιδή μεταλλίων στο ενεργητικό του.

Έφοροι του τμήματος είναι οι Άντα Αλεξίου, Καρανάσιος Δημήτριος, Λιβογιάννης Θεοφάνης, Καρανάσιου Δήμητρα, Χιώτη Σταυρούλα και προπονητές οι Βαγγέλης Βυζιώτης, Βάσω Κορδελά, Νικήτα Άννα και Νίκος Βυζιώτης. 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις