Στα πέναλτι πέρασε η Βραζιλία στους «4» του Κόπα Αμέρικα! (video)

Λυτρώθηκε στα πέναλτι η Βραζιλία τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/6) και πλέον είναι η πρώτη ομάδα, που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα 2019, που γίνεται στο σπίτι της!

Οι οικοδεσπότες βρήκαν μεγάλη αντίσταση από την ηρωική Παραγουάη, η οποία αμυνόταν σωστά και αγωνιζόταν από το 56’ με παίκτη λιγότερο μετά από κόκκινη του Μπαλμπουενά, αλλά κατάφερε να κρατήσει στην κανονική διάρκεια του ματς το 0-0.

Έτσι η «υπόθεση πρόκριση», έπειτα και τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων οδηγήθηκε στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση στη διοργάνωση) για να πάνε οι καρδιές των Βραζιλιάνων στις εξέδρες του γηπέδου «Arena do Gremio» του Πόρτο Αλέγκρε στη θέση τους με περιπετειώδη τρόπο.

Η «σελεσάο» ήταν πιο εύστοχη από τα 11 μέτρα και κατάφερε να επικρατήσει με 4-3 της Παραγουάης.

Βέβαια, είναι γεγονός ότι η Βραζιλία ήταν καλύτερη, ειδικά μετά το 70’ πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλο της και έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες, καταγράφοντας και ένα δοκάρι στο 90’ με τον Γουίλιαν.

Στη διαδικασία των πέναλτι, πάντως, η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική: Ο γκολκίπερ της Βραζιλίας Άλισον απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση από τον Γκόμες, αλλά στο τέταρτο χτύπημα της «σελεσάο» ο Φιρμίνιο έστειλε τη μπάλα άουτ! Έτσι όλα κρίθηκαν στο φινάλε των πέναλτι. Ο Γκονζάλες για την Παραγουάη αστόχησε, αλλά ο Γκάμπριελ Ζέσους στο τελευταίο της Βραζιλίας βρήκε δίχτυα και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Τίτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση της αποβολής του Μπαλμπουενά ο Χιλιανός διαιτητής Τομπάρ αρχικά είχε δείξει πέναλτι, αλλά κάνοντας χρήση του VARσωστά έδωσε φάουλ, καθώς η παράβαση πάνω στον Φιρμίνιο από τον αμυντικό της Παραγουάης είχε γίνει εκτός περιοχής.

Πλέον η Βραζιλία, σύμφωνα με τις διασταυρώσεις της διοργάνωσης, περιμένει στους «4» το νικητή του προημιτελικού Βενεζουέλα – Αργεντινή, που διεξάγεται στις 22.00 της Παρασκευής (28/6).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις