Λεουτσάκος: Στον αέρα η Super League 2 – Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Τα συμφωνηθέντα για τη χρηματοδότηση από τα τηλεοπτικά μέσω της ΕΡΤ, όπως προβλέπει η αναδιάρθρωση, ζήτησε να τηρηθούν, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, τόνισε ότι η ενημέρωση από την ΕΡΤ είναι πως δεν υπάρχουν τα χρήματα και πλέον η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να ενεργήσει για να μην τιναχθεί στον αέρα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Για το θέμα των τηλεοπτικών: «Θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο τις δύο μικρότερες κατηγορίες, αλλά αφορά και τη Super League, αφού και εκεί έχουν γίνει συμβόλαια. Υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο και όλοι θα πρέπει να κάτσουμε άμεσα να συζητήσουμε το θέμα για να τελειώσει μέσα στην επόμενη βδομάδα. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά συνολικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν τελειώσει το θέμα αυτό με τα τηλεοπτικά, πως θα λύσουμε τα άλλα θέματα. Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθούν άμεσα τα συμφωνηθέντα. Αυτό είπαμε στη συνάντηση που κάναμε με τον κ. Δρόσο. Θέλαμε από επίσημα χείλη να μάθουμε τι γίνεται. Ο κ. Δρόσος μας είπε ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΕΡΤ και πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση για να υπάρξουν. Είπαμε να στείλουμε επιτροπή στον κ. Παππά και τον κ. Τσακαλώτο και περιμένουμε άμεσα τη λύση. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μας έκαναν επενδύσεις με αυτή την προοπτική και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Πιστέψαμε ότι θα άλλαζε στάτους το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Περιμένουμε πλέον άμεση ανταπόκριση. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση, αλλά το θέμα αφορά 32 ομάδες και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση».

Για το αν έχει μιλήσει η Λίγκα με Βασιλειάδη: «Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Βασιλειάδη. Από τη στιγμή που έχει περάσει η τροπολογία, πρέπει να πάρει θέση ο κ. Παππάς και ο κ. Τσακαλώτος για να εκταμιευτούν τα χρήματα και να δοθούν στην ΕΡΤ»

Για το αν θα επηρεάσει την αναδιάρθρωση μια νέα κυβέρνηση: «Το κράτος έχει συνέχεια. Ηθικό και λογικό να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση με αυτή την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να μπούμε ξανά στη διαδικασία συζήτησης με τη νέα κυβέρνηση. Όλα είναι στον αέρα. Οι ομάδες δεν ξέρουν τίποτα. Δεν ξέρουν τι να κάνουν, πως να επενδύσουν και αν θα πάρουν κάποια χρήματα. Δεν γίνεται να ξεκινήσει έτσι ένα πρωτάθλημα»

Για το ποια θα είναι η αντίδραση: «Έχουμε Γ.Σ. συνέλευση τη Δευτέρα και αν δεν έχουμε πληροφόρηση θα πάρουμε σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις. Ελπίζω μέσα στην επόμενη βδομάδα να υπάρξει λύση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις