Περού από… ατσάλι, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Περού από… ατσάλι προκρίθηκε στα ημιτελικά. Η ομάδα του Γκαρέκα δεν λύγισε στην πίεση της Ουρουγουάης, επικράτησε 5-4 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στους «4» του Copa America, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χιλή στις 3 Ιουλίου. Το άλλο ζευγάρι είναι το Βραζιλία-Αργεντινή. Μοιραίος για την ομάδα του Ταμπάρες, που είδε να της ακυρώνονται τρία γκολ ελέω VAR και για τα δύο δικαιούται να διαμαρτύρεται, ήταν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος είδε τον Γκαλές να του αποκρούει το πρώτο πέναλτι της αναμέτρησης.

Ανώτερη συνολικά στην αναμέτρηση η «σελέστε», η οποία θα μπορούσε να βάλει από νωρίς βάσεις για νίκη-πρόκριση. Ωστόσο, είδε τον έναν από τους δύο πιο ποιοτικούς παίκτες της να χάνει τρομερή ευκαιρία στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 24’ ο Καβάνι είδε την μπάλα να του στρώνεται στο… πιάτο, αλλά με το τελείωμά του την έστειλε στα… περιστέρια. Στο 29’, ο Ντε Αρασκαέτα κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά -όρθως- σήκωσε το σημαιάκι του ο βοηθός για offside στο ξεκίνημα της φάσης. Για να γίνει η πρώτη τελική του Περού χρειάστηκε να κυλήσει σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο, καθώς ο Φλόρες αστόχησε στο 43’ σε φάση με καλές προϋποθέσεις.

Ο Καβάνι νόμιζε ότι… ρέφαρε στο 60’ (για την τρομερή ευκαιρία του 24′) στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πανέμορφο πλασέ, πανηγύρισε, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε έπειτα από τη χρήση του VAR, σε μια εντελώς οριακή φάση. Μια από τα ίδια (στην ουσία) και στο 73’ με τον Σουάρες να βλέπει γεμάτος απογοήτευση τον διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα του για offside κι αφού νωρίτερα πίστεψε ότι σκόραρε (με το γόνατο).

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και το Περού που έμεινε σφιχτό και πιστό στο πλάνο του δικαιώθηκε στο φινάλε, αφού ο Σουάρες γέμισε με περισσότερο άγχος την Ουρουγουάη με το χαμένο πέναλτι, ενώ η ομάδα του Γκαρέκα ευστόχησε σε όλα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις