Ταύρος ο Φερστάπεν – Φωνάζει ο Λεκλέρκ… (vid)

Tον κατηγορούν πως είναι υπέρ το δέον επιθετικός. Ότι δεν τον νοιάζει τι γίνεται με τους άλλους στην πίστα, αρκεί να γίνεται το δικό του. Πώς είναι… κωλόπαιδο. Ότι έχει τεράστιο θράσος και κάποιος θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση του, τραβώντας του παρατεταμένα τ’ αυτιά. Τον κατηγορούν σχεδόν για τα πάντα (και δεν εννοούμε τα συμπαθή ζωάκια). Βέβαια…

Βέβαια, ξεχνούν το σημαντικότερο: ο Μαξ Φερστάπεν είναι μάλλον το μεγαλύτερο «ατόφιο» ταλέντο που έχουμε δει τα τελευταία πολλά χρόνια στην Φόρμουλα 1- ένα παιδί που μπήκε πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια στα βαθιά κι έκτοτε κολυμπάει με περισσή άνεση (και, για να είμαστε δίκαιοι, και με αρκετά λάθη, ενίοτε).

Αυτό φρόντισε να το επιβεβαιώσει και σήμερα στην Αυστρία ο Ολλανδός: αν και στην εκκίνηση αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο και έπεσε από 2ος στην όγδοη θέση, έβαλε το κεφάλι κάτω και κέρδισε συνεχώς θέσεις και μετά την αλλαγή ελαστικών στον 33ο γύρο, η Ρεντ Μπουλ στα χέρια του πετούσε κυριολεκτικά.

 

Έτσι, με προσπεράσματα σε Φέτελ και Μπότας κόλλησε πίσω από τον poleman- και πρωτοπόρο σε όλο τον αγώνα- Σαρλ Λεκλέρκ 3 γύρους πριν το τέλος και με ένα εμφατικό προσπέρασμα άφησε πίσω του τον Μονεγάσκο (το οποίο, πάντως, μέχρι αυτή την στιγμή διερευνάται από τους αγωνοδίκες και θα δούμε αν θα «φάει» ποινή), κερδίζοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Αυστρία!

Πίσω από τον τρομερό Μαξ τερμάτισε ο εκπληκτικός και σήμερα Σαρλ Λεκλέρκ. Ο πιτσιρικάς της, σαφέστατα ανεβασμένης, Φεράρι έκανε αψεγάδιαστο αγώνα, όμως φάνηκε στο τέλος πως η hard γόμα του είχε παραδώσει πνεύμα και αρκέστηκε στη 2η θέση, μετά το «περιπετειώδες» σκηνικό με τον Φερστάπεν.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο- μηδέν οξέα κι άλλα τόσα λιπαρά- Βάλτερι Μπότας, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει αδίκως τέταρτος. Ο Γερμανός μετά τη χθεσινή του ατυχία στο Q3 εκκινούσε από την 9η θέση, έκανε τα πάντα σχεδόν τέλεια, όμως στο πρώτο του πιτ στοπ το team της Φεράρι τον πρόδωσε ξανά, μιας και είχε ξεχάσει να του φέρει ελαστικό (!) και βάλθηκε να παλεύει μετά με τετράτροχους θεούς και δαίμονες.

Ο Χάμιλτον είχε, μετά από καιρό, προβλήματα και τερμάτισε μόλις 5ος καθώς αναγκάστηκε ν’ αλλάξει και εμπρός αεροτομή, με τους Νόρις (ολοένα και καλύτερη η ΜακΛάρεν), Γκασλί, Σάινθ, Ράικονεν και Τζιοβινάτσι να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Παρά τα όσα έγιναν στο τέλος- σ’ ένα, κατά την ταπεινή μας γνώμη, αγωνιστικό συμβάν-, ο αγώνας της Αυστρίας παραμένει ό,τι καλύτερο είδαμε φέτος και είναι αυτός στον οποίο σηματοδοτήθηκε το φινάλε της απόλυτης κυριαρχίας της Μερσέντες, η οποία δεν κέρδισε για πρώτη φορά το 2019 μετά από 8 σερί καρό σημαίες.

Φυσικά, το πρωτάθλημα ο Χάμιλτον δεν το χάνει ούτε με προεδρικό διάταγμα, όμως αγώνες σαν τον σημερινό καλό είναι να γίνονται.

Αλήθεια, πώς στο καλό να κρατήσεις τα βλέφαρά σου ανοιχτά αν έχουμε συνεχώς… Γαλλίες;

Βαθμολογία οδηγών 

1) Χάμιλτον 197

2) Μπότας 166

3) Φερστάπεν 126

4) Φέτελ 123

5) Λεκλέρκ 105

6) Γκασλί 43

7) Σάινθ 30

8) Νόρις 22

9) Ράικονεν 21

10) Ρικιάρντο 16

11) Χούλκενμπεργκ 16

12) Μάγκνουνσεν 14

13) Πέρεζ 13

14) Κβίατ 10

15) Αλμπόν 7

16) Στρολ 6

17) Γκροζιάν 2

18) Τζιοβινάτσι 1

19) Ράσελ 0

20) Κουμπίτσα 0

Βαθμολογία κατασκευαστών 

1) Μερσέντες 363

2) Φεράρι 228

3) Ρεντ Μπουλ 169

4) ΜακΛάρεν 52

5) Ρενό 32

6) Άλφα Ρομέο 22

7) Ρέισινγκ Πόιντ 19

8) Τόρο Ρόσο 17

9) Χάας 16

10) Γουίλιαμς 0

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις