«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ισχυρούς αντιπάλους όπως η Νίκη Βόλου»

Το grasidi.gr εν αναμονή της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, εκμεταλλεύεται το χρόνο για να παρουσιάσει τις νεοφώτιστες ομάδες της κατηγορίας, μέσα από τις συνεντεύξεις των προπονητών τους. Σύλλογοι με παρελθόν, με έντονο τοπικό έρεισμα, με δίψα για παραμονή αλλά και διάκριση στη Γ’ εθνική, δηλώνουν έτοιμοι για μια ενδιαφέρουσα και άκρως ανταγωνιστική ποδοσφαιρική σεζόν!
Όμως, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι απόψεις προπονητών που ηγούνται ομάδων με παρουσία στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, οι οποίες, φέτος, αναμένεται να δώσουν το 100% για την πολυπόθητη άνοδο στη Football League.

Ποδαρικό σ’ αυτό το ρεπορτάζ κάνουν αφενός μια άγνωστη μέχρι τώρα ομάδα στη Γ’ Εθνική αλλά πασίγνωστη στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων ονόματι ΑΕ Φαρκαδόνας και αφετέρου ο προπονητής της, κ. Δημήτρης Ρούσσας.

Ηγείστε ενός νεοφώτιστου συλλόγου στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία καθώς ανανεώσατε τη συνεργασία σας με τη διοίκηση. Ποια είναι τα συναισθήματα;
Είμαι πολύ ευτυχής που η ομάδα φέτος θ’ αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Προσωπικά, είμαι παλιός γνώριμος του συλλόγου καθώς πριν 10 χρόνια βρισκόμουν ξανά στον πάγκο και τότε είχαμε καταφέρει να ανέβουμε από το α’ τοπικό στη Δ’ Εθνική. Πέρυσι, ένιωσα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά από μια πολύ δυνατή σεζόν πετύχαμε την άνοδο. Τα συναισθήματά μου δε θα μπορούσαν να ήταν άλλα από την χαρά, την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση ότι οι προσπάθειες οι δικές μου και των συνεργατών μου αναγνωρίστηκαν.

Η ΑΕ Φαρκαδόνας θα αγωνιστεί στο 2ο όμιλο. Ποιοι οι στόχοι;
Ο κυρίαρχος στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και από ‘κει και πέρα ό,τι άλλο έρθει καλοδεχούμενο όπως για παράδειγμα μια καλή θέση στη γενική κατάταξη του ομίλου. Πάντως, εμείς πατάμε γερά στα πόδια μας έχοντας για όπλο τον ενθουσιασμό μας. Εμπιστευόμαστε την ομάδα που έχουμε φτιάξει και αυτό μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Νίκη Βόλου, Πιερικός, Αιγινιακός, Κοζάνη, ΑΕ Καραϊσκάκης, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας ίσως οι πιο ισχυροί αντίπαλοι. Η ομάδα σας είναι έτοιμη γι’ αυτές τις αναμετρήσεις;
Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, με ιστορία και μεγάλη εμπειρία στη Γ’ Εθνική άλλα και στη Β’ Εθνική. Παρόλα αυτά, όπως προανέφερα, εμπιστευόμαστε την ομάδα που έχουμε στήσει. Από τα 6 φιλικά εκ των οποίων το τελευταίο με τη Λάρισα, όπου χάσαμε με μόλις ένα γκολ, έχω συμπεράνει ότι παιχνίδι το παιχνίδι εξελισσόμαστε. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Έχουμε μεγάλη όρεξη να αγωνιστούμε στη Γ’ Εθνική και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Αρκετά δημοσιεύματα μιλούν για δυνατές μεταγραφές. Σωστά;
Παρότι στη φετινή ομάδα έμειναν αρκετά νέα παιδιά που αγωνίστηκαν πέρυσι, το ρόστερ μας ενισχύθηκε από πολύ καλούς παίκτες που κατά πλειοψηφία προέρχονται από τη Γ’ Εθνική. Το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά έχουν παραστάσεις από την κατηγορία συμβάλλει καταλυτικά στην νέα εικόνα της ομάδας. Οι καινούργιοι και έμπειροι παίκτες μας μαζί με τα νεαρά παιδιά θα συνθέσουν ένα πολύ καλό σύνολο. Μάλιστα, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι ποδοσφαιριστές μας εκτός από ικανότητα διαθέτουν και καλό χαρακτήρα.

Σ’ αυτή τη νέα εμπειρία της ομάδας ο κόσμος είναι κοντά της;
Είναι βέβαιο ότι οι φίλοι της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι με την επιτυχία της και αναγνωρίζουν το κατόρθωμά της γι’ αυτό και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα έρχονται όλο και πιο κοντά. Αν η ομάδα τους αποζημιώνει με την εικόνα της θα την στηρίζουν όλο και πιο πολύ. Εμείς θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας και το ξέρω ότι θα τους έχουμε.

Ο ερασιτεχνικός χαρακτήρας της κατηγορίας προϋποθέτει συλλόγους με υγιή διοίκηση. Η Φαρκαδόνα τη διαθέτει;
Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ναι τη διαθέτει. Ο πρόεδρος μας, Γιώργος Χαλβατζάς, ο βασικός χρηματοδότης μας, Τάσος Φραγκούλης, ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων , Κώστας Σκρέτας, κάνουν πάρα πολλά και για την ομάδα και για μένα και για τους πολύτιμους συνεργάτες μου που είναι οι Νίκος Μανούρας (γυμναστής) και Γιάννης Μπάρκας (προπονητής τερματοφυλάκων). Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί εργαζόμαστε σε επαγγελματικό πλαίσιο υψηλού επιπέδου και αυτό το οφείλουμε στη διοίκησή.

Κατά τη γνώμη σας, ποιο είναι το συν και ποιο το πλην της Γ’ Εθνικής;
Παρότι βρίσκομαι σε διαδικασία γνωριμίας με την κατηγορία, το συν είναι ότι αποτελεί σκαλοπάτι για την μετέπειτα πορεία των ποδοσφαιριστών. Ως προς το μείον της, θα έλεγα ότι, τουλάχιστον για την ομάδα μας, είναι το άγχος που μας προκαλεί γιατί μας είναι κάπως άγνωστη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις