Σούπερ Λιγκ 2: Τα πάντα παραμένουν στον… αέρα

Έναν χρόνο σχεδόν λέγαμε για την περιβόητη αναδιάρθρωση και τις αλλαγές που θα φέρει. Η σύσταση της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν μία εξ αυτών. Την Παρασκευή οι ομάδες της κατηγορίας άκουσαν το «λεφτά δεν υπάρχουν». Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Ιωάννης Δρόσος, ήταν εκείνος που είπε πως το ταμείον είναι μείον και δεν μπορεί να υπογράψει τις νέες συμβάσεις. Στη συνέχεια υποστήριξε, πως υπάρχει η πολιτική βούληση εφόσον συσταθεί η Σούπερ Λιγκ 2. Το τελευταίο, λοιπόν, έγινε χθες και πλέον το μπαλάκι είναι στα χέρια της κυβέρνησης και της ΕΡΤ.
Όπως αναφέρει η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής, η προθεσμία που δόθηκε είναι μέχρι την Τετάρτη 3/7: «Το Δ.Σ. της Ένωσης κατά την έκτακτη γενική του συνέλευση και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 στην ΕΡΤ Α.Ε, προχώρησε σε τροποποίηση-εναρμόνιση του καταστατικού της σύμφωνα με το Νόμο.
Καλούμε τον Yπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Ιωάννη Δρόσο, όπως πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε μέχρι την Τετάρτη 3/7 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στο από 10/8/2018 προσύμφωνο που υπέγραψε και δεσμεύτηκε η ΕΡΤ Α.Ε».
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ. Για να δημιουργηθεί η Σούπερ Λιγκ 2, θα πρέπει να υπογράψουν τα μέλη της. Χωρίς λεφτά, όμως, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Εάν δεν υπάρξει η συγκεκριμένη κατηγορία, όλοι θα πρέπει να χωρέσουν στη Φούτμπολ Λιγκ. Κι αυτό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στη δημιουργία δύο ομίλων. Φυσικά σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση, ο ΠΑΣ Γιάννινα – που έπεσε λόγω αυτής – θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στη Σούπερ Λιγκ.
Εάν έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, ίσως έχουμε αλλαγές και στο ποδόσφαιρο. Η Νέα Δημοκρατία διαρρέει πως θέλει η αναδιάρθρωση να γίνει του χρόνου. Συνεπώς να υπάρχουν φέτος 16 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ (να παραμείνει ο ΠΑΣ Γιάννινα και να ανέβει ο Πλατανιάς). Μέσα σε όλα, βέβαια, έχουμε και την κλήρωση της Σούπερ Λιγκ, σήμερα Τρίτη. Μία κλήρωση που προσπαθούν στον ΠΑΣ Γιάννινα να μπλοκάρουν. Με λίγα λόγια, χάος…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις