Στρατίκης: «Τρεις οι βασικοί μας στόχοι»

Τρεις βασικούς στόχους έθεσε με δηλώσεις του ο Σπύρος Στρατίκης για τη φετινή μπασκετική Νίκη. Την επανίδρυση των Ακαδημιών, την επαναφορά της ομάδας στο δρόμο των επιτυχιών και την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της αντρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης:

«Η φετινή χρονιά μας βρίσκει σε μία δύσκολη συγκυρία, μετά από τρία χρόνια οδυνηρά χρόνια. Αυτή η χρονιά θα είναι η αφετηρία μίας νέας αρχής. Μία νέα αρχή για την πορεία και την ιστορία του Συλλόγου. Για να πετύχουμε και για να έχει συνέχεια το εγχείρημα που ξεκινάμε φέτος θέτουμε τρεις στόχους: Πρώτος στόχος είναι η επανίδρυση και η επαναλειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή της Ακαδημίας. Αναφέρω τη λέξη επανίδρυση γιατί δυστυχώς η πορεία των Ακαδημιών ήταν κάθετα πτωτική και ειδικά η χρονιά που διανύσαμε, έπιασε πάτο. Κι επειδή δεν υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ στις χαμηλές κατηγορίες, όλη μας η προσοχή στρέφεται στο να προσελκύσουμε παιδιά να παίξουν μπάσκετ και σε βάθος χρόνου να επανδρώσουν τις αντρικές ομάδες. Δεύτερος στόχος να δώσουμε πίσω στο αντρικό τμήμα την χαμένη του αίγλη και την αξιοπιστία του. Είμαστε αναγκασμένοι να αλλάξουμε φιλοσοφία. Δεν υπάρχει πλέον η λογική του “μισθοφόρου”. Πήραμε παιδιά της τοπικής κοινωνίας και θέλουμε μέσα από αυτή τη δουλειά να δείξουμε ένα ανταγωνιστικό και ισχυρό σύνολο. Θέτουμε αναμφισβήτητα πρωταγωνιστικούς στόχους και θέλουμε το αντρικό τμήμα μπάσκετ της Νίκης να ξαναγίνει η ναυαρχίδα του Συλλόγου. Τρίτος στόχος είναι να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια γιατί ο κόσμος της Νίκης είναι δύναμη και ισχύς. Θέλω να πιστεύω πως θα σταθεί δίπλα μας».

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή χρονιά: «Από τη φυσική παρουσία ανθρώπων στο γήπεδο μέχρι από υλικά, μέσα προπόνησης, ενδυμασία, υπόδηση πράγματα που κάνουν τον αθλητή να νιώθει καλύτερα. Πράγματα τα οποία πρέπει να υπάρχουν σε καθημερινή βάση ακόμη και στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αμειβόμενοι καλαθοσφαιριστές να τους παράσχουμε τουλάχιστον τα απαραίτητα για να μπορέσουν κι αυτοί να νιώθουν ωραία και να περνούν δυο ώρες την ημέρα όμορφα και εποικοδομητικά».

Συγκρίνοντας την περσινή με τη φετινή ομάδα: «Θα ήθελα να αποφύγω τη σύγκριση τελείως διαφορετικές ομάδες, θέλω πραγματικά να μην σχολιάσω και να μείνουμε στο τώρα, το πέρυσι ήταν οδυνηρό έφυγε… να το αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε να πάμε μπροστά. Να είμαστε υγιείς και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις