Βασιλειάδης: Έχει χρήματα η ΕΡΤ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο τομέα της Αττικής, Γιώργος Βασιλειάδης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις εκλογές και αν είναι αισιόδοξος: «Αν γίνουν κάποια πράγματα μπορούμε να κερδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος. Σε κάθε εκλογική μάχη πάμε για να κερδίσουμε. Υπάρχουν δυσκολίες».

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΚΑΪ: «Δεν είδα τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού γιατί ήμουν στον ΑΝΤΕΝΑ την ίδια ώρα. Έπρεπε να γίνει το ντιμπέιτ, αλλά δεν ήρθε ο κύριος Μητσοτάκης πήγε στον κανονικό αντίπαλο και έγινε εκεί το ντιμπέιτ. Ήταν μια καλή απόφαση κατά τη γνώμη μου να πάει στον ΣΚΑΪ. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές καλό είναι να πηγαίνεις εκεί που σου κάνουν και τη χειρότερη κριτική. Κριτική γίνεται παντού. Ο ΣΚΑΪ το τερμάτισε με την κριτική. Είναι μεγάλο πρόβλημα να αναπαράγεις ενσυνείδητα fake news. Είναι περίεργο το συναίσθημα ειδικά όταν είσαι εσύ στα fake news. Εγώ για ένα δίωρο ήμουν ο πατέρας της Ιριάνας. Μετά για τις επόμενες τέσσερις ώρες. Όταν κατάλαβαν ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα ηλικιακά, μετά είπαν ότι είμαι ο αδερφός της και όταν είδαν ότι δεν έχω αδερφή, ότι είναι ξαδέρφη μου και κουμπάρα μου. Μετά θάφτηκε ξεχάστηκε. Έπρεπε να πάει εκεί ο Αλέξης. Είναι η ναυαρχίδα του πολέμου της κυβέρνησης. Ο Αλέξης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι χαρισματικός και ειλικρινής και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ότι και αν έκαναν ο Αλέξης θα κέρδιζε».

Για την θητεία του στο Υπουργείο: «Η συγκυρία είναι ότι μετά από πολλά χρόνια στις ηγεσίες των μεγάλων συλλόγων υπήρχαν μεγάλοι επιχειρηματίες, κάτι που είχε να γίνει χρόνια. Μπήκαν και τα πολιτικά στη μέση και οι τηλεοπτικές άδειες. Ήταν αξιοθαύμαστη εμπειρία. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι κατάφερα να μην χάσω τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι δύσκολο να ισορροπήσεις και στις δύο βάρκες. Έκανα πολλά πράγματα σε δύσκολες συνθήκες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο Τσίπρας γενικά δεν έκανε αλλαγές. Ήταν σωστό αυτό κατά την άποψή μου. Σε άφηνε να πάρεις τις αποφάσεις σου. Να ολοκληρώσεις την πολιτική της κυβέρνησης».

Για τον απολογισμό του και το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο: «Θα δούμε την επόμενη χρονιά. Εφόσον δείξουν όλοι σοβαρότητα θα δούμε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Θα έχουν καταλαγιάσει και τα πολιτικά πάθη. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει με τις 14 ομάδες. Όταν είχε έρθει εδώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για την αναδιάρθρωση επέλεξε τον λαϊκισμό. Είπε και 16 και 18 ομάδες και ότι είναι λάθος να μειώνονται οι ομάδες. Αυτό με χάλασε πάρα πολύ, δεν το περίμενα. Στο συγκεκριμένο θέμα και σε κάτι που οικονομικά δεν βγαίνει. Μου έλεγαν και φέτος και του χρόνου και αμέσως μετά και να δώσουμε άλλη μια παράταση γιατί οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Δεν τους ενδιαφέρει το προϊόν, αλλά να είναι σε μια κατηγορία που υπάρχει όπως υπάρχει. Ξέρουμε για τα αλισβερίσια, αλλά κανείς δεν μπορεί να τα αποδείξει. Όλοι οι φάκελοι του εισαγγελέα πάνε στο αρχείο, όλοι δικαιώνονται και η ζωή συνεχίζεται. Ενδεχομένως να τους δίνουν και βραβείο στο τέλος. Εμείς οφείλουμε να ζητάμε συγνώμη σε όσους άδικα κατηγορήθηκαν. Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία. Όλοι για τη διαιτησία γκρίνιαζαν. Φέραμε τους ξένους, αλλά ούτε οι ξένοι τους άρεσαν. Ή θα βάλουμε τα ρομπότ ή δεν ξέρω τι. Πιασμένος ο Έλληνας διαιτητής, πιασμένος και ο ξένος γιατί ταξίδευσε στο ίδιο αεροπλάνο που ήταν ο άλλος και τον είχε δει λοξά σε ένα παιχνίδι. Εμένα οι Αεκτζήδες και οι Παναθηναϊκοί με βρίζουν γιατί είμαι Ολυμπιακός και οι Ολυμπιακοί γιατί είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο: «Η εποπτεία από την ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε να είναι κάτι καλό. Από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει τιμωρία από τη δικαιοσύνη τότε… Με τη συμμετοχή της ΟΥΕΦΑ ελπίζαμε ότι θα σπάσουμε τους δεσμούς και το αλισβερίσι των μεγάλων ομάδων με την ομοσπονδία. Το πετύχαμε σε πολλά σημεία, αλλά έχει πολλή δουλειά ακόμα. Ασχολούνται όλοι με την ομοσπονδία και όχι με τις ομάδες τους. Έτσι και στην Ευρώπη πάμε χειρότερα. Στην Εθνική έχουμε μια εξαιρετική φουρνιά, αλλά έχουμε μια ομοσπονδία που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό συνέβη από τότε που κάποιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν τον Σάντος. ΠΑΕ τον καθάρισε τον Σάντος και έκανε τις υπόλοιπες επιλογές. Εκεί είναι η αγανάκτηση στην όλη ιστορία. Εκεί δεν έχεις περιθώριο για να κάνεις παρέμβαση. Ότι παρέμβαση και να κάναμε στο τέλος η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε. Στο μπάσκετ η ΦΙΜΠΑ δεν κινείται. Σου λέει δεν ενδιαφέρομαι. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Μπορείς να τσακωθείς με τον Βασιλακόπουλο, αυτό είναι εύκολο. Αν δεν συμφωνείς σε κάτι μαζί του τσακώνεσαι. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του».

Για τα συμβόλαια της ΕΡΤ: «Προφανώς χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για την αναδιάρθρωση. Θέλαμε την ΕΡΤ στο ποδόσφαιρο. Έχει χρήματα. Από το ανταποδοτικό τέλος ζει και είναι υπερπλεονασματική. Από το ποδόσφαιρο το δημόσιο εισπράττει 60 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και 660 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν είναι κάτι απλό. Είναι πρόβλημα να σου σφραγίζουν τα βιβλία και να μην πληρώνεις τις δόσεις στην εφορία. Έτσι κάναμε μια επένδυση στο οικοδόμημα. Θα φανεί η απόδοση της επένδυσης. Με την ΕΡΤ το ποδόσφαιρο έρχεται δωρεάν στα σπίτια στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Εκτός από τους ομογενείς υπάρχουν και οι νέοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα και θέλουν να βλέπουν το προϊόν. Η μπάλα είναι ο δεσμός με την πατρίδα σου. Σώσαμε πέρσι οικονομικά το πρωτάθλημα και πάμε να φτιάξουμε ένα νέο προϊόν. Να διασφαλίζει ότι οι κατηγορίες θα είναι βιώσιμες. Στην ΟΥΕΦΑ είχα δώσει την πλήρη ελευθερία με το match fixing. Φτιάχναμε ένα σύστημα σε συνδυασμό με τους κανονισμούς της ΕΠΟ να υπάρχουν υποβιβασμοί και τιμωρίες για τα στημένα παιχνίδια. Είχαμε μια καθυστέρηση με την ΟΥΕΦΑ. Αν το δούμε συνδυαστικά με τους νέους νόμους και τους νέους κανόνες, η νέα δομή του πρωταθλήματος, τότε μπορείς να δημιουργήσεις κάτι καλό. Είμαστε ικανοί βέβαια να καταστρέφουμε τα πάντα. Αν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες αποφασίσουν κομμένη η πλάκα και πουν ας το πάρει ο καλύτερος τότε έχουμε μια ελπίδα. Όταν ανέλαβα ήμουν Ολυμπιακός. Βέβαια υπάρχει κόντρα με τα παιδάκια που είναι θερμόαιμοι. Ο Ολυμπιακός έλεγε για ξένους διαιτητές και ξένη ΚΕΔ όταν ήταν ο Κοντονής. Αυτό έκανα και εγώ με ορισμένες ομάδες να διαφωνούν μάλιστα. Θεώρησα ότι αυτό ήταν το πιο σωστό. Για να σταματήσει η ιστορία και μπας φτιάξουμε τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι τα παιδάκια. Πλακώνονται οι άλλοι για τον ΟΠΑΠ, ή για το πως θα το παρκάρει το τάνκερ καλύτερα από τον άλλο και μπαίνουν στη μέση τα παιδάκια. Μιλάω για τους οπαδούς. Οι μικρότεροι σε ηλικία μπλέκονται. Αυτοί πάνε στους συνδέσμους. Η ΕΡΤ για κάθε ένα ευρώ που χαλάει, τα ογδόντα λεπτά επιστρέφονται στο κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Όρος της ΕΡΤ είναι να μην υπάρχει απλήρωτος παίκτης και προπονητής, να υπάρχει ασφαλιστική ενημερότητα».

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Φώναξα στο γραφείο μου τους εκπροσώπους των μεγάλων ομάδων, για να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα. Ήταν ο Βρέντζος από τον Ολυμπιακός, ο Λυσσάνδρου από την ΑΕΚ, από τον Παναθηναϊκό ο Χρήστος Παναγόπουλος και από τον ΠΑΟΚ Ο Μάκης Γκαγκάτσης, για να φτιάξουμε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές και έτσι να χτυπήσουμε και τη βία. Ότι απόκριση είδατε εσείς, είδα και εγώ. Στο μπάσκετ με την ΑΕΚ ψάχνουμε λύση και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ».

Για τα προβλήματα στο μπάσκετ: «Σε ένα βαθμό δεν ήμουν. Εγώ πήρα κάθε πρωτοβουλία για να λυθεί το πρόβλημα. Είναι περίπου όπως το ποδόσφαιρο το πρόβλημα. Δεν μπαίνει στη λογική της παράγκας. Πρέπει να φτιάχνεις δικλείδες για να μην υπάρχουν σκιές. Ζητάς από την ΕΟΚ να πάρει πρωτοβουλία. Η ΕΟΚ με άδειασε πολλές φορές. Λες στον πρόεδρο της ΕΟΚ να άλλαξε άνθρωπέ μου την ΚΕΔ, γιατί στο τέλος θα σφαχτούν. Δεν έγινε αυτό βέβαια. Θα έσκαγε μέσα στη χρονιά. Η άποψή μου είναι να διώξουμε τις σκιές. Και οι 13 ομάδες με τον Παναθηναϊκό συμφώνησαν να αλλάξει η ΚΕΔ και αν μπουν παρατηρητές από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν υπήρξε λύση. Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε γιατί ήθελε ξένους διαιτητές φέτος. Η ΦΙΜΠΑ δεν το δεχόταν αυτό. Πήγα έξω και μίλησα με τον Ζαγκλή. Έπρεπε η ΦΙΜΠΑ να είναι πιο ριζοσπαστική με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα σκάει. Δεν θέλουν να μπλέξουν όλοι με την τρέλα και αν γίνει δικό τους πρόβλημα».

Για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Δεν μπορούν να ειπωθούν αυτά. Σε μια επιχορηγούμενη ομοσπονδία μπορούν να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις σε σχέση με μια άλλη που δεν είναι. Δεν μπορείς να πνίξεις όμως μια ομοσπονδία, υπάρχουν και οι Εθνικές ομάδες».

Για το θέμα του κολυμβητηρίου στον Πειραιά: «Τρία χρόνια με τον Μώραλη προσπαθούσαμε να βρούμε λύση. Και η Δούρου. Υπήρχε χώρος και οικόπεδα; Συζητάγαμε διάφορα, δεν βγαίναμε να τα πούμε. Εκεί φταίει και ο Γιάννης ο Μώραλης. Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του προέδρου του Ολυμπιακού με την κυβέρνηση δεν βγαίνουμε να πούμε ορισμένα πράγματα. Θέλαμε να κάνουμε κολυμβητήριο στον Πειραιά. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, είναι και οι εθνικές ομάδες. Το Παπαστράτειο είναι γερασμένο, δεν αντέχει. Παίζουν πολλές ομάδες. Το πιο λογικό είναι το οικόπεδο του Χαραγκιώνη δίπλα στο Καραϊσκάκη. Υπήρχε μια έκταση στη Νίκαια στην Πέτρου Ράλλη, αλλά δεν βόλευε ιδιαίτερα για να πω την αλήθεια. Είχαμε θέματα με τα οικόπεδα στον Πειραιά. Μίλησα και με εταιρείες που έχουν χώρους για να κάνουν μια δωρεά. Χρειάζεται ένα καλό κολυμβητήριο».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Όταν επιλέγεις να προσκαλέσεις στον τελικό αυτούς που δεν θα τους προσκαλούσες όχι στο σπίτι σου, αλλά ούτε απέξω να περάσουν… Υπάρχει μια παντελής αδιαφορία των μεγάλων ομάδων να ελέγξουν τον κόσμο τους. Εμείς θέλουμε να περάσει πλήρως η ευθύνη στις ομάδες. Να φύγει από τα γήπεδα η αστυνομία και οι ομάδες να επιλέγουν τους πελάτες τους. Στην Αγγλία έχουν λύσει το θέμα της βίας μέσα στα γήπεδα, όχι εκτός».

Για τα Ολυμπιακά Ακίνητα: «Σε αυτή τη χώρα δεν υπήρχε ποτέ ένα πλάνο και μια στρατηγική από αυτούς που κυβέρνησαν. Δεν έβλεπαν πέρα από τη μύτη τους. Δεν καταλάβαιναν ότι βγάζεις περισσότερα χρήματα όταν φτιάξεις μια αθλητική μαρίνα, από το να έρθει ο απλά ο σκαφάτος που θα το παρατήσει μια εβδομάδα. Στα Λιόσια πετάξαμε τις ομοσπονδίες των μαχητικών αθλημάτων χωρίς να δούμε ποιος θα πληρώνει. Ήρθαν τα μνημόνια και κάποια στιγμή σου λένε πρέπει να πληρώνεις. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν από τους προκατόχους μου και αυτό μου το αναγνωρίζουν όλοι. Συζητήσαμε την ΑΕΚ για τα Λιόσια να αναλάβει τα χρέη της συντήρησης. Εγώ είμαι +600 και θα έχω και μίνιμουμ έσοδα 250 χιλιάδες».

Για την υποψηφιότητά του στο Νότιο τομέα της Αττικής: «Έχουμε εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Στο Νότιο τομέα το μεγάλο διακύβευμα είναι ο Αττική Ριβιέρα. Η ανάπτυξη πρέπει να διαχυθεί στο εσωτερικό. Διαφορετικά κινδυνεύεις να έχεις μια Αττική Ριβιέρα και μια Αττική χαβούζα πίσω από τη Ριβιέρα. Πρέπει να σχεδιάσουμε σύμφωνα με τους όμορους δήμους. Στην Ελλάδα αυτό δεν το συνηθίζουμε. Τώρα στο Ελληνικό πήραν χαμπάρι ότι στο βόρειο κομμάτι θα υπάρχει ένα ΧΥΤΑ και έχουν ξεσηκωθεί. Δεν είναι καλό αν γίνει με σοβαρούς όρους και θα εξυπηρετηθεί η περιοχή».

Για την επένδυση στο Ελληνικό: «Για να μπορέσει να ξεκινήσει έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πούλησε κάτι ολοκληρωμένο. Το αεροδρόμιο για να γίνει οικόπεδο έπρεπε να γίνουν 500 προπαρασκευαστικές πράξεις. Είναι ότι έλεγα για το Athens Alive. Στην Ελλάδα όλη αυτή η διαδικασία κρατάει πολύ. Τελείωσαν όμως».

Για τα πράγματα που απασχολούν τον κόσμο: «Το οικονομικό. Δέκα χρόνια έχει φάει πολύ ξύλο και είδε τη ζωή του να καταρρέει. Ακυρώθηκαν οι προσδοκίες του. Εμείς είπαμε τον τον Σεπτέμβριο του 2015 πάμε να δώσουμε τη μάχη για να σε βγάλουμε από τα μνημόνια.Ο κόσμος είναι κουρασμένος. Δεν βλέπει πράγματα που γίνονται, δεν τα επικοινωνούμε και εμείς σωστά. Η 13η σύνταξη ας πούμε. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια οι συνταξιούχοι αυξάνουν το εισόδημά τους και παίρνουν κάτι μόνιμο. Η μεσαία τάξη είναι απόλυτα κουρασμένη. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε τη θέση μας για την επόμενη μέρα και πως θα έρθει η ανάπτυξη. Ότι και να πεις μετά από μια δεκαετία ο κόσμος δύσκολα ακούει. Το θέμα είναι ο κόσμος να μην παραμυθιάζεται εύκολα. Αυτά που λέει η ΝΔ απλά δεν βγαίνουν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις