Α. Γαλάτης: Αν ο Ολυμπιακός αποδεχθεί τους όρους, θα παίξει στη Νεάπολη

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Απόστολο Γαλάτη, είχαν ως γνωστόν, τρία μέλη της επιτροπής του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει αναλάβει τις διαδικασίες σύστασης της ΠΑΕ, με θέμα την παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης, ως έδρα, για τους αγώνες που θα δώσει ο Ολυμπιακός φέτος στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Οι Αλέκος Μεταφτσής, Απόστολος Έξαρχος και Πολυχρόνης Ζάχος άκουσαν προσεκτικά τα όσα τους ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, τα οποία και μετέφεραν στα άτομα που ετοιμάζονται να αναλάβουν τη λειτουργία της ΠΑΕ.

Ο Απόστολος Γαλάτης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου της Νεάπολης. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ:

«Υπήρξε μία προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, τιμητική θέση την οποία κατέχω, με τρία μέλη της επιτροπής του Ολυμπιακού, που έχει αναλάβει την σύσταση της ΠΑΕ. Συζητήσαμε το θέμα του γηπέδου της Νεάπολης. Η δημοτική αρχή έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε για κάθε ομάδα. Έδωσε το γήπεδο. Ο δήμος γι’ αυτό φτιάχνει τα γήπεδα, για να χρησιμοποιούν οι ομάδες».

Για το αν πρόκειται να γίνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο γήπεδο της Νεάπολης, τόνισε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια εργασία στο γήπεδο της Νεάπολης. Στο αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ απάντησε θετικά, με κάποιες προϋποθέσεις. Η δημοτική αρχή έχει κάνει το γήπεδο της Νεάπολης «κούκλα». Η προϋπόθεση για την παραχώρηση του γηπέδου είναι να παραμείνει η εγκατάσταση όπως είναι σήμερα. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Νεάπολης συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων αγωνιστικών χώρων στην Ελλάδα. Τα αποδυτήρια είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, γιατί κατασκευάστηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο οι κερκίδες. Θα πρέπει ο συγκεκριμένος εργολάβος να μην αναλάβει ποτέ έργο και αυτοί που παρέλαβαν το γήπεδο θα πρέπει να φύγουν από την πολιτική σκηνή. Καταρχάς, ο ένας προβολέας έχει κατασκευαστεί μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Αυτή είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Οι κερκίδες, από την άλλη, είναι σε στυλ μπέιζμπολ.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να αναλάβει της συντήρηση, που είναι νομίζω απολύτως φυσιολογικό. Θα γίνει παράδοση-παραλαβή με το μηνιαίο μίσθωμα να ανέρχεται στο υποτυπώδες ποσό των 50 ευρώ. Δεν γίνεται να μην υπάρχει μίσθωμα σε μια δημόσια περιουσία και υπάρχει κανονιστική γι’ αυτό το θέμα.

Επίσης, επειδή υπάρχει περίπτωση κάποιοι φίλαθλοι ή οπαδοί, που είναι πιο νευρικοί, να δημιουργήσουν ζημιές και φθορές στην εγκατάσταση, είναι υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός Βόλου να υπογράψει μία εγγυητική 30.000 ευρώ, η οποία θα καλύπτει τις τυχόν ζημιές ή που θα πρέπει να καλυφθούν στο τέλος της σύμβασης. Η επιτροπή αποδέχθηκε όλα όσα συζητήσαμε και έφυγε ευχαριστημένη από τη συνάντηση. Υπήρχε ένα κλίμα πριν τη συνάντηση, που είχαν δημιουργήσει κάποιοι επιτήδειοι, ότι η δημοτική αρχή δεν θα έδινε γήπεδο στον Ολυμπιακό. Ο Δήμος Βόλου αντιμετωπίζει τις ομάδες ισότιμα και ισόνομα. Λαμβάνουμε υπόψη την ιστορικότητα μιας ομάδας, την προσφορά της κάθε ομάδας στον αθλητικό τουρισμό, που είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Βόλο. Δεν υπάρχει καμία σκοτεινή πλευρά στη συζήτηση που είχαμε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου της Νεάπολης: «Το γήπεδο δεν το χρησιμοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα κανείς. Την περσινή χρονιά το χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Βόλος για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά λόγω παράδοσης αγωνίζονταν στο γήπεδο της Νεάπολης και μια ερασιτεχνική ομάδα, η Δάφνη. Αυτό δεν θα αλλάξει. Ο Ολυμπιακός ζήτησε τη χρήση του γηπέδου. Δεν είναι η ίδια περίπτωση με εκείνη, όπου ο Ολυμπιακός πριν μερικά χρόνια είχε πάρει το ΕΑΚ για αποκλειστική χρήση πέντε χρόνων και ήταν το απόλυτο αφεντικό στην αθλητική εγκατάσταση».