Λυσάνδρου: Η μείωση των ομάδων δεν αυξάνει σημαίνει αύξηση και του ενδιαφέροντος

Για τη νέα μορφή της Superleague, με τη μείωση των ομάδων και τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Μηνάς Λυσάνδρου στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της Superleague 1, Μηνάς Λυσάνδρου παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters για τη νέα μορφή του ελληνικού πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι η μείωση των ομάδων από 16 σε 14 δεν θα ήταν από μόνη της αρκετή για την αύξηση του ενδιαφέροντος κοινού και χορηγούν, τονίζοντας πως ήταν απαραίτητη η είσοδος των πλέι οφ.

«Θέλουμε ένα πρωτάθλημα που θα διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μία διοργάνωση που θα είναι ελκυστική τόσο για τους οπαδούς, όσο και για τους χορηγούς», ανέφερε αρχικά ο Α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Ο στόχος είναι να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και την αγωνία για το πρωτάθλημα. Περιμένουμε αύξηση του ανταγωνισμού και τα πρόσθετα οφέλη που προκύπτουν από αυτό. Ο αριθμός των θεατών θα πρέπει να αυξηθεί τόσο σε ό,τι αφορά τους μέσους όρους, όσο και στους συνολικούς αριθμούς», πρόσθεσε.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως:
«Μειώνοντας τις ομάδες σε 14, δεν θα ήταν από μόνο του ικανό να αυξήσει το ενδιαφέρον και να αναβαθμίσει εμπορικά το προϊόν. Η έρευνα που κάναμε μας έδειξε ότι έπρεπε να συνδυαστεί με την είσοδο των πλέι οφ για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το παρελθόν είναι χρήσιμο ως οδηγός για να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν πριν. Δεν αποτελούν κάποια άγκυρα που θα μας κρατήσει πίσω. Θέλουμε μία επανεκκίνηση. Εντοπίσαμε τα πράγματα που έληξαν ή θα έπρεπε να σταματήσουν κι έχουμε σηματοδοτήσει αυτή τη νέα αρχή».