Δήμος Βόλου: Ήρθε η ώρα το Πανθεσσαλικό να περιέλθει στον Δήμο Βόλου

Σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου έχει έρθει η Νίκη Βόλου, ανταλλάσσοντας εξώδικα. Με αφορμή αυτή την αντιπαράθεση ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά, ξεκάθαρα, να περιέλθει το Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Απογοητευτικό και αποκαρδιωτικό είναι αναμφίβολα το φαινόμενο των τελευταίων ημερών με τις καταγγελίες, τα εξώδικα, τις απειλές, τις κραυγές και τις κάθε είδους αμφισβητήσεις μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου και της Νίκης Βόλου για την χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Η δυσάρεστη και αδιέξοδη αυτή εξέλιξη αποτελεί – και δεν επιχαίρουμε γι αυτό – άλλη μια δικαίωση της Δημοτικής μας Αρχής, αλλά και μια επιπλέον απόδειξη της εμπάθειας, της μισαλλοδοξίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα τοπικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολέμησαν και «πέτυχαν» λίγο πριν την υπογραφή της, να ματαιώσουν τη σύμβαση παραχώρησης του Σταδίου στο Δήμο Βόλου!
Και αυτό την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα στάδια, Παγκρήτιο στο Ηράκλειο και Παμπελοποννησιακό στην Πάτρα, παραχωρήθηκαν –  και ορθά – στους αντίστοιχους ΟΤΑ, κάτι που προδήλως δεν συνέβη στο Βόλο, λόγω της εκδικητικότητας προς το πρόσωπο του Δημάρχου μας, κ. Αχιλλέα Μπέου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με την πιθανολογούμενη από όλους κυβερνητική αλλαγή, ήρθε η ώρα τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν και το Πανθεσσαλικό Στάδιο να περιέλθει στο Δήμο Βόλου, που και τα στελέχη, με γνώση και εμπειρία, και τις δυνατότητες έχει να το αξιοποιήσει στο έπακρο και να το αναδείξει σε ένα διεθνές αθλητικό κέντρο, με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων με τις συνακόλουθες ευεργετικές επιπτώσεις και στην τοπική μας οικονομία.

Και πάντα βέβαια για την εκπλήρωση του μείζονος στόχου, που παραμένει να δοθεί στη διάθεση της νεολαίας μας ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές αθλητικό κέντρο, ενισχύοντας την τεράστια κοινωνική διάσταση του αθλητισμού . Σύμφωνα, δηλαδή, και με το σλόγκαν της εποχής “για τους πολλούς και όχι για τους λίγους”.