Βραζιλία-Περού με φόντο την… Κούπα

Στο φημισμένο «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, διεξάγεται απόψε στις 23.00 ο τελικό του Κόπα Αμέρικα. Αντίπαλοι θα είναι η Βραζιλία και το Περού. Φαβορί της αναμέτρησης είναι οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι παίζουν και στην έδρας τους, ωστόσο, το Περού έδειξε στη μέχρι τώρα πορεία του στη διοργάνωση, πως δεν είναι ομάδα που παραδίδεται εύκολα.

Απόλυτα κυνική η Βραζιλία στον ημιτελικό με την Αργεντινή νίκησε με 2-0 και ξόρκισε το φάντασμα του Μινεϊράο, τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τελικό. Δεν ήταν καλύτερη, πόνταρε ωστόσο στην αποτελεσματικότητα της επίθεσης, ενώ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα ο Γκαμπιριέλ Ζεσούς. Επίσης, είχε την τύχη με το μέρος της, καθώς σε δύο περιπτώσεις η μπάλα σε προσπάθειες των Αργεντινών σταμάτησε στο δοκάρι.

Η κατάκτηση του τροπαίου είναι ο αποκλειστικός στόχος της «σελεσάο» στο κατάμεστο σήμερα «Μαρακανά». Ο Ουίλιαν δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον αποψινό τελικό, καθώς αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα, ενώ αποθεραπεύτηκε ο αριστερός μπακ Φελίπε Λουίς.

Ακόμη μια ιστορική στιγμή για το Περού με τον Γκαρέκα στον πάγκο του, καθώς ύστερα από τη συμμετοχή σε τελικά Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια, έρχεται και η συμμετοχή σε έναν τελικό Κόπα Αμέρικα ύστερα από 44 ολόκληρα χρόνια. Δεν φοβήθηκε τη Χιλή στον ημιτελικό, μπήκε από την αρχή του αγώνα επιθετικά και πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη σημείωσε άλλο ένα τέρμα και με του ευρύ 3-0 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, με τον Γκερέκα να είναι σε θέση να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, στοχεύοντας στην έκπληξη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις