Γκιρτζίκης: Χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ, πάμε για ξένο προπονητή

Για την ήττα της Εθνικής από την Φινλανδία (1-0) και τον μαθηματικό αποκλεισμό της ομάδας από το EURO 2016 μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ σε οργανωτικό επίπεδο. Παράλληλα, ο κ. Γκιρτζίκης αποκάλυψε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τον διάδοχο…

…του Σέρχιο Μαρκαριάν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος προπονητής που θα πλαισιωθεί από τον Κώστα Τσάνα θα είναι ξένος.
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γκιρτζίκης στην ΕΡΤ:
Για το τι πρέπει να αλλάξει στην Εθνική: “Ευελπιστούσαμε ότι θα άλλαζε η ροή, η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και περισσότερη προσπάθεια. Θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει, οι παίκτες προσπαθούν αλλά δεν υπάρχει ψυχολογία. Ελπίζουμε αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει και να έχουμε μία καλύτερη συνέχεια.
Το οργανωτικό πρέπει να είναι το ηλεκτροσόκ. Έχουμε κάνει κάποια βήματα και με την πρόσληψη ενός προπονητή που θα βασίζεται στην πειθαρχία να γίνει μια νέα αρχή. Η συμμετοχή για το EURO είχε χαθεί προ πολλού και θα κάνουμε μία ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψουμε για τις νίκες. Ξένος θα είναι ο προπονητής ασφαλώς. Έχουν γίνει επαφές και συναντήσεις για να υπάρχει ένας νέος προπονητής στα παιχνίδια του Οκτώβρη και θα πλαισιωθεί απ’ τον κύριο Τσάνα.
Ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους που έδωσαν ξανά βροντερό «παρών», κάποια στιγμή θα γίνει αυτό που πρέπει. Και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι έγινε, δεν έχουμε τύχη, δεν μας θέλει, δεν ξέρω γιατί. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις αιτίες, τα παιδιά έχουν σκύψει να φέρουν αποτελέσματα, έχουμε καλούς παίκτες. με τους προπονητές που μιλάω, που είναι αξιόλογοι, αναφέρουν πως οι παίκτες που έχει η Εθνική θα τους ζήλευαν πολλοί. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και πρέπει να προσεχθούν τα καίρια σημεία”.
Για το θέμα με τον Γιώργο Καραγκούνη: “Δεν θέλω να πω εγώ αυτά που πρέπει και να ακουστούν από αλλού. Δεν θα κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση, ισχύουν όσα λέει η ανακοίνωση που έβγαλα. Αυτές οι στιγμές δεν είναι κατάλληλες, κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω”.