Στον Μητσοτάκη η εποπτεία της ΕΡΤ, αποφασίζει για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Super League 2

Σύμφωνα με το πρώτο προεδρικό διάταγμα της νέας κυβέρνησης, η εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που έχει στην ευθύνη την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, περνά στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.

Έτσι η »καυτή πατάτα» των τηλεοπτικών συμβολαίων περνά στα χέρια του πρωθυπουργού και μένει να δούμε αν η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τις ομάδες με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:

«Στο νέο Υπουργείο μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, οργάνων και προσωπικού που τις κατέχει, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, οι ακόλουθες υπηρεσίες: 5.1. από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του άρθρου 17 του π.δ. 96/2017 (Α’ 136) όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των υπαγομένων σε αυτή οργανικών μονάδων, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής των άρθρων 19, 26, 27, 28 και 29 του π.δ. 96/2017, όπως ισχύει».

Αναλυτικά: «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό».

Στο υπουργείο Εσωτερικών περνούν και οι αρμοδιότητες του Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο καταργείται. Το πρώην υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετατρέπεται σε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρώην υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετατρέπεται σε υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ενώ εκεί μεταφέρεται η θέση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας,

Η γγ ισότητας φύλων μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας.

Απευθείας στην εποπτεία του πρωθυπουργού περνούν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, που έχει την ευθύνη τόσο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, όσο και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις