Γεννιούνται ερωτήματα για το γήπεδο της Νεάπολης

Η πενταμελής επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει αναλάβει τις διαδικασίες της σύστασης της ΠΑΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός από τη δημοτική αρχή, ως έδρα. Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής: «Ως συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής της υπό σύσταση ΠΑΕ με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, κατατέθηκε έγγραφο αίτημα, προκειμένου να μας δοθούν εγγράφως οι όροι για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νεάπολης, ως έδρα και αναμένουμε την απάντηση».
Με αφορμή το θέμα του γηπέδου, που θα έχει φέτος ως έδρα η ομάδα και στο οποίο αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η πενταμελής επιτροπή του Ολυμπιακού, οι άνθρωποι του συλλόγου το έχουν στις άμεσες προτεραιότητές τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή γηπέδου, εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, για να το χρησιμοποιήσουν οι «ερυθρόλευκοι» ως έδρα τη νέα χρονιά. Στο Πανθεσσαλικό θα αγωνίζεται ο ΝΠΣ Βόλος στη Σούπερ Λιγκ (μάλιστα οι εργασίες ανακαίνισης του σταδίου είναι σε πλήρη εξέλιξη), ενώ το ΕΑΚ Βόλου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει αδειοδότηση για αγώνες Φούτμπολ Λιγκ.
Πάντως, από τη στιγμή που και η Νίκη χθες ζήτησε και αυτή επίσημα το γήπεδο της Νεάπολης για έδρα, δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Αν τελικά Ολυμπιακός και Νίκη έχουν κοινή έδρα το γήπεδο της Νεάπολης, θα υποχρεωθούν και οι δύο να καταβάλλουν εγγυητική ύψους 30.000 ευρώ, όπως είναι ο όρος που θέτει η δημοτική αρχή; Όσον αφορά τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου, είναι λογικό ότι θα τα μοιραστούν οι ομάδες. Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση να δεχθούν οι δύο ομάδες τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος Βόλου και να προχωρήσουν σε υπογραφή σύμβασης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις