«Βόμβα» με Σεμπαστιάν Μπασόνγκ πυροδοτεί ο ΝΠΣ Βόλος!

Ένα deal που απ΄την στιγμή που ολοκληρωθεί, θα διαφημίσει το όνομα της θεσσαλικής ομάδας εκτός συνόρων και θα σηκώσει μπόλικη…σκόνη. Βλέπετε, ο Σεμπαστιάν Μπασόνγκ είναι ένας ποδοσφαιρικής με δυνατό βιογραφικό και πλούσιες παραστάσεις.

Κι επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τα 177 παιχνίδια στην αγγλική Premier League, τα 42 ματς στην γαλλική Ligue 1, τα 18 παιχνίδια στην Εθνική ομάδα του Καμερούν, συν τις συμμετοχές στις διοργανώσεις του Champions και Europa League, ασφαλώς είναι νούμερα που λένε πολλά.
Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1986, ο Καμερουνέζος στόπερ έφτιαξε το όνομά του στην Μετς την τριετία (2005-08) έχοντας συνολικά 79 εμφανίσεις με την γαλλική ομάδα.

Η Νιούκαστλ αγόρασε τα δικαιώματά του έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 και με τους «ανθρακωρύχους» είχε μια «γεμάτη» σεζόν στην Premier League με 30 συμμετοχές.

Ένα χρόνο αργότερα η Τότεναμ έδωσε 9,3 εκατ. ευρώ και τον απέκτησε από την Νιούκαστλ. Με τη φανέλα των Spurs έκανε 45 παιχνίδια την τριετία (2009-12) με έναν ενδιάμεσο εξάμηνο δανεισμό στη Γουλβς ( 9 συμμ.).

Η απόκτηση του Γιαν Βερτόγκεν από την Τότεναμ παραγκώνισε τον Μπασόνγκ, ο οποίος μεταπήδησε στη Νόριτς το καλοκαίρι του 2012 έναντι 3 εκατομμυρίων ευρών.

Στα «καναρίνια»  έμεινε το διάστημα 2012-17 (105 συμμετοχές) και με έναν ενδιάμεσο σταθμό (2014-15) ως δανεικός στην Γουότφορντ (11 συμμ.).

Το καλοκαίρι του 2017 έμεινε ελεύθερος από την Νόριτς και έκτοτε η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε, έχοντας αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδια με την Πιτέρμπορο τον περασμένο Οκτώβριο.

Στον Βόλο σύμφωνα με όσα…αλίευσε το SDNA από αγγλικές (ψαγμένες) πηγές, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Καμερουνέζο στόπερ τις τελευταίες ημέρες και αναμένουν οσονούπω την άφιξή του στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις