Η ΕΠΟ αποφασίζει για την αίτηση του Ηρακλή να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ

Οι «κυανόλευκοι» από καιρό έχουν καταθέσει το αίτημα να ξαναβγεί από το συρτάρι η υπόθεση του 2011, όταν ο Ηρακλής αδίκως γνώρισε τον υποβιβασμό με την αιτιολογία της πλαστής ενημερότητας, κίνηση η οποία χαρακτηρίστηκε ως διακωμώδηση του αθλήματος και δεν απέφερε την ποινή χρηματικού προστίμου όπως προβλέπονταν.

Για την υπόθεση αυτή δικαιώθηκε η πλευρά του τότε μεγαλομετόχου, Αντώνη Ρέμου από τα πολιτικά δικαστήρια και έδωσε το έναυσμα της ενεργοποίηση του Γ.Σ. για την… ποδοσφαιρική αποκατάσταση.

Το θέμα έχει φτάσει στην Ε.Π.Ο. που μεθαύριο αναμένεται να εξετάσει την αίτηση του Ηρακλή για αποκατάσταση μέσω της Επιτροπής Εφέσεων, με τους «κυανόλευκους» να ζητούν την επανατοποθέτησή τους στο Πρωτάθλημα της Super League 1.

Αν πετύχει ο Ηρακλής το (φαινομενικά χαρακτηριζόμενο) ακατόρθωτο, η Ε.Π.Ο. θα ζητήσει από τη Super League να αποκαταστήσει την αδικία και να συμπεριλάβει τον Ημίθεο στο νέο Πρωτάθλημα!

Το εναλλακτικό σενάριο
Βασική ίσως και μοναδική επιδίωξη για τον Ηρακλή είναι η επιστροφή του στη SL1 με την ατόφια ταυτότητά του (ώστε να γίνεται λόγος για ουσιαστική δικαίωση). Ένα εναλλακτικό σενάριο που κυκλοφορεί, είναι να τοποθετηθεί εκείνη η Π.Α.Ε. στη SL2 και να αυξηθούν οι ομάδες σε 14, αν και υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενο χρόνο η Ε.Π.Ο. τόσο επί τούτου (προφανώς και όσον αφορά στη SL1) έχει μεταφέρει την αδυναμία αλλαγών λόγω προκηρύξεων.

Πηγή: MetroSport

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις