Επιστροφή στο… σπίτι με νίκη για την ΑΕΛ κόντρα στην Αναγέννηση Κ.

Δυνατό φιλικό παιχνίδι έδωσε το Σάββατο η Αναγέννηση με αντίπαλο την ΑΕΛ, στην επιστροφή της δεύτερης στο «AEL FC Arena», με τους “βυσσινί” να επικρατούν 1-0.
Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στην πόλη της Λάρισας περίπου 500-600 φίλαθλοι των «βυσσινί» έδωσαν το παρόν, ενώ στις κερκίδες δεν υπήρχαν…

…Καρδιτσιώτες.
Μοιρασμένο παιχνίδι και αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά, με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν στο 15′ ο Κισκαμπάνης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε εύκολα.
Στο 20′ και πάλι η Αναγέννηση προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Μπιτέλης δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αφού κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
Μετά το πρώτο ημίωρο η ΑΕΛ έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της στο γήπεδο και προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις, όμως δεν μπορούσε να «φτιάξει» φάσεις, απειλώντας ουσιαστικά μόνο με μια εκτέλεση φάουλ του Ναγιάρ στο 41′, με τη μπάλα όμως να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Κουτσόπουλου.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για την Αναγέννηση, όταν ο Μπλέντισούταρε μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Λαρισαίων, σουτ όμως που δεν απείλησε τον Ξενοδόχοφ.
Η ΑΕΛ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 47′ ο Χοτζάλι σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από τα δοκάρια του Τσάμη, ενώ στο 53′ ο νεοεισελθών Ροβίθης έπιασε ωραία κεφαλιά αλλά ο Λαμιώτης γκολκίπερ απομάκρυνε με υπερένταση.
Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των «κιτρινόμαυρων» να απειλήσουν, όταν ο Μπλέντι έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά αλλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη.
Μια εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου στο 60′ δεν ανησύχησε τον Τσάμη αφού η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το φιλόδοξο γυριστό του Καπού, δέκα λεπτά αργότερα.
Ένα σουτ του Γκόλια στο 82′ πέρασε άουτ και πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Ο Καμπλιώνης βρήκε τον Καπό και ο νεαρός επιθετικός με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αναγέννησης, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, αφού ένα σουτ του Μασούρα στις καθυστερήσεις πέρασε λίγο άουτ.
ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Κόντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Μπανούσης, Πάτο, Ναγιάρ, Ουρτάδο, Χοτζάλι, Καπός Αγωνίστηκαν και οι: Καβουσάκης, Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Μονιάκης, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Καμπλιώνης
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Κισκαμπάνης, Ρούσσης, Σάββας, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Ακασού, Πιτταράς, Μοσχάκης, Τσούκαλος Αγωνίστηκαν και οι: Τσιάμης, Γκόλιας, Σκαθαρούδης, Ξανθόπουλος, Σκούπρας, Τσίτας, Καραχάλιος, Υφαντής, Στάμος
Πηγή: Karditsasportiva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις