Για το “δύο στα δύο” η Εθνική με Κροατία

Η νίκη επί της ΠΓΔΜ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από απλώς το πρώτο βήμα. Η Εθνική έβγαλε την… υποχρέωση δίχως να κινδυνεύσει αλλά και να εντυπωσιάσει και πλέον προετοιμάζεται για τα δύσκολα. Γιατί τέτοιο είναι το αποψινό παιχνίδι με την οικοδέσποινα του τρίτου ομίλου, Κροατία (22:00 OTE Sport 4, ANT1).
Ασφαλώς…

…ουδείς υποβαθμίζει τη νίκη επί της ΠΓΔΜ. Μην ξεχνάμε πως η ελληνική ομάδα κέρδισε άνετα σε μια πρεμιέρα που η Γαλλία έκανε… υπερωρίες για να κάμψει τη Φινλανδία, η Λιθουανία κέρδισε στον πόντο την Ουκρανία, ενώ η Γερμανία ίδρωσε κόντρα στην Ισλανδία.
Μια ομάδα με βλέψεις μεταλλίου, ωστόσο, δεν αρκεί να είναι απλώς σοβαρή και να ξεμπερδεύει με χαμηλά εμπόδια όπως αυτό των Σκοπιανών, αλλά πρέπει να ξεπερνά και με τα υψηλά. Και ο πήχης ανεβαίνει αυτομάτως πολλούς πόντους απόψε για την Εθνική. Η Κροατία ξεχειλίζει από ταλέντο, δίψα για το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ μετά από 20 χρόνια και παίζει στο «σπίτι» της. Το παιχνίδι δεν καθορίζει τη μοίρα της ελληνικής ομάδας, αλλά είναι ένα πολύ καλό τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να τονώσει ή την αυτοπεποίθησή της ή να την προβληματίσει.
Η Κροατία δεν είναι, φυσικά, ανίκητη. Παραμένει «εύθραυστη» ψυχολογικά, η δύναμη του κοινού της μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε αφόρητη πίεση, ενώ η περιφερειακή της γραμμή υστερεί σε ποιότητα. Στην εξίσωση μπαίνει και η πιθανή απουσία του ηγέτη της, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, που αποχώρησε με διάσειση από την πρεμιέρα.
Θα πρέπει όμως και η Εθνική να βελτιωθεί, γιατί τα «νεκρά» διαστήματα απέναντι σε αντιπάλους τέτοιου επιπέδου δεν μένουν ατιμώρητα. Ζητείται μεγαλύτερη σταθερότητα σε τρίποντα και βολές, περισσότερη πίεση, καλύτερη περιφερειακή άμυνα και φυσικά συγκέντρωση και ενέργεια από το 1′ μέχρι το 40′. Το Ευρωμπάσκετ αρχίζει ΤΩΡΑ για την Εθνική, αφού αν θέλει μετάλλιο κι άλλα μεγαλεία, δεν αρκούν οι νίκες επί ΠΓΔΜ ή άλλων ασθενών αντιπάλων.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις