Απόλυτα επιτυχής ο 1ος Μαραθώνιος Mountain Bike με συνδιοργανωτή τη Νίκη (photos)

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο 1ος Μαραθώνιος Mountain Bike την Κυριακή 14 Ιουλίου στο Πήλιο που διοργάνωσαν το ποδηλατικό τμήμα της Νίκης Βόλου, το club MTB4FUNVOLOS και η BIKEORHIKE.
Από τους 33 αναβάτες που δήλωσαν τη συμμετοχή, πήραν εκκίνηση οι 21 από Ελλάδα και Βουλγαρία κι αυτό διότι, υπήρξαν ανακοινώσεις για πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις κορυφές του Πηλίου, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε μιας και οι συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές για έναν ποδηλατικό μαραθώνιο των 80 χλμ.
Στις 08:25 δόθηκε η εκκίνηση προς Κατηχώρι, Ανεμούτσα, Δράκεια, Αλικόπετρα, Δράκεια, Αγ.Λαυρέντιος, χιονοδρομικό κέντρο, όπου οκτώ εγκατέλειψαν και συνέχισαν 13 προς τις πίστες ανωμάλου δρόμου σκι, Χάνια, Σανατόριο, Αλικόπετρα, όπου εγκατέλειψαν άλλοι επτά και συνεχίζουν έξι ποδηλάτες για να καλύψουν τα υπόλοιπα 40 χλμ προς Χάνια, Ζαγορά, Πλιασίδι, Μακρυνίτσα, Αλικόπετρα και να τερματίσουν μετά από 8 ώρες στην Βεράντα καφέ με θέα την όμορφη πόλη μας και ένα πλατύ χαμόγελο για την υπέροχη αυτή εμπειρία που τους προσφέραμε.
Σε όσους τερμάτισαν, κληρώθηκε 1 χρυσό κόσμημα, ποδηλατάκι χειροποίητο, λαιμού, προσφορά του κοσμηματοπωλείου ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τρία ζευγάρια ποδηλατικά γυαλιά καθώς και πέντε πολυσκούφοι, προσφορά της εταιρείας Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ και της εταιρείας DEMARAZ ΕΝΔΥΣΗ από Θεσσαλονίκη.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους εθελοντές Κ. Σαβοργιαννάκη Κ. και την οικογένεια Δ. Γκουτζίνη.
«Πρόσωπα της ημέρας», εκτός από αυτούς που τερμάτισαν έναν πολύ δύσκολο μαραθώνιο, κατά την εκτίμηση του τμήματος, οι:
Nigel Morgan ετών 64 που τερμάτισε στον αγώνα.
Κριτσίνης Β. στρατιωτικός Πεζοναύτης στην πρώτη του διαδρομή αντοχής στο βουνό.
Βλάχος Α. ως πλοηγός της διοργάνωσης.
Αραμπατζής Σ. ως ουραγός, συνοδεία εμψύχωσης των τελευταίων.
Χαραλάμπους Π. σε πλήρη ετοιμότητα να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο μεταφοράς ποδηλάτη που θα χρειάζονταν άμεσα βοήθεια.
Οι διοργανωτές ευελπιστούν για το 2020, με την εμπειρία που αποκόμισαν, για μια μεγάλη διοργάνωση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, στηριζόμενοι στις ιδέες και τα ιδανικά των προσφύγων της πόλης μας.