Προς Καλαμάτα ο Καντούτσης, προς Πιερικό ο Δεμηρτζόγλου

Αν και έχουμε περάσει στο δεύτερο μισό του Ιουλίου, οι εθνικές εκλογές και το μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Super League 2  και της Football League, έχουν πάει αρκετά πίσω τον προγραμματισμό των ομάδων που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Στη Super League 2 ελάχιστες είναι οι ομάδες που κινούνται μεταγραφικά και κυρίως είναι οι τρεις που υποβιβάστηκαν από τη Super League κι έχουν εξασφαλισμένα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Στη Football League η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει στις ομάδες να επισημοποιήσουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις καθώς η δημιουργία ΠΑΕ, δείχνει πως δεν είναι μία απλή διαδικασία. Προβάδισμα έχουν οι ομάδες και πιο συγκεκριμένα η ομάδα που «υποβιβάστηκε» από την πρώην Football League, ο Α.Ο. Τρίκαλα. Για τον Ηρακλή όλα δείχνουν πως δεν θα δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία, τουλάχιστον με τον δικό του Α.Φ.Μ., οπότε και σ’ αυτό το στρατόπεδο επικρατεί στασιμότητα.

Στη Νίκη Βόλου περιμένουν τα «ευχάριστα» από τον Ηρακλή ώστε να αρχίσουν να επισημοποιούν τις συμφωνίες με «παλιούς» και «νέους» ποδοσφαιριστές. Ο Ισαάκ Χοβέ θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας και σε συνεργασία με τον Ρήγα Στύλλα, ο οποίος έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή, καταστρώνουν τα πλάνα για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Οι επαφές με τους παίκτες του περσινού ρόστερ έχουν ήδη ξεκινήσει και με κάποιους υπάρχει ήδη συμφωνία για να συνεχίσουν να φορούν τα κυανόλευκα και τη νέα χρονιά. Ο Μάνος Αποστολίδης και ο Γιώργος Ιορδανίδης αποτελούν τους πρώτους που έχουν συμφωνήσει προφορικά ενώ έπονται 6 έως 7 ποδοσφαιριστές ακόμη.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι και αυτοί που θα αποχωρήσουν, με κάποιους απ’ αυτούς να έχουν ήδη γνωστοποιήσει την αποχώρησή τους. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος δεν αποδέχθηκε την οικονομική πρόταση της Νίκης καθώς το κάλεσμα από την Ρόδο και τον Διαγόρα ήταν αρκετά πιο «δυνατό». Ο Κωστής Δεμηρτζόγλου έχει κι αυτός αποχωρήσει. Ο βασικός λόγος είναι ότι ο ποδοσφαιριστής θα στρατευτεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και θέλει να είναι κοντά στην μονάδα που πιθανόν να υπηρετήσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πιερικός θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Ο Τάσος Καντούτσης έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Καλαμάτα και περιμένει την τυπική αποδέσμευσή του. Η καλή του χρονιά στη Νίκη, του έχει φέρει και προτάσεις και από ομάδες της Football League και της Super League 2 και εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά, δεν αποκλείεται να αναβάλει την επιστροφή του στην Καλαμάτα. Ο Τσεμπερίδης έχει ήδη ανακοινωθεί από την Τρίγλια ενώ και ο Βουρδάκης είπε «αντίο» στη Νίκη.

Όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την κατηγορία που θα αγωνιστεί η Νίκη Βόλου, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς ήδη αυτό το διάστημα υπάρχει προεργασία για την επόμενη μέρα από τη διοίκηση Παπακωνσταντίνου-Βενέτη σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις