Χωρίς πλέι οφ το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Φούτμπολ Λιγκ στην Αθήνα η συνάντηση των εκπροσώπων της νέας Φούτμπολ Λιγκ, με τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο. Από πλευράς Ολυμπιακού παραβρέθηκαν ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, καθώς και το μέλος της πενταμελούς επιτροπής που «τρέχει» τις διαδικασίες για τη σύσταση της ΠΑΕ και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Αλέκος Μεταφτσής.
Ο πρόεδρος του διοικητικού φορέα, Λεωνίδας Λεουτσάκος συζήτησε με τους συλλόγους τα του νέου πρωταθλήματος και πάρθηκαν μια σειρά αποφάσεων, που θα πάνε ως προτάσεις στην ΕΠΟ για τον καταρτισμό της προκήρυξης.
Η σημαντικότερη είδηση που προκύπτει είναι ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ (με άνοδος δύο ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 και υποβιβασμό τεσσάρων στη Γ’ Εθνική). Δηλαδή θα ολοκληρωθεί μετά από 26 αγωνιστικές με δεδομένο ότι θα συμμετέχουν 14 ομάδες. Επίσης, ως ημερομηνία ορίστηκε η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019. Πάντως, θα γίνει προσπάθεια μήπως και ανέβουν, τελικά, τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, στην προοπτική της αύξησης από 12 σε 14 των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Συζητήθηκαν και διάφορα οικονομικά θέματα, με τον κ. Λεουτσάκο να τονίζει για πολλοστή φορά, πως υπάρχει εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ της τάξης του 1.800.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα έγινε συζήτηση για τα όσα απαιτούνται για τη σύσταση των συλλόγων που δεν είναι ΠΑΕ, αλλά και για την άντληση οικονομικών πόρων όσο και την εξασφάλιση καλύτερων τιμών σε ναύλα ταξιδιών και ιματισμό. Επίσης, όσον αφορά τα έξοδα διαιτησίας θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν από την ΕΠΟ
Η πρόταση, που υπάρχει επίσης είναι να υπάρχουν στα ρόστερ 10 (αντί πέντε) ερασιτέχνες παίκτες μέχρι 23 ετών και η δυνατότητα μέχρι πέντε ξένους ταυτόχρονα στην 11άδα, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΠΟ.
Συζητήθηκε, επίσης και το τί θα ισχύσει στο πρωτάθλημα Κ19 της Φούτμπολ Λιγκ (γεννημένοι 2002 και νεότεροι), καθώς οι ομάδες υποχρεούνται να μετέχουν σ’ αυτό. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των επτά ομάδων και στη συνέχεια θα γίνει ένα άτυπο φάιναλ φορ για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.