Φιλική “μοιρασιά” στην Τσαριτσάνη

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκη και τον Οικονόμο που πραγματοποιήθηκε στην Τσαριτσάνη. Η Νίκη αν και παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα κατάφερε και άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, παίρνοντας γεύση από συνθήκες αγώνα πρωταθλήματος σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Μπορεί οι γηπεδούχοι να στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδίκησαν το νικηφόρο αποτέλεσμα με περισσότερες αξιώσεις, όμως η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη έδειξε ψυχικά αποθέματα και πήρε από το ματς ότι καλύτερο μπορούσε.

Το γκολ του Οικονόμου σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό της επανάληψης με αυτογκόλ του Ευθυμίου ενώ η ισοφάριση της Νίκης ήρθε στο 56’ με βολίδα του Κυπτίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.

Με πολλές αλλαγές η Νίκη

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Λεωνίδας Μπίλης, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στα πρόσφατα φιλικά και παράλληλα να ξεκουράσει αυτούς που έχουν σηκώσει το βάρος των τελευταίων αναμετρήσεων. Έτσι κάτω από τα γκολπόστ τοποθέτησε τον Παπουρτζή, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Λάμπρου και στο δεξί τον Αλεξανδρή. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κανταρτζής και Ευθυμίου, στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων ο Βέργος με τον Κολημήτρα, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ο κυανόλευκος τεχνικός επέλεξε τον Βουρδάκη και στην αριστερή τον Γκίκα, σε ρόλο επιτελικού χαφ τον Κυπτίου και στην κορυφή της επίθεσης τον Κώστα Κρεββατά.

Σταμάτησε στα δοκάρια η Νίκη

Μουδιασμένες ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες σαφώς επηρεασμένες από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Τσαριτσάνη. Κακές επιλογές και έλλειψη καθαρού μυαλού στις μεταβιβάσεις των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων συνέβαλλαν στο να παιχθεί ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στα πρώτα δέκα λεπτά. Μόνες αξιοσημείωτες φάσεις, ένα σουτ του Κρεββατά στο 3ο λεπτό που πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κωστόπουλου πέντε λεπτά αργότερα.

Η Νίκη έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9’, όταν το σουτ του Βέργου έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γούπου ενώ στην επαναφορά ο Κρεββατάς επιχείρησε σέντρα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Οικονόμου.

Επιθετικός μονόλογος του Οικονόμου

Ο Οικονόμος μετά το ηλεκτροσόκ των δύο δοκαριών της Νίκης, ανέβασε στροφές και από το 20ο λεπτό κυριάρχησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και πιέζοντας ψηλά δημιούργησε ρήγματα στην αμυντική διάταξη της βολιώτικης ομάδας.

Στο 36’ ο Οικονόμος έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Καραγιάννης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση μεταξύ Παπουρτζή και Λάμπρου, έκλεψε την μπάλα, σούταρε, με τον Ευθυμίου να σώζει τελευταία στιγμή διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά με την ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη να μην βρίσκει τον τρόπο να περάσει σωστά την μπάλα στην επίθεση. Στο 43’ ο Καραγιάννης και πάλι, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Παπουρτζή από θέση βολής, όμως ο πορτιέρο της Νίκης είπε «όχι» στην έμπνευση του επιθετικού των γηπεδούχων.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Οικονόμο

Με έξι αλλαγές παρατάχθηκε η Νίκη στο 2ο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στις θέσεις των Αλεξανδρή, Λάμπρου, Κανταρτζή, Βέργου, Κολημήτρα και Κρεββατά, πέρασαν οι Χολέβας, Τάχος, Αναστασίου, Αποστολίδης, Κόλα και Καρατάσιος. Πριν ακόμα πάρουν τα πατήματά τους οι νεοεισελθόντες στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν με γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο πρώτο λεπτό του 2ου ημιχρόνου ο Καραβασίλης έβγαλε τη συρτή σέντρα από μέσα δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Ευθυμίου και να καταλήγει στα δίχτυα της Νίκης παρά την προσπάθεια του Χολέβα να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας της ομάδας του.

Απάντηση της Νίκης με «κεραυνό» του Κυπτίου

Η Νίκη βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει στην ψυχρολουσία του τέρματος των γηπεδούχων δέκα λεπτά αργότερα (56’), με πρωταγωνιστή τον Κυπτίου. Ο μέσος της βολιώτικης ομάδας από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε «κεραυνό», στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του τέρματος των γηπεδούχων.

Άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων η Νίκη

Οι γηπεδούχοι αντιδρώντας στην ισοφάριση της βολιώτικης ομάδας προσπάθησαν και πάλι να πιέσουν ψηλά δημιουργώντας «κυκλοφοριακό» πρόβλημα στη Νίκη και παράλληλα επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παπουρτζή. Μόλις ένα λεπτό μετά την ισοφάριση ο Οικονόμος έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, όταν ο Καραγκούνης βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο της Νίκης όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε δεν ξεγέλασε τον Παπουρτζή που μπλόκαρε την μπάλα.

Η Νίκη από το 78’ αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς στην αναγκαστική αλλαγή του Αναστασίου στο 62’ (λόγω εξάντλησης), προστέθηκε και η αναγκαστική αλλαγή του Ευθυμίου (διάστρεμμα), με τον Λεωνίδα Μπίλη να έχει εξαντλήσει όλες τις αλλαγές. Η αριθμητική ισορροπία επήλθε οκτώ λεπτά αργότερα όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλλε τον Βούζα με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση. Η πρώτη για σκληρό μαρκάρισμα και η δεύτερη για διαμαρτυρία.

Συμπερασματικά ο Οικονόμος Τσαριτσάνης στάθηκε καλύτερα της ελλιπέστατης Νίκης, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, όμως οι κυανόλευκοι είχαν έναν εξαιρετικό Παπουρτζή, ενώ στα θετικά μπορούμε να προσμετρήσουμε την αντίδρασή τους όταν έμειναν πίσω στο σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Τάσος Μπεριτζάς): Γούπος (46’ Νούσιας), Καραγκούνης, Κορομηλάς, Πρίφτης (68′ Δημητρέλης), Σιάτρας, Μπαλής, Κωστόπουλος (46’ Καραβασίλης), Καμπέρης (68′ Παπαγεωργίου), Αγρόδημος ( 86’ Γκαμπέτας), Καραγιάννης

Νίκη Βόλου (Λεωνίδας Μπίλης): Παπουρτζής, Αλεξανδρής (46’ Τάχος), Λάμπρου (46’ Αναστασίου – 62’ Αντζούρης), Κανταρτζής (46’ Χολέβας), Ευθυμίου, Βέργος (46’ Καρατάσιος), Κολημήτρας (46’ Αποστολίδης) , Γκίκα (61’ Ματθαίου), Βουρδάκης, Κυπτίου (62’ Γεωργιάδης), Κρεββατάς (46’ Κόλα)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις