Μπίλης: «18-22 παίκτες ετοιμοπόλεμοι»

Λαμβάνοντας υπόψη τους παίκτες που αγωνίστηκαν και την προσπάθεια που κατέβαλλαν αλλά και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ο Λεωνίδας Μπίλης εξέφρασε εν μέρει την ικανοποίησή του για την τελική εικόνα. Δεν παρέβλεψε το γεγονός πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα ανέτοιμοι ενώ ευελπιστεί πως στην έναρξη του πρωταθλήματος η Νίκης θα είναι έτοιμη, ενώ στα επόμενα δύο φιλικά ο κυανόλευκος τεχνικός θα διαλέξει 18αδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη μετά τη φιλική ισοπαλία στην Τσαριτσάνη με τον Οικονόμο:

«Όταν έρχεσαι στον Οικονόμο, σε μια ομάδα που θα είναι στον ίδιο όμιλο μαζί μας και παίρνω όλο το ρόστερ της ομάδας μας και δεν χρησιμοποιώ τα έντεκα παιδιά που έπαιξαν με τον Τύρναβο, και στέκονται και είναι ανταγωνιστικά, αντιδράνε και προσπαθούν να κερδίσουν και το παιχνίδι, τότε είμαι ευχαριστημένος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά δεν χρειάζονται ακόμη πάρα πολλή δουλειά.

Υπάρχουν παιδιά, όπως και στα προηγούμενα φιλικά, που δεν έπαιξαν με τις πρώτες επιλογές και είμαι ικανοποιημένος και υπάρχουν παιδιά δεν με άφησαν ικανοποιημένο, που δυσκολεύονται σε αυτό το επίπεδο. Αυτό θεωρώ πως είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί κάποιοι απ’ αυτούς είναι και σε πολύ μικρή ηλικία αλλά κάποιοι είναι και ανέτοιμοι. Εκτιμώ ότι από την άλλη εβδομάδα και στα δύο επόμενα φιλικά, θα έχουμε 18άδες και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα».

Για τις αναγκαστικές αλλαγές των Αναστασίου και Ευθυμίου: «Ο Αναστασίου ήταν εξαντλημένος, δεν είχε ανάσες και είπαμε να μην ρισκάρουμε και τον αντικαταστήσαμε. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σημαντικό, όμως θα το δούμε. Για τον Ευθυμίου δείχνει ότι είναι ένα διάστρεμμα, που όπως φαίνεται δεν είναι πολύ μεγάλο»

Για τον Χολέβα: «Έμεινα ικανοποιημένος από τον Χολέβα, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πήρε λεπτά συμμετοχής πριν μπει σε πρόγραμμα ώστε να βοηθήσει και τα μικρά παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας: «Τα παιδιά αυτά θέλουν πολλή δουλειά και κυρίως πάρα πολλή υπομονή. Μπορεί στην έναρξη του πρωταθλήματος να μην είναι στις πρώτες 18 επιλογές, αλλά ας μην βιαστούμε να τα κρίνουμε, γιατί κάνανε δύσκολη προετοιμασία αντιμετωπίζουν μεγάλο ανταγωνισμό και η φανέλα της Νίκης είναι πάρα πολύ βαριά».

Για τα δημοσιεύματα που ήθελαν το φιλικό να αποτελεί κριτήριο για αποχώρηση ποδοσφαιριστών: «Επειδή διάβασα ένα δημοσίευμα που έγραφε πως από τα 37 άτομα θα μείνουν 27. Εμείς δεν έχουμε κάνει τέτοιο προγραμματισμό. Από τους 37 παίκτες, οι πέντε είναι γεννημένοι το 2000 και οι τρεις το 1999. Αυτομάτως χωρίς αυτούς το ρόστερ το ρόστερ πάει στους 30 παίκτες, αλλά όπως είπαμε πάνω σ’ αυτά τα παιδιά χτίζουμε τη Νίκη της επόμενης πενταετίας. Άρα θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί μας. Δύο-τρία παιδιά που δεν είναι στο επίπεδο που ζητάμε είπαμε πως η Νίκη δεν συμπεριφέρεται άσχημα στα παιδιά της. Αν αυτά τα παιδιά αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Δεκέμβριο, τότε αν θέλουν να αποχωρήσουν, θα αποχωρήσουν. Εμείς δεν διώχνουμε κανένα παιδί. Δεν διώχνουμε. Δεν υπάρχει αυτό στη Νίκη Βόλου. Δεν μπορείς να παίρνεις έναν παίκτη τον Αύγουστο και να τον διώχνεις το Σεπτέμβριο. Ακόμα και η αποχώρηση του Αζίζ έγινε οικειοθελώς έχοντας πάρει ο ποδοσφαιριστής την προκαταβολή του και έχοντας κάνει όλη την προετοιμασία με την ομάδα. Να σημειώσω πως με τα παιδιά που αποχώρησαν δεν είχαμε κάνει δελτία. Ήταν στη συμφωνία μας πως έρχονται για να δοκιμαστούν. Σεβόμαστε την προσωπικότητα του κάθε παίκτη και απαιτούμε από τον παίκτη να σέβεται την προσωπικότητά του».

Για τον Πασκούλεφ: «Περιμέναμε περισσότερα από τον Πασκούλεφ, βάσει της εικόνας που είχα εγώ και ο τεχνικός διευθυντής, είναι άτυχος γιατί έπαθε θλάση και είναι ο μοναδικός που έχει τραυματιστεί, μετά από περίπου 90 προπονήσεις και 10 φιλικά. Πρέπει να τον στηρίξουμε, να τον κάνουμε καλά, να του δώσουμε ευκαιρίες και να δούμε αν μπορεί να ανταποκριθεί. Από εβδομάδα αρχίζει να τρέχει και σε δέκα το πολύ μέρες θα προπονηθεί με την ομάδα».

Για την περίπτωση περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης: «Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ. Πιστεύω ότι 18-22 παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι. Αν προκύψει κάτι εξαιρετικό ή κάποιον παίκτη που γνωρίζω σίγουρα πως θα βοηθήσει 100%, θα το συζητήσω με τη διοίκηση και θα δούμε και τα οικονομικά δεδομένα. Πρέπει όλοι να είναι ικανοποιημένοι και θα πρέπει να τονίσω πως μέχρι τώρα κανείς στη Νίκη δεν είναι ανικανοποίητος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις