Φάτσης: Θα “μιλήσουν” τα λεφτά…

Τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί ενδιαφέροντος ομογενών επιχειρηματιών για τη Νίκη επιβεβαίωσε ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για το πώς έχει η κατάσταση δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιόν τους.

Ο πρόεδρος του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» ανέλυσε τις σκέψεις και τους στόχους των δύο επιχειρηματιών για τη βολιώτικη ομάδα, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει και την ταυτότητά τους. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αλέξη Παπακωνσταντίνου ζητώντας να υπάρχει ενότητα για το καλό του συλλόγου. Ο

Αναλυτικά:

Για το αν ευσταθούν οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος ομογενών επιχειρηματιών για τη Νίκη: «Ισχύει. Τον τελευταίο μήνα υπήρχε ενδιαφέρον από δύο Έλληνες επιχειρηματίες, που είναι συνέταιροι και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, σε διερευνητικό επίπεδο. Είναι ο Τζίμης Αντωνάκας και ο Παύλος Αθανασιάδης. Οι πρώτες επαφές έγιναν με ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι από τη πλευρά τους διερευνούσαν και εκείνοι τους εν λόγω επιχειρηματίες. Εγώ προσωπικά είχα ενημερωθεί από την πρώτη συνάντηση που έγινε.
Μετά το ενδιαφέρον τους έγινε πιο έντονο, με αποτέλεσμα να στείλουν email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον σύλλογο. Στη συνέχεια ζήτησαν ραντεβού μαζί μου, το οποίο και έγινε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το απόγευμα στη Λαμία. Μάλιστα ο ένας από τους δύο συνεταίρους έκανε δύο ταξίδια στην Ελλάδα σε διάστημα 15 ημερών μόνο και μόνο για τη Νίκη όπως και μου είπε, ενώ όλο αυτό το διάστημα συγκέντρωναν στοιχεία για την ομάδα».

Από τη συνάντηση Φάτση – Αντωνάκα στην Λαμία

Για το πού δραστηριοποιούνται οι εν λόγω επιχειρηματίες κι αν έχουν ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο:«Έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αμερική και πρόσφατα στην Ελλάδα. Είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτες ομάδων στην εθνική λίγκα της Αμερικής (η μία εκ των οποίων πρωταγωνιστεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια) και διατηρούν δίκτυο Ακαδημιών σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Έχουν επεκταθεί τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ευρώπη με τις επιχειρήσεις τους, που σχετίζονται με την πάσης φύσης παροχή υπηρεσιών αναφορικά με τον αθλητισμό και την εμπορία αθλητικών ειδών και αθλητικών ποτών».

Για το αν ενδιαφέρονται για τη Νίκη ακόμη κι αν δεν γίνει ΠΑΕ: «Στο email της εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφέρουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «τρέξουν» την ομάδα ακόμα και αν δεν γίνει ΠΑΕ. Επίσης ενδιαφέρονται για το πλειοψηφικό πακέτο, αν και εφόσον η Νίκη παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό επανέλαβαν και στη συνάντηση που είχαμε».

Για τα σχέδιά τους για τη Νίκη: «Η συζήτηση είχε πέντε άξονες: α) Αγωνιστικός σχεδιασμός και όραμα για την ομάδα, β) γηπεδικό, γ) Ακαδημία – ανάπτυξη και προώθηση νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε διεθνές επίπεδο, δ) διασφαλίσεις της Ερασιτεχνικής και ε) γενικότερη διεύρυνση της απήχησης της ομάδας στην τοπική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό της ομάδας διαβεβαίωσαν ότι έχουν την τεχνογνωσία και το επιτελείο να ολοκληρώσουν άμεσα τον σχεδιασμό της με προπονητή, παίκτες, τεχνικό διευθυντή, εταιρία αθλητικού υλικού καθώς και το κέντρο προετοιμασίας. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν παίξει Φούτμπολ Λιγκ, τότε θα τηρηθεί η συμφωνία που έχει κάνει η Ερασιτεχνική με την εταιρία Errea. Ο στόχος της ομάδας θα είναι αποκλειστικά η άνοδος στη παραπάνω κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά το γηπεδικό τούς ενημέρωσα για το Πανθεσσαλικό και το γήπεδο της Νεάπολης, καθώς και την αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει. Επίσης έγινε αναφορά και για τα έργα που προβλέπονται να ξεκινήσουν στο «Π. Μαγουλάς». Θεωρούν ότι η Νίκη πρέπει να στεγάζεται στο «σπίτι» της, στο «Π. Μαγουλάς» και να γίνουν εκεί και τα γραφεία της ομάδας.

Στο θέμα της Ακαδημίας και του Κολεγίου διαβεβαίωσαν ότι τους ενδιαφέρει η ανάπτυξή τους. Άλλωστε είναι μέσα στις βασικές τους ενασχολήσεις στην Αμερική και έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν τουρνουά και καμπ για μικρές ηλικίες με συμμετοχή ομάδων από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Στο θέμα της διασφάλισης της Ερασιτεχνικής σε περίπτωση δημιουργίας χρεών είτε ως Δ.Ε., είτε ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που είναι κατά την άποψή μου ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί και τους φίλους της ομάδας, συμφωνήθηκαν τα εξής :
α) Στη περίπτωση που θα αναλάβουν το μάνατζμεντ ως Γ’ Εθνική θα γίνεται μηνιαίος έλεγχος των τιμολογίων εσόδων-εξόδων, καθώς και οι εκκαθαρίσεις των αγώνων παρουσία εκπροσώπου της Ερασιτεχνικής. Θα οριστεί εκπρόσωπος ή εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής που θα συμμετέχει στις διεργασίες της Διοικούσας Επιτροπής.
β) Στη περίπτωση της ΠΑΕ συμφωνήθηκε να καταβάλλεται κάθε μήνα το 10% του τζίρου βάσει νόμου στην Ερασιτεχνική, να υπάρχει ποινική ρήτρα σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την ομάδα, να γίνεται μηνιαίος έλεγχος από την Ερασιτεχνική σε δημόσιες υπηρεσίες που αφορά την Εφορία, ΙΚΑ και μισθούς ποδοσφαιριστών και να συμμετέχουν στο Δ.Σ. εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής. Επίσης στην περίπτωση παραχώρησης ή πώλησης των μετοχών θα υπάρξει νομική κάλυψη για τον σύλλογο. Θα συνταχθεί ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών».

Για το πόσο αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την περίπτωση του Αλέξη Παπακωνσταντίνου που ήδη έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις με προπονητή, τεχνικό διευθυντή και ποδοσφαιριστές: «Στην τελευταία Γ.Σ. διάβασα το email του Αλ. Παπακωνσταντίνου για το ενδιαφέρον του για την ομάδα, είτε αυτή αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, είτε γίνει ΠΑΕ. Σε μία περίοδο που η ομάδα ήταν σε αβεβαιότητα και προς τιμήν του, ξεκίνησε διαδικασία οργάνωσης της ομάδας με επαφές που έχουν να κάνουν με προπονητή, τεχνικό διευθυντή και παίκτες, γιατί ο χρόνος πιέζει έτσι ώστε να μην υπάρχει αιφνιδιασμός από οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η οικονομική επιφάνεια του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως έχω ξαναπεί δημόσια, εγγυάται τη χρηματοδότηση της ομάδας και ως ΠΑΕ και σε συνδυασμό με την αγάπη του για τη Νίκη μπορεί να κάνει το όραμα της ομάδας πραγματικότητα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

Για το ποια διαδικασία προβλέπεται στην περίπτωση που οι δύο πλευρές επιμείνουν στο να αναλάβουν ξεχωριστά τη Νίκη: «Εγώ προσωπικά θα ήθελα ένωση δυνάμεων και μέσα από μία διαφανή διαδικασία να βγει η Νίκη όσο πιο ισχυρή γίνεται. Εάν όμως υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο πλευρών, τότε θα αποφασίσει ο κόσμος για το μάνατζμεντ, εάν η ομάδα παίξει Γ’ Εθνική. Εάν παίξει Φούτμπολ Λιγκ τότε θα μιλήσουν τα λεφτά. Αυτή είναι η ρεαλιστική πλευρά του θέματος.
Με το σημερινό καθεστώς θα πάμε σε Γ.Σ. για να αποφασίσει ο κόσμος ποιο από τα δύο business plan επιθυμεί. Και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ως ΠΑΕ. Αυτό θα το ρυθμίσει η πενταμελής επιτροπή που θα οριστεί από τη Γ.Σ., η οποία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημιουργίας της νέας ΠΑΕ.
Εδώ θέλω να συμπληρώσω ότι εντός των επόμενων ημερών θα τελειώσει και τυπικά το θέμα της εκκαθάρισης όταν δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ η διαγραφή της παλιάς ΠΑΕ, όπως ανέφερε και δημόσια ο ένας από τους δύο εκκαθαριστές, ο κ. Χαδούλης.
Έχω ζητήσει και από τις δύο πλευρές να κατατεθεί στην Ερασιτεχνική το business plan για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Φυσικά θα δεχτώ και οποιαδήποτε άλλη πρόταση προκύψει. Είναι τιμητικό, πάντως, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν σε αυτή. Αυτό είναι και το μεγαλείο της Νίκης Βόλου».
Εν κατακλείδι ο κ. Φάτσης πρόσθεσε: «Επίσης θα ήθελα να αναφέρω το εξής: Στη Γ.Σ. η πλευρά των ομογενών επιχειρηματιών θα εκπροσωπηθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, ο οποίος θα παρουσιάσει το business plan και μόνο. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι η Νίκη Βόλου πρέπει μόνο να ενώνει και όχι να διχάζει…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις