Ηττήθηκε 2-0 από την ΑΕΚ ο ΝΠΣ Βόλος

Την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ γνώρισε απόψε ο ΝΠΣ Βόλος σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών, στο ΟΑΚΑ. Οι δύο προπονητές, Μιγκέλ Καρντόσο (ΑΕΚ) και Χουάν Φεράντο (ΝΠΣ Βόλος), είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, ως προς την πορεία της προετοιμασίας.
Ο Ζεράλδες άνοιξε το σκορ από κοντά στο 14’ από ασίστ του Μάνταλου, έπειτα από ωραία κάθετη του Σιμάο, ενώ ο Κλωναρίδης (έπαιξε στην κορυφή) έφυγε… σφαίρα στο 57’ και σκόραρε, μετά από κάθετη του Χουλτ.
Στο πρώτο ημίχρονο με τον ΝΠΣ Βόλος αγωνίστηκε ο Σεμπάστιαν Μπασόνγκ, με τον Χουάν Φεράντο να αποφασίζει αν θα υπογράψει ο έμπειρος Καμερουνέζος στόπερ συμβόλαιο συνεργασίας ή όχι με τους «κυανέρυθρους».
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να έχουν καλή κυκλοφορία μπάλας, απέναντι στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι πίεζαν ψηλά. Αποτέλεσμα, οι παίκτες του Καρντόσο να δυσκολεύονται στην παραγωγή φάσεων.
Η πρώτη τελική δημιουργήθηκε στο 10’ με το εκτός περιοχής σουτ του Μάνταλου (έδιωξε ο Γκαραβέλης σε κόρνερ) και ακολούθησε ένα καλό διάστημα για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Σιμάο να συμμετέχει αρκετά στην ανάπτυξη της ομάδας του και τον Παουλίνιο να έχει συχνά ανεβοκατεβάσματα από τα δεξιά. Μέσω του πρώην παίκτη της Αντβέρπ ξεκλείδωσε η αντίπαλη άμυνα και πάλι, αφού με κάθετη βρήκε τον Μάνταλο που κινήθηκε ωραία χωρίς την μπάλα, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένη η οπισθοφυλακή της ομάδας του Φεράντο και το γύρισμά του ο αρχηγός της ΑΕΚ, έδωσε στο… πιάτο το 1-0 στον Ζεράλδες (14’).
Η ομάδα του Καρντόσο δεν… φρέναρε σε εκείνο το σημείο, είχε παλμό και η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 67% κοντά στο 20λεπτο και γενικότερα έβγαλε ηρεμία στο παιχνίδι της μετά το 1-0. Δίχως, βέβαια, να δημιουργήσει αρκετές φάσεις, αν εξαιρέσουμε το καλό διάστημα που είχε κοντά στο τέταρτο. Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν πιο επιθετικός από το 20’ και μετά και θα μπορούσε να σκοράρει στο 21’, αλλά ο Ζοάο δεν εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γέμισμα του Ηλιόπουλου, καθώς βρήκε την μπάλα με τον ώμο κι όχι με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου είχε ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και ελάχιστες καλές στιγμές με την ΑΕΚ πάντως να ελέγχει την κατάσταση.
Σε πιο χαμηλό τέμπο (και ως εκ τούτου ήταν φτωχό σε θέαμα) κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο, αν και είχε καλό ξεκίνημα. Παρότι δεν είχε πολλές αλλαγές αμέσως μετά την ανάπαυλα. Η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων έγινε στο 49’, όταν, έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κυζερίδης έγινε αποδέκτης της και με φαλτσαριστό σουτ (από τ’ αριστερά) έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος να κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του ΝΠΣ Βόλος. Το έπραξε όμως στο δεύτερο και στην πρώτη του ευκαιρία έγραψε το 2-0. Ο Χουλτ, που τον ξέρει πολύ καλά τον βρήκε με κάθετη, και ο επιθετικός της ΑΕΚ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σκοράρει με άνεση.
Δεν τα κατάφερε στο 81’, όταν… πάτησε γκάζι, με αποτέλεσμα να τον χάσει αρχικά ο προσωπικός του αντίπαλος, αλλά το γύρισμά του για τον Ζεράλδες απέφερε μόνο ένα κερδισμένο κόρνερ. Ενδιάμεσα στις δύο καλές στιγμές του Κλωναρίδη δεν έγινε κάτι τρομερό. Παρά μόνο το σκαστό σουτ του Σιμάο (58’) για τους μεν, αλλά και το δυνατό-άστοχο του Τσαούση (65’) για τους δε.
ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46’ Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου (74’ Λόπες), Χουλτ, Γαλανόπουλος (62’ Ντέλετιτς), Σιμόες, Ζεράλδες, Σιμάο, Μάνταλος (64’ Σαμπανάτζοβιτς), Κλωναρίδης (81’ Μπότος).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Διαμάντης, Ηλιόπουλος, Φεράρι, Μαξ, Ζοάο, Μυστακίδης, Γέντρισεκ.
Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» αγωνίστηκαν με τους: Καραγκιόζη, Λύρατζη, Κορέλα, Δημόπουλο, Τσαούση, Κορνέζο, Συμελίδη, Μήτογλου (68’ Κορνέζος), Σαρμιέντο, Κυζερίδης, Μάντζης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις