Περάσοβιτς: «Αυτά κάνουν και στην Ευρωλίγκα οι Έλληνες …»

Αρετές που επιδεικνύουν παραδοσιακά και οι ελληνικοί σύλλογοι επέδειξε η Εθνική απέναντι στην Κροατία, όπως παραδέχτηκε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Τι αποκάλυψε για τον Μπογκντάνοβιτς.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει αντιμετωπίσει πολλάκις ελληνικές ομάδες και δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει με τέτοιο τρόπο.

«Ήταν μια σκληρή ήττα αλλά μπορεί να λειτουργήσει για μας σαν μάθημα για τη συνέχεια. Η Ελλάδα έπαιξε ακριβώς όπως έχουν κάνει πολλές φορές ομάδες της στην Ευρωλίγκα. Όταν παραμένουν κοντά στο σκορ, οι Έλληνες είναι πάντα επικίνδυνοι κι αν δεν ξεφύγεις για να ‘καθαρίσεις’ το ματς, κινδυνεύεις να το χάσεις», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας.

«Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος έβαλε 28 και στο δεύτερο 45 πόντους. Είναι μεγάλη η διαφορά. Έχει πολλούς ικανούς δημιουργούς, αλλά και παίκτες με αθλητικά προσόντα που μας τιμώρησαν στο τέλος. Τους δώσαμε εύκολα καλάθια, ενώ εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ στο σκορ», πρόσθεσε.

Ο Περάσοβιτς δεν έψαξε δικαιολογίες στις απουσίες της ομάδας του. «Σίγουρα θα είχαμε πολύ περισσότερες επιλογές και καλύτερο rotation αν έπαιζαν ο Μπογκντάνοβιτς και ο Τόμας, αλλά με υποθέσεις δεν κάνεις τίποτα. Η ουσία είναι πως στο τέλος μείναμε από ενέργεια και είχαμε κακές αποφάσεις σε άμυνα κι επίθεση», τόνισε.

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο Μπογκντάνοβιτς, που είχε διάσειση και εμφανίστηκε στο γήπεδο στο ημίχρονο (!) παρά τις οδηγίες των γιατρών να μείνει σε σκοτεινό δωμάτιο, ζητούσε να παίξει, έστω και στο φινάλε. «Ο Μπόγιαν στο τέλος με πίεζε να τον βάλω στο ματς με δική του ευθύνη παρά την απαγόρευση των γιατρών. Ήθελε πάρα πολύ να βοηθήσει, αλλά του είπα να μην επιμένει γιατί ήταν οδηγία των γιατρών να μην παίξει. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πάθος από παίκτη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις