Για τις βάσεις της πρόκρισης με Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία ο Ολυμπιακός

Τις βάσεις για το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (23/07, 20:00), όταν και αντιμετωπίζει την Βικτόρια Πλζεν στο ‘Štruncovy Sady Stadion’, για την πρώτη κόντρα των ομάδων στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Με την δεύτερη αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου (21:30) στο ‘Γεώργιος Καραϊσκάκης’, αυτό που ψάχνουν οι ‘ερυθρόλευκοι’ στην Τσεχία είναι το αποτέλεσμα που θα τους βάλει σε θέση οδηγού πριν τη ρεβάνς.

Η Βικτόρια δεν διαφοροποίησε ιδιαίτερα το ρόστερ της σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο στόπερ Τόμας Χάιεκ παραχωρήθηκε στην Φιτέσε, ο κεντρικός χαφ Τόμας Χροσόβσκι στην Γκενκ (θα παίξει στα ματς με τον Ολυμπιακό και μετά θα αποχωρήσει) και ο βετεράνος εξτρέμ Μίλαν Πετρζέλα στην Σλοβάτσκο, ελεύθεροι έμειναν οι Γίρι Πίροτς (στόπερ), Τόμας Πόζναρ (φορ) και παίκτες που δεν υπολογίζονταν παραχωρήθηκαν δανεικοί.

Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Λούκας Κάλβατς (αμυντικός χαφ) από την Σίγκμα Όλομουτς, Άνταμ Χλούσεκ (αριστερός μπακ) από την Λέγκια Βαρσοβίας, Όντρεϊ Μίχαλικ (επιθετικός) από την Αλκμάαρ, Γιάκουμπ Μπράμπετς (στόπερ) από την Γκενκ και Κρίστιαν Χερτς (κεντρικός χαφ) από την Γουλβς. Οι Τσέχοι στηρίζουν πολλά στον αμυντικό μέσο Ρόμαν Προχάτσκα, τον αριστερό χαφ Γιαν Κόπιτς, τον εξτρέμ Ζοέλ Καγιαμπά και τον φορ Μίχαλ Κρμέντσικ, ενώ το παιχνίδι της ομάδας του Πάβελ Βρμπα πολλές φορές χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και το αδιάκοπο τρέξιμο.

Ο Ολυμπιακός πάλι είχε την ατυχία να χάσει τον ηγέτη και αρχηγό του, Κώστα Φορτούνη, που υπέστη ρήξη χιαστού, χειρουργήθηκε με επιτυχία και η επάνοδος του στην δράση υπολογίζεται σε 6-7 μήνες. Με τους Γιασίν Μεριά και Παπ Αμπού Σισέ να βρίσκονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, χάνοντας την προετοιμασία, ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει από τον Ρούμπεν Σεμέδο να ηγηθεί της άμυνας των ‘ερυθρολεύκων’.

Κομβικός για το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ο ρόλος του Γκιλιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Ματιέ Βαλμπουενά, Ντανιέλ Ποντένσε αναμένεται να επωμιστούν το βάρος της δημιουργίας. Η ικανότητα του Γιώργου Μασούρα να εκτελεί σε πρώτο χρόνο και η εμπειρία του Μιγκέλ Γκερέρο (θα είναι ο βασικός φορ μέχρι να προσαρμοστεί ο Ελ Αραμπί), αναμένεται να είναι τα όπλα της πειραϊκής ομάδας για την υπόθεση του γκολ στο ματς του ‘Štruncovy Sady Stadion’.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις