Κωπηλασία: Τρίτη δύναμη στην Ελλάδα ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Ολοκληρώθηκε το 85ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ να τερματίζει στην τιμητική 3η θέση τόσο στη γενική κατάταξη, όσο και στον πίνακα μεταλλίων. Αντίστοιχα ο ΝΟΒΑ ήταν 7ος και 6ος.

 Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατόρθωσε να διατηρηθεί σε υψηλές θέσεις και στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στη Β’ Φάση που διεξήχθη στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων, ο βολιώτικος όμιλος πανηγύρισε ένα χρυσό μετάλλιο και μερικές καλές θέσεις, γεγονός που του χάρισαν την 3η θέση τόσο στη γενική κατάταξη με 222 βαθμούς, όσο και στον πίνακα μεταλλίων με 7 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα. Αντίστοιχα ο ΝΟΒΑ ήταν 7ος με 95,5 βαθμούς και 6ος με ένα χρυσό, τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε πολυνίκης στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια στη Β’ Φάση του 85ου Πανελληνίου πρωταθλήματος  κωπηλασίας. Στη δεύτερη θέση των χρυσών μεταλλίων ήταν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με δυο χρυσά, που του ήταν όμως αρκετά για να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφού συγκέντρωσε συνολικά και στις δυο φάσεις του πρωταθλήματος 13 χρυσά μετάλλια ,έναντι 12 του ΝΟΙ και 7 του ΟΕΑ/ΝΑΒ που ήταν 3ος.

Και στη βαθμολογία ο ΝΟΘ πήρε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 427 βαθμούς έναντι 349 του ΝΟΙ και 222 του ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και το οργανωτικό που έχει τη δική του σημασία αφού η Β’ Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος αποτέλεσε και την πρόβα τζενεράλε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ
Για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο παίδων. Οι Παναγιώτης Αδάμ, Γιώργος Παπαδόπουλος, Θάνος Δαλίδης, Σταμάτης Αγγελής έκαναν επίδειξη ισχύος έναντι δύο πολύ καλών πληρωμάτων από το Μαυροχώρι και την Ηγουμενίτσα, τα οποία άφησαν πίσω με την εντυπωσιακή διαφορά των δέκα δευτερολέπτων.

Επίσης η Λίνα Σάμιου ήταν 4η στο σκιφ κορασίδων έναντι πολλών συμμετοχών, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Σοφία Δαλίδη τερμάτισε πρώτη στον μικρό τελικό καταλαμβάνοντας την 7η θέση στη γενική κατάταξη.

Στην 8η θέση τερμάτισε η δίκωπος άνευ κορασίδων με τις Σία Βαλσάμη και Δήμητρα Σιδηροπούλου. Στο σκιφ παίδων ο Άγγελος Καμήτας συμμετείχε στον μικρό τελικό, ενώ για λίγο έχασε την είσοδο στην τετράδα του σκιφ κορασίδων η Καλένα Πρωτψάλτη. Τέλος, στο διπλό σκιφ παίδων εκτός 12άδας έμειναν οι Γιάννης Βασιλούδης και Βασίλης Μπέλλος.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ΟΕΑ/ΝΑΒ πάτησε στο βάθρο και στην κατηγορία ΑμεΑ. Πιο συγκεκριμένα ο Θανάσης Πολυμέρου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ με συνοδό τον Γρηγόρη Σχιζοδήμο.

Αυτές οι επιτυχίες άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον τεχνικό σύμβουλο Σίμο Σάμιο, ο οποίος δήλωσε στη «Θ»: Είμαστε ευχαριστημένοι που ο ΟΕΑ/ΝΑΒ φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας και του πίνακα μεταλλίων. Είναι πολύ σημαντικό που διατηρούμαστε στα υψηλά στρώματα της ελληνικής κωπηλασίας. Επίσης μας ικανοποίησαν απόλυτα οι κορυφαίες επιδόσεις αθλητών μας, ενώ και οι νεοφερμένοι επέδειξαν αγωνιστικότητα δίνοντας ελπίδα για το μέλλον του συλλόγου.

Ο ΝΟΒΑ
Ολιγομελής ήταν η εκπροσώπηση του ΝΟΒΑ στη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας. Οι Αλέξανδρος Μπρουσοβάνας και Νίκος Χατζόπουλος κατέλαβαν την 9η θέση στο διπλό σκιφ παίδων, ενώ στο σκιφ κορασίδων η Μαρία Σταυροπούλου δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό.

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΝΟΒΑ Κωνσταντίνος Χρηστομάνος τόνισε στη «Θ»: Τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, αφού «κατεβήκαμε» στη Β’ Φάση με μόλις τρεις κωπηλάτες. Η αλήθεια είναι ότι στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων δεν έχουμε πολλά παιδιά. Γι’ αυτό περιμένουμε να προωθηθούν τα παιδιά που βρίσκονται στην αμέσως παρακάτω ηλικιακή κατηγορία, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αθλητών και να έχουμε καλύτερη εκπροσώπηση.

Πάντως στην Α’ Φάση τα πήγαμε αρκετά καλά. Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σκληρά, προκειμένου την επόμενη χρονιά να εμφανιστούμε πιο δυνατοί».

Πηγή: Εφημερίδα “Θεσσαλία”

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις