Προς «αναγκαστική» παραμονή ο Μπύρος στη Δόξα

Η επιτροπή σωτηρίας προτού καλά – καλά ξεκινήσει, ολοκλήρωσε τον κύκλο της και πήρε και αυτή τη θέση της στη λίστα αυτών που έδειξαν ενδιαφέρον για εμπλοκή στα διοικητικά της ΠΑΕ Δόξα, χωρίς όμως να υπάρχει αίσια κατάληξη.

Βέβαια, αυτή η τόσο γρήγορη αποπομπή από τον κύκλο των εξελίξεων σίγουρα δεν χαροποίησε αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία να προσπαθήσουν να φέρουν οικονομικές ανάσες στο πλάνο του Γιάννη Μπύρου.

Μοιραία λοιπόν η κατάσταση επανήλθε στον γνωστό αδιέξοδο δρόμο της. Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά, είναι κάτι όπου ο καθένας πλέον βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Αυτό που φαίνεται ότι δεν αλλάζει, είναι η παραμονή του μεγαλομέτοχου στα διοικητικά της ΠΑΕ Δόξα.

«Η 31η Μαϊου είναι η καταληκτική ημερομηνία και μετά από εκεί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσω» είχε δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ο Γιάννης Μπύρος, ο ίδιος ή μέσω των δικών του διαύλων. Τελικά όμως φτάσαμε να βγαίνει ο Ιούλιος και να συνεχίζει να αναζητά συμπαίκτη ή «αξιόπιστο συνεχιστή» !

Το γεγονός ότι αναζητά συμπαίκτη, από μόνο του επιβεβαιώνει την πρόθεση του να παραμείνει στα διοικητικά της ομάδας, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα κάθε άλλο σενάριο.

Η «αναγκαστική» παραμονή του στα διοικητικά, καθώς όπως ο ίδιος βγάζει προς τα έξω, δεν υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη λύση, ουσιαστικά, αποτελεί ένα άλλοθι και «επιβάλλει» την παραμονή του στη θέση του μεγαλομέτοχου.

Το θέμα όμως είναι ότι η εκδοχή αυτή συνοδεύεται από μια σειρά τεράστιων προβλημάτων για την ομάδα που ξεκινούν από το οικονομικό και καταλήγουν στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπύρος δηλώνει αδύναμος να σηκώσει το οικονομικό βάρος και ζητάει βοήθειες από τον κόσμο, την πόλη και στηρίζει τις ελπίδες του στη βοήθεια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Με … «μπαμπούλα» τη διάλυση και την πτώση στην Γ’ Εθνική, το φόβητρο για όλους είναι τόσο ισχυρό που οδηγεί στη σιωπή και στην περισσότερη ανοχή. Εξασφαλίζεται η φαινομενική ηρεμία που ωστόσο από κάτω της κρύβει ένα καζάνι που βράζει.

Ο Γιάννης Μπύρος περιμένει τα τηλεοπτικά και ο κόσμος τις επόμενες κινήσεις του.

Στα τηλεοπτικά το τοπίο έχει γίνει πολύ θολό καθώς μέρα με την ημέρα δείχνει να δικαιώνονται αυτοί που περιμένουν την περικοπή να ξεπεράσει τα μισά του αρχικού ποσού. Κάτι που σίγουρα οδηγεί σε τεράστια προβλήματα την ομάδα. Στη χθεσινή συγκέντρωση των ομάδων, ο νέος γενικός γραμματέας από τη μία δήλωσε κατανόηση στο πρόβλημα, από την άλλη όμως έστειλε το μπαλάκι στο επίπεδο των αρμόδιων υπουργών που φέρονται να ενδιαφέρονται πρώτιστα για την αναμόρφωση της κρατικής τηλεόρασης και δευτερεύοντος για την οικονομική στήριξη κάποιων ανώνυμων εταιριών του ποδοσφαίρου.

Συνεπώς στο δεκαήμερο που ακούστηκε ότι θα παραταθεί η αγωνία, τα πράγματα δεν δείχνουν αισιόδοξα για αυτούς που περιμένουν μια καλή οικονομική ανάσα από την κρατική τηλεόραση.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις που φέρεται να σχεδιάζει ο Μπύρος, με βάση το εναλλακτικό πλάνο (το plan B για τους αγγλομαθείς), τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα, στα όρια του αδιέξοδου.

Τι μπορεί να γίνει με τέτοιες λύσεις στο νέο πρωτάθλημα; Θα δείξει… Η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία θα είναι ένα αρκετά καλό στοίχημα!

Όταν τα οικονομικά είναι το κεντρικό πρόβλημα, τότε υπάρχει μεγάλη δυσκολία και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα. Υπάρχει σε εκκρεμότητα η πληροφορία για τη εξόφληση των οφειλών του τελευταίου μήνα του προηγούμενου πρωταθλήματος (τελευταία πληροφορία αναφέρει ότι καλύπτεται από χθες).

Δεν είναι γνωστό αν βρέθηκαν τα χρήματα που χρειάζονται για προκαταβολές προκειμένου να ξεκινήσει η ομάδα. Με τα τηλεοπτικά πιθανότατα να κουτσουρεύονται είναι άγνωστο το πώς θα βγει η χρονιά (εκτός αν βγουν τίποτα μαγικά κόλπα από τους μάγους).

Το ημερολόγιο δείχνει 24 Ιουλίου και κανείς δεν ξέρει καν το όνομα του προπονητή, το έμψυχο υλικό, το χώρο της προετοιμασίας, το πρόγραμμα των φιλικών, την ίδια ώρα που άλλες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει. Ευτυχώς που δεν συμβαίνει αυτό σε όλες, ωστόσο όμως αυτές έχουν το περσινό κορμό κρατημένο και μια καλή βάση να πατήσουν στο ξεκίνημα τους.

Όλα αυτά γιατί προτεραιότητα έχει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου !

Πηγή: SportDrama

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις