Μπλόκο ΕΕΑ στη μεταβίβαση της Παναχαϊκής, στο… ψυγείο και η ΑΕΛ

Σε εκκρεμότητα έμεινε το θέμα της έγκρισης της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή από τον Αλέξη Κούγια στην πλευρά του Νίκου Παπαδάκη.

Και αυτό διότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ενέκρινε την αλλαγή ιδιοκτησίας -επί του παρόντος- και ζήτησε επιπλέον διευκρινιστικά στοιχεία από τους εμπλεκόμενους.

Μοιραία, λοιπόν, το μπλόκο της ΕΕΑ στην Παναχαϊκή επηρέασε και την ΑΕΛ, στην οποία επίσης δεν συζητήθηκε καν το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών από την πλευρά Πλεξίδα σε αυτή του Κούγια, από τη στιγμή που ο γνωστός ποινικολόγος δεν έβγαλε από πάνω του την ομάδα της Πάτρας…

Σε ότι αφορά την Παναχαϊκή το μεγαλύτερο αγκάθι είναι ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις μεταβίβασης με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η εμφανιζόμενη νέα κύρια μέτοχος Ειρήνη Παπαδοπούλου (σύζυγος του Παπαδάκη) παρουσιάζεται με εισοδήματα μόλις 14.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούν την αγορά ποδοσφαιρικής ομάδας!

Έτσι, η ΕΕΑ ζήτησε επιπλέον στοιχεία και διορθώσεις μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της στις 17 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, στη συζήτηση της υπόθεσης στην Επιτροπή παρουσιάστηκε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξήγησε ότι τον ίδιο η τοπική κοινωνία της Πάτρας τον πολέμησε, αλλά φαίνεται πως τώρα η κατάσταση θα αλλάξει προς το συμφέρον της Παναχαϊκής με τη νέα διοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΑ αναγνώρισε ότι ο Κούγιας δεν έχει ευθύνη για την εμπλοκή, που ανέκυψε, αλλά υπογραμμίσθηκε ότι για να εξετασθεί η νομιμότητα της μεταβίβασης της ΑΕΛ θα πρέπει πρώτα να υπάρξει έγκριση της αντίστοιχης της Παναχαϊκής.

Από εκεί και πέρα, δεν εξετάσθηκε καμία άλλη υπόθεση, που να αφορούσε ΠΑΕ από τη Β’ Εθνική…

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις