Σκοτώθηκε στη Σκιάθο ο Βολιώτης καθηγητής Γιώργος Αμβράζης

Τραγική κατάληξη είχε για 64χρονο Βολιώτη καθηγητή Γιώργο Αμβράζη το ψάρεμα στη Σκιάθο, καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα από ταχύπλοο σκάφος, στην περιοχή Τσουγκριά.
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης και καθηγητή Γεώργιο Αμβράζη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 64χρονος είχε σπίτι στο νησί και είχε πάει εκεί πριν από τρεις ημέρες. Ο 64χρονος διατηρούσε φροντιστήριο στο κέντρο του Βόλου.

Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε στις 6:50 το απόγευμα, όταν 64χρονος πήγε για ψαροντούφεκο. Ο Βολιώτης καθηγητής βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από την ακτή.
Σε μεγάλη απόσταση βρισκόταν και ο 40χρονος Έλληνας οδηγός του ταχύπλοου σκάφους. Ο χειριστής τον χτύπησε με το σκάφος. Ο άτυχος Βολιώτης περισυνελέγη από τον χειριστή του σκάφους, το οποίο, συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού. Ο χειριστής του σκάφους κρατείται και το Λιμενικό τμήμα Σκιάθου πραγματοποιεί τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του υποβρύχιου αλιέα.

Λιποθύμησε η σύζυγός του
Όταν έγινε γνωστή στο νησί η είδηση για τον θάνατο του ψαροντουφεκά, η γυναίκα του 64χρονου, που βρισκόταν επίσης στη Σκιάθο, άρχισε να του τηλεφωνεί. Ο άνδρας της όμως δεν απαντούσε στις επίμονες κλήσεις της. Η σύζυγός του αισθάνθηκε ότι είχε συμβεί κάτι κακό και μετέβη μόνη της στο Κέντρο Υγείας για να μάθει τι είχε συμβεί. Όταν ρώτησε αν ο άτυχος άνδρας ήταν ο σύζυγός της και της το επιβεβαίωσαν, λιποθύμησε.

«Έφυγε» όπως και ο ανιψιός του
Τραγική είναι η ειρωνεία ότι ο άτυχος 64χρονος, «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αγαπημένος του ανιψιός Ζήσης. Ο Ζήσης Αμβράζης είχε πνιγεί τον Αύγουστο του 2012 στη θαλάσσια περιοχή Καμάρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου είχε πάει για να απολαύσει το αγαπημένο του χόμπι, το ψαροντούφεκο. Ήταν μόλις 31 ετών και καταγόταν από τα Μελισσάτικα, αλλά διέμενε μόνιμα στη Γερμανία όπου εργαζόταν ως γιατρός με ειδικότητα γυναικολόγου.

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο
Όταν ενημερώθηκε το Λιμενικό για το τραγικό περιστατικό, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου προκειμένου να μεταβεί στο λιμάνι ασθενοφόρο και να παραλάβει τον 64χρονο Βολιώτη. Ωστόσο, δεν υπήρχε απογευματινή βάρδια για το ασθενοφόρο. Έτσι το Λιμενικό ενημέρωσε τηλεφωνικά τον διασώστη του Κέντρου Υγείας Θανάση Αυγενικό, που βρισκόταν εκτός βάρδιας για να έρθει στο σημείο.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις