Θρυλική πρόκριση (video)

Το παλιό ποδοσφαιρικό ρητό λέει ότι «το καλοκαίρι παίρνεις προκρίσεις, δεν παίζεις μπάλα», όμως ο Ολυμπιακός έστω και κατά διαστήματα κατάφερε και τα δύο! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι, συγκεντρωμένοι, αποτελεσματικοί στην επίθεση, αλάνθαστοι στην άμυνα και κάπως έτσι, όταν πια έδιωξαν και το άγχος με την επίτευξη του πρώτου γκολ, έφτασαν σε ένα εμφατικό 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν, παίρνοντας την πρόκριση για την Γ’ προκριματική φάση του Champions League.

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς, με φουλ κατοχή μπάλας, τεράστια πίεση στα χαφ, πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας και ταχύτατες συνεργασίες από τις πτέρυγες -κυρίως τη δεξιά με Ομάρ και Ποντένσε. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του με το δοκάρι του Γκιγιέρμε, ενώ η Πλζεν από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα φάνηκε πολύ νευρική και υποχρεώθηκε σε απόλυτα παθητικό ρόλο. Ωστόσο φαινόταν ότι όποτε οι δευτεραθλητές Τσεχίας έβγαιναν στην αντεπίθεση, γνώριζαν καλά αυτό το στυλ παιχνιδιού, παραμένοντας μια ταχύτατη και επικίνδυνη ομάδα στον κενό χώρο.

Μετά από ένα πολύ καλό συνολικά 20λεπτο, η Πλζεν ισορρόπησε για λίγη ώρα στο κομμάτι της κατοχής μπάλας, όμως και πάλι δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα από τη μέση και μπροστά, με τον Ολυμπιακό να γυρίζει πιο υπομονετικά τη μπάλα μετά το φορτσάτο ξεκίνημά του. Η πρώτη και μοναδική στο πρώτο μέρος φάση των φιλοξενούμενων ήταν ένα σουτ του Χροσόφσκι στο 24′, την ώρα που η ομάδα του Μαρτίνς ανέβασε και πάλι τους ρυθμούς της στα τελευταία λεπτά, απειλώντας και πάλι την εστία του Χρούσκα που σε αυτά τα πρώτα 45λεπτά πραγματοποίησε 8 επεμβάσεις. Σε αυτό το πρώτο μισό του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι σε όλες τις γραμμές, με 11-2 τελικές, 68% κατοχή μπάλας, τουλάχιστον τρεις καλές στιγμές για γκολ, όμως το 0-0 παρέμενε…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρος όμως, όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ακριβώς όπως και στο πρώτο, με φουλ επίθεση και πίεση και αυτή τη φορά μετά από δύο άστοχες προσπάθειες, ευτύχησε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ με την κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 51′. Από εκεί και πέρα όλα ήταν πια ένα εσωτερικό παιχνίδι τακτικής. Η μεν Πλζεν και πάλι επέλεξε παιχνίδι αντεπιθέσεων αφού το ματς είχε δρόμο ακόμη, ο δε Ολυμπιακός επέλεγε και αυτός να περιμένει όσο μπορεί, κρατώντας μπάλα στα χαφ και αφήνοντας τον αντίπαλο να τρέχει… άσκοπα σε χώρους που δεν απειλούσε. Και η δική του τακτική ήταν τελικά αυτή που απέδωσε!

Με ένα… ντεμαράζ δικών του αντεπιθέσεων και εξαιρετικών στημένων φάσεων στις οποίες η Πλζεν δεν είχε την παραμικρή αντίδραση, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε τρία ακόμη γκολ μέσα σε 12 λεπτά με τον Γκερέρο, το αυτογκόλ του Μπράμπετς και τον Σεμέδο. Έτσι, πανηγύρισαν την πρώτη πρόκριση του καλοκαιριού και πλέον από το πρωί της Τετάρτης στρέφουν την προσοχή τους στην τουρκική Μπασάκσεχιρ, την επόμενη αντίπαλό τους στο δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Γκερέρο (80’ Ελ Αραμπί)

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Περνίκα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (80 Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Μιχάλικ (74’ Τσόρι), Κρμέντσικ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις