Στην αντεπίθεση η Νίκη για το ρεύμα και το νερό του “Π. Μαγουλάς”

Επιστολή προς το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Οικονομικών απέστειλε η Νίκη Βόλου, απαντώντας στις αιτιάσεις τους για πληρωμή οφειλών σε ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΗ. Όσον αφορά το ρεύμα η Νίκη ισχυρίζεται πως αυτό πληρώνεται από τον Δήμο μετά από σχετική συμφωνία για παραχώρηση 30 τ.μ. για εγκατάσταση υποσταθμού της ΔΕΗ, ενώ για το νερό οι κυανόλευκοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει υδρόμετρο στο γήπεδο και το νερό που χρησιμοποιεί είναι από γεώτρηση. Η επιστολή:

«Επιστολή προς Δήμο Βόλου – Διεύθυνση Οικονομικών

Βόλος, 9-9-2015

Αρ. πρωτοκόλλου: 205

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δ.Ε. Ν. ΙΩΝΙΑΣ
– ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
– ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο υπ’ αριθμών 84547/4.9.2015 εγγράφου σας

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 84547/ 4.9.2015 ειδοποίησης του Τμήματος Οικονομικών Θεμάτων του Δήμου Σας, η οποία απεστάλη σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 81975/28.8.2015 εγγράφου Σας, επαγόμαστε τα ακόλουθα :

Α] Ως προς την παροχή ύδατος στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς», Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενδελεχούς έρευνας που διεξήχθη από εμάς στο σύνολο του εμβαδού του Γηπέδου, ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΗ κανένα απολύτως υδρόμετρο, που να πιστοποιεί την παροχή ύδατος στις εγκαταστάσεις. Οι υφ’ υμών απεσταλμένοι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης δεν αντιστοιχούν σε κάποια ενεργή σύνδεση. Οι κωδικοί των υδρομέτρων που αναγράφονται στους λογαριασμούς αυτούς, αφορούν σε συνδέσεις που έχουν διακοπεί από μακρόν, ήτοι πλέον των δέκα (10) ετών. Οι εγκαταστάσεις του Γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» υδροδοτούνται επί σειρά δεκαετιών από πηγάδι – γεώτρηση που είχε τοποθετηθεί προ αμνημονεύτων ετών από τους ανθρώπους που διέμεναν στην περιοχή αυτή και εξασφάλιζαν κατά τον τρόπο αυτό το πότισμα των καλλιεργειών τους. Ουδείς άλλος τρόπος υδροδότησης των εγκαταστάσεων υφίσταται και Σας καλούμε όπως ανασκευάσετε τις αιτιάσεις Σας. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Γηπέδου του ιστορικού Συλλόγου μας είχε προβλεφθεί και εξασφαλιστεί από παλαιότερες γενιές διοικούντων και φιλάθλων και ασφαλώς δεν αναμένουμε από την παρούσα Δημοτική Αρχή να γνωρίζει την ιστορία του πολύπαθου αυτού τόπου.

Β] Ως προς την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς», Σας επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως ότι από το έτος 1994, επί Προδρείας του Συλλόγου μας του κ. Γεωργίου Τσιντσίνη και επί Δημαρχίας του τότε Δήμου Νέας Ιωνίας, είχε ήδη καταρτισθεί συμφωνία όπως παραχωρηθεί από τον Σύλλογό μας προς τον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας προς χρήση ένας χώρος τριάντα (30) τ.μ. επί των κτισμάτων του Γηπέδου, με σκοπό την εγκατάσταση υποσταθμού της ΔΕΗ, ώστε να εξυπηρετηθεί η υπογείωση των δικτύων και καλωδίων ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Σε αντάλλαγμα της παραχώρησης του ως άνω χώρου, ο τότε Δήμος Νέας Ιωνίας ανέλαβε την πληρωμή των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου, διαμορφώνοντας το υφιστάμενο καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση, η παροχή ηλεκτροδότησης πρέπει να εδράζει σε κάποια έννομη σχέση μεταξύ των συμβαλλομένων και στην προκείμενη επίδικη περίπτωση εδράζει στην παραχώρηση χρήσης των ως άνω τετραγωνικών στον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας. Εφόσον η παρούσα Δημοτική Αρχή επιθυμεί να μεταβάλει το υφιστάμενο καθεστώς, η Διοίκηση του Συλλόγου μας προτίθεται ευχαρίστως να εξετάσει μεθ’ Υμών μία νέα συμφωνία μίσθωσης ή παραχώρησης των τετραγωνικών, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα ο υποσταθμός της ΔΕΗ.

Τέλος, δεν Σας αποκρύπτουμε την έκπληξή μας για την ειδοποίηση διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Βόλου, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε η ΝΟΜΙΜΗ διακοπή ρεύματος πραγματοποιείται από την ΔΕΗ και τους υπαλλήλους της και όχι από τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές.

Κατόπιν των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε για τους ατυχείς και παντελώς άστοχους χαρακτηρισμούς περί παρανόμων συμπεριφορών. Καλόπιστα σκεπτόμενοι, αποδίδουμε το επιθετικό και κακόβουλο ύφος των επιστολών Σας σε άγνοια των ιστορικών δεδομένων της υπόθεσης.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Μετά τιμής, για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ξάνθης Ιωάννης»

 

Το πρώτο έγγραφο του Δήμου Βόλου προς τη Νίκη Βόλου ενώ σύμφωνα με την επιστολή της βολιώτικης ομάδας φαίνεται πως υπάρχει και νεότερο με ημερομηνία 4/9/2015:

ravasaki-niki-dimos-volou

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις