Μάχη για να μπει τετράδα η Εθνική Εφήβων

Δεν προλαβαίνει να χαρεί (αλλά και να ξαποστάσει) μετά την επική ανατροπή απέναντι στη Φινλανδία η Εθνική Εφήβων. Πριν καν συμπληρωθεί 24ωρο από την επιστροφή από το -12 και το επί μέρους 29-4 στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου αντιμετωπίζει απόψε (21:15, ERT Sports) τη Λιθουανία για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού U18 που φιλοξενείται στο Βόλο.

Η «Λιέτουβα» έκανε την έκπληξη αποκλείοντας χθες με 56-54 τη Σερβία, κάτοχο των δύο προηγούμενων διοργανώσεων το 2017 και το 2018. Στην πρώτη φάση είχε χάσει από Ρωσία και Ιταλία, αλλά είχε κερδίσει το Μαυροβούνιο τερματίζοντας όμως τέταρτη στον πρώτο όμιλο. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή ομάδα (μέσος όρος 1,97μ.) αλλά διαθέτει παίκτες που γνωρίζουν άριστα τα βασικά. Το ρόστερ της είναι ισορροπημένο, χωρίς κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει ή να μειονεκτεί ιδιαίτερα. Μέχρι τώρα στο τουρνουά ξεχωρίζει ο ψηλός της, Αζουόλας Τουμπέλις, που μετρά 11,3 πόντους, 10 πόντους, 2 ασίστ και 2,5 τάπες ανά αγώνα.

Για την ελληνική ομάδα δεν θα είναι διαθέσιμος ο Δημήτρης Κλωνάρας, μετά το διάστρεμμα που υπέστη τη Δευτέρα. Το κλειστό της Νέας Ιωνίας αναμένεται και πάλι κατάμεστο. Σε περίπτωση πρόκρισης, η Εθνική θα παίξει πλέον το Σάββατο στα ημιτελικά με το νικητή του Ισπανία-Ρωσία.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:
14.30 Ρωσία-Ισπανία
16.45 Τουρκία-Γαλλία
19.00 Μ. Βρετανία-Σλοβενία
21.15 Λιθουανία-Ελλάδα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις