Κρόνος: Αιχμές Καββαδία κατά Καραϊσαρλή

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Κρόνος Αργυράδων, Γιάννη Καραϊσαρλή, ο Λευτέρης Καββαδίας, ως πρώην μέλος της Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης, αναφέρεται στις εξελίξεις στον Κρόνο.

Ο κ. Καββαδίας κάνει μια εξιστόρηση των γεγονότων, αφήνοντας όμως και σαφείς αιχμές προς τον κύριο Καραϊσαρλή, κατηγορώντας τον ότι υπέπεσε σε επικοινωνιακά λάθη, ότι ενδεχομένως με τον τρόπο του να έδιωξε από δίπλα του κόσμο που ήθελε να συνεργαστεί μαζί του , ότι απέφυγε να συναντηθεί με τον υποψήφιο επενδυτή ενώπιον της Επιτροπής και ότι άδικα κατηγορεί ολόκληρο το χωριό για αχαριστία. Στο τέλος, όμως, του ζητάει να ηγηθεί της ομάδας στην Α1΄ τοπική Κατηγορία, ειδάλλως εκείνη θα διαλυθεί.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«Κ. Καραϊσαρλή,

Ως μέλος της επιτροπής μέχρι και τις 26/7/19 θα προσπαθήσω υπεύθυνα και όσο αντικειμενικά γίνεται να παρουσιάσω τις διαβουλεύσεις που έγιναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα μεταξύ της εκάστοτε ορισμένης από τη λαϊκή συνέλευση επιτροπής και εσάς προσωπικώς. Θεωρώ ότι οι Αργυραδίτες πρέπει να γνωρίζουν τα γεγονότα όπως αυτά εξελίχθηκαν από τις 12/7/19 όπου συμμετείχα στις μεταξύ μας συζητήσεις. Όπου γράφεται η λέξη Ενημέρωση θα είναι η εξιστόρηση των γεγονότων. Όπου γράφεται η λέξη Σχόλιο, είναι το προσωπικό μου σχόλιο – γνώμη και δεν αντιπροσωπεύει κανέναν άλλον.

Ενημέρωση: Στις 10/7/19, δώσατε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στο Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης, λέγοντας τα εξής: α) Για τον Κρόνο Αργυράδων. Είπατε: «Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε ένα μικρό χωριό με μικρή δυναμική σε ό,τι αφορά τη Football League. Αυτή η Football League δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι μια πολυδάπανη κατηγορία, στην οποία είναι πολύ δύσκολο να κατέβει ένα μικρό χωριό. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα κατέβουμε». Σχόλιο: Δε νομίζω ότι κανείς στις Αργυράδες μπορεί να σας προσάψει κάτι γι’ αυτή τη δήλωση σας. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη δήλωση.

Ενημέρωση: Συνέχεια ραδιοφωνικής συνέντευξη σας: β) Για το ενδιαφέρον του Ηρακλή να αποκτήσει το ΑΦΜ του Κρόνου. Είπατε: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ηρακλή ώστε να του μεταβιβάσουμε το ΑΦΜ. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις τώρα. Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να τελειώσει το θέμα για να ξέρουμε κι εμείς αλλά και ο Ηρακλής τι θα κάνουμε. Δεν είμαστε μακριά πάντως». Συνέχεια ραδιοφωνικής συνέντευξη σας: γ) Για το πόσο κοστίζει η αγορά ενός ΑΦΜ της Football League. Είπατε: «Από 100 έως 300 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα πόσο ανάγκη έχει κάποιος ή για ποια ομάδα πρόκειται». Συνέχεια ραδιοφωνικής συνέντευξη σας. δ) Για την πρόταση που δεχθήκατε να συμμετέχετε ο ίδιος στο εγχείρημα. Είπατε: «Παίζει και αυτό το σενάριο. Μου έγινε πρόταση να συμμετέχω κι εγώ στο εγχείρημα. Να πάρω το 51 ή το 49% των μετοχών, αναλόγως. Είναι μια δελεαστική πρόταση. Ο Ηρακλής είναι Ηρακλής, ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία. Το συζητάμε κι αυτό. Όχι όμως να αναλάβει ένας άνθρωπος, αλλά όλοι μαζί. Ορίζοντας είναι η Παρασκευή. Μου είπαν ότι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και οικονομικά. Μου έδωσαν ένα πλάνο για το τι μπορούν να κάνουν. Μου είπαν ότι θα γίνω πρόεδρος. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε έναν μπούσουλα στα χέρια μας».

Σχόλιο: Το να διαπραγματεύεστε με μια άλλη ομάδα για να μεταβιβάσετε όπως εσείς είπατε το ΑΦΜ του Κρόνου και στην οποία ομάδα θα μπορούσατε ίσως να έχετε το 51% ή το 49% ή ακόμη και πρόεδρος της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους φιλάθλους του Κρόνου, θεωρώ πως ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό σας λάθος που έφερε μεγάλη αναστάτωση στις Αργυράδες. Σας ζητώ λοιπόν να αντιληφθείτε και να αιτιολογήσετε, στο βαθμό που μπορείτε, την αντίδραση αυτή του χωριού γιατί και εσείς θα κάνατε το ίδιο αν είσαστε στη θέση τους.

Ενημέρωση: Στις 12/7/19, πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση με τη δική σας παρουσία. Μια ταραχώδης κατά κάποιο τρόπο συνέλευση με τεταμένο ίσως το κλίμα λόγω των όσων προηγήθηκαν με τη ραδιοφωνική σας συνέντευξη. Στη συνέλευση αυτή είπατε ότι έχετε προχωρήσει στη σύσταση της ΠΑΕ ΚΡΟΝΟΣ έχοντας πάρει το 80%!!!! και το 20%!!!!! είναι ακόμη αδιάθετο. Είπατε επίσης α) ότι είχατε διάφορες συζητήσεις περί πώλησης του ΑΦΜ και η περισσότερη συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ’ αυτό το θέμα καθ’ ότι οι περισσότεροι δε γνώριζαν τι σημαίνει για την ομάδα η πώληση του ΑΦΜ. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις μια εκ των οποίων ήταν να πωληθεί το ΑΦΜ και τα χρήματα να πάνε για το γήπεδο και β) ότι δεν μπορείτε μόνο σας να τρέξετε την ΠΑΕ και θα θέλατε να έχετε τη βοήθεια του χωριού έχοντας ενεργά πρόσωπα γύρω σας, θα θέλατε να είχατε την ολική υποστήριξη του χωριού με κάθε μορφής βοήθεια και επίσης είπατε ότι θα χρειαστείτε την οικονομική βοήθεια του χωριού στα 200.000€ περίπου. Ελέχθη επίσης από εσάς ότι έχετε συναντηθεί με κάποιον υποψήφιο επενδυτή τον οποίο όπως μας είπατε κρίνατε ότι δε θα ήταν καλό για τη ομάδα να προχωρήσει περαιτέρω αυτή η διαδικασία με τον υποψήφιο επενδυτή. Σας πληροφορώ ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι που ήμασταν στη συνέλευση δε γνωρίζαμε περί της ύπαρξης υποψήφιου επενδυτή και μάλιστα ότι είχατε ήδη συναντηθεί. Από εσάς το μάθαμε πρώτα. Στη συνέχεια βέβαια μάθαμε τον τρόπο και τα πρόσωπα που τον έφεραν σε επαφή μαζί σας. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό στο θέμα αυτό, απλώς το αναφέρω προς ενημέρωση. Η Συνέλευση τελείωσε χωρίς να παρθεί καμιά απόφαση.

Ενημέρωση: Στις 14/7/19, πραγματοποιείται μια δεύτερη λαϊκή συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν 50 περίπου άτομα. Ακούστηκαν πολλές απόψεις – προτάσεις. Σημασία έχει πως το τέλος της συνέλευσης ομόφωνα εξεδόθη ψήφισμα αναφέροντας επιγραμματικά τα εξής: α) το χωριό σας ευχαριστεί για ότι κάνατε μέχρι σήμερα για τον ΚΡΟΝΟ αναγνωρίζοντας καθολικά τη συμβολή σας σε αυτήν την επιτυχία της ομάδας. Β) Το χωριό επιθυμεί να είστε εσείς στο τιμόνι της ομάδας ανεξάρτητα αν αυτή θα είναι ως ΠΑΕ ή αν κατέβει στην Α1 Κέρκυρας λόγω μη συμμετοχής της ομάδας στην κατηγορία που ανέβηκε. Γ) Επειδή το τοπίο εξακολουθούσε να είναι θολό και υπήρχε μια ασάφεια γύρω από το όλο θέμα, ορίστηκε μια επιτροπή για να σας συναντήσει και να μάθει υπεύθυνα τις προθέσεις σας.

Ενημέρωση: Η επιτροπή συναντήθηκε μαζί σας το απόγευμα της 15/7/19. Αναφέρω συνοπτικά τα ουσιώδη: α) Δηλώσατε και πάλι ότι δεν μπορείτε να τρέξετε μόνο σας την ομάδα χωρίς την πολύπλευρη υποστήριξη του χωριού, δηλ. την οικονομική υποστήριξη του χωριού στα 200.000€ περίπου (διαρκείας, δωρεές, χορηγίες, διαφημίσεις) και την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων του χωριού που θα είναι κοντά στην ομάδα. Σας είπαμε ότι το χωριό μάλλον θα είναι αδύνατο να στηρίξει οικονομικά την ομάδα με ένα τέτοιο ποσό καθ’ ότι δεν υπάρχει ο χρόνος να διερευνήσουμε τις προθέσεις των απανταχού Αργυραδιτών. Αν η συζήτηση αυτή γινόταν το Μάη, ίσως μετά από δύο μήνες να μπορούσαμε να απαντήσουμε πιο συγκεκριμένα επ’ αυτού. Ως εκ τούτου, σας ρωτήσαμε τι σκοπεύετε να κάνετε. Μας απαντήσατε ότι στην περίπτωση αυτή (δηλ. αδυναμίας οικονομικής υποστήριξης του χωριού σε αυτά που αναφέρατε) θα αποχωρήσετε από την ομάδα και θα παίξει την Α1 Κέρκυρας. Δηλώσατε επίσης ότι μετά την αντίδραση του χωριού δεν υπάρχει θέμα μεταβίβασης του ΑΦΜ και ότι το θέμα έχει κλείσει. Πέρα αυτών είπατε ότι αν βρεθεί επενδυτής τον οποίο θα κρίνει το χωριό ικανό να τρέξει την ομάδα τότε εσείς δεν έχετε κανένα πρόβλημα να του μεταβιβάσετε τις μετοχές αρκεί να πάρετε μια εγγυητική επιστολή (δεν αναφέρατε ποσό) για όλο το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση σας από την ομάδα και κατά το οποίο διάστημα όπως είπατε θα είστε και εσείς συνυπεύθυνος. Σας είπαμε ότι αυτό είναι νομικό θέμα και θα λυθεί μεταξύ των δικηγόρων όπως ορίζει ο νόμος.

Ενημέρωση: Στις 16/7/19 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην οποία η επιτροπή ανέφερε τα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση μας στις 15/7/19 όπως τούτα αναφέρονται παραπάνω. Λόγω του μικρού αριθμού ατόμων στη συνέλευση θεωρήθηκε σκόπιμο να μη παρθεί καμιά απόφαση. Στο χρονικό αυτό διάστημα που ακόμη γίνονταν οι συζητήσεις βγήκατε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπου βεβαιώσατε όλα τα παραπάνω δηλώνοντας καθαρά την πρόθεση σας να αποχωρήσετε από την ομάδα. Η παρουσίαση των τηλεοπτικών σας συνεντεύξεων από τους δημοσιογράφους ήταν τέτοια όπου έδειχνε τις Αργυράδες σαν ένα χωριό αχάριστο προς το πρόσωπο σας.

Σχόλιο: Θεωρώ πως αυτό είναι πολύ άδικο για το χωριό. Δεν μπορεί να κατηγορείται ένα χωριό επειδή αδυνατεί να υποστηρίξει μια ΠΑΕ με την ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία. Όλα αυτά τα χρόνια πήρατε τη βοήθεια που μπορούσε να σας δώσει το χωριό. Δέχομαι ότι σηκώσατε εσείς το βάρος του να τρέξετε την ομάδα και είναι ολοκληρωτικά δικό σας το επίτευγμα του να φθάσει η ομάδα τόσο ψηλά. Αυτό σας το αναγνωρίζουν όλοι. Τώρα, αν πιάνεστε από δυο-τρεις ανώνυμες αναρτήσεις που χρησιμοποιούν ένα κατάπτυστο λεξιλόγιο για να σας μειώσουν, αυτές δεν αντιπροσωπεύουν και δεν εκφράζουν το χωριό. Άλλωστε τέτοιες φωνές υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εκφράζουν τους φιλάθλους κάθε ομάδας. Ίσως να μείνατε και μόνος όπως λέτε. Αυτή είναι πολλές φορές η μοίρα ενός ηγέτη και δεν είστε ο μόνος. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ο ηγέτης μένει μόνος του είτε γιατί του αρέσει να ηγείται με ένα συγκεντρωτισμό που απομακρύνει με αυτόν τον τρόπο τους γύρω του είτε έχει αφήσει να δημιουργηθούν διαμάχες και διαφωνίες που και αυτές απομακρύνουν χρήσιμα και με προσφορά άτομα. Δεν μπορώ όμως να πάρω θέση του γιατί μείνατε μόνος καθ’ ότι δε γνωρίζω τα γεγονότα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια το χωριό ήταν δίπλα σας. Δε γνωρίζω επίσης σε ποιο βαθμό πήρατε (αν πήρατε) βοήθεια σε πολλούς τομείς που χρειάζεται η ομάδα. Ως προς την οικονομική υποστήριξη αυτά τα πέντε χρόνια, όποια και αν ήταν αυτή, μπορεί εύκολα να βρεθεί καθ’ ότι είμαι σίγουρος ότι αναγράφεται στο Βιβλίο Ταμείου.

Ενημέρωση: Στις 21/7/19 συγκαλείται και πάλι λαϊκή συνέλευση. Λόγω των τηλεοπτικών σας συνεντεύξεων παρατηρείται και πάλι μια ανησυχία στο χωριό με το τοπίο να είναι ασαφές και θολό γύρω από την ομάδα. Ορίζεται και πάλι επιτροπή για να σας συναντήσει και να μάθει από εσάς τις πραγματικές σας προθέσεις. Την ίδια ημέρα, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μου είπατε ότι έχετε αποφασίσει να αποχωρήσετε από την ομάδα και ότι θα μεταβιβάσετε τις μετοχές στο χωριό χωρίς καμιά οικονομική απαίτηση. Τα ίδια είπατε και στον κ. Καββαδία Γεώργιο (Μπέκου) το απόγευμα της ιδίας ημέρας. Το ίδιο βράδυ γίνεται η συνάντηση της επιτροπής με εσάς κατά την οποία και πάλι δηλώσατε ότι έχετε αποφασίσει να αποχωρήσετε βεβαιώνοντας τα παραπάνω. Απλώς προσθέσατε ότι αν η ομάδα παραχωρηθεί σε επενδυτή θα πρέπει να λάβετε το ποσό που έχετε ξοδέψει για τη σύσταση της ΠΑΕ και μια εγγυητική επιταγή που θα σας κατοχυρώνει για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πλήρη και νομική αποχώρηση σας από την ομάδα. Σας είπαμε ότι αν δεν προχωρήσει η ομάδα σε συμφωνία με το νέο επενδυτή θα θέλαμε εσείς να παραμείνετε στο τιμόνι της ομάδας, να δηλωθεί στην Α1 Κέρκυρας και να προχωρήσει όλο το χωριό μαζί με εσάς με μοναδικό σκοπό την κατασκευή γηπέδου. Την πρόταση μας αυτή την αρνηθήκατε.

Ενημέρωση: Την Πέμπτη, 25/7/19, η επιτροπή καλείται να συναντήσει τον υποψήφιο επενδυτή με το δικηγόρο του. Είναι ο ίδιος επενδυτής που εσείς είχατε συναντήσει πριν από την επιτροπή και είχατε μιλήσει για την πώληση της ΠΑΕ. Όπως όφειλε να κάνει η επιτροπή συναντήθηκε το ίδιο βράδυ, στις 21:00, με τον υποψήφιο επενδυτή. Οφείλω να σας πω ότι υπήρχε ένα θερμό κλίμα και ενδιαφέρον από τον υποψήφιο επενδυτή. Στις 23:00 η επιτροπή είχε κλείσει ραντεβού μαζί σας μαζί με τον υποψήφιο επενδυτή και όλοι μαζί να συζητήσουμε το όλο θέμα το οποίο θα το παρουσιάζαμε στη λαϊκή συνέλευση. Εσείς όμως δεν παρουσιασθήκατε. Σας τηλεφώνησε ο κ. Καββαδίας Γεώργιος (Μπέκου) και του απαντήσατε ότι για τους δικούς σας λόγους δεν μπορείτε να παρευρεθείτε ενώ είχε κανονιστεί το ραντεβού και σας περιμέναμε. Μιλήσατε με τον υποψήφιο επενδυτή και κανονίσατε να συναντηθείτε την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) και ΑΠΑΙΤΗΣΑΤΕ να μη παρευρεθεί η επιτροπή στη συζήτηση σας ενώ ο υποψήφιος επενδυτής επιθυμούσε την παρουσία της επιτροπής.

Σχόλιο: Ίσως όλα τα παραπάνω σχόλια μου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε θετικά ούτε αρνητικά προς τα γεγονότα που έλαβαν μέρος. Για το καλό της ομάδας, του χωριού και σεβασμό προς το πρόσωπο σας κράτησα όσο ήταν δυνατό μια ουδέτερη στάση. Και πάλι, για το καλό της ομάδας δε θα σχολιάσω την άρνηση σας να παρευρεθεί η επιτροπή στις συζητήσεις που είχατε με τον υποψήφιο επενδυτή. Αυτό το αφήνω να το σχολιάσουν οι άλλοι. Αυτό όμως που οφείλω να αναφέρω είναι το πόσο απαραίτητο ήταν να βρίσκεται η επιτροπή στις συζητήσεις σας με τον επενδυτή. Αν ήμασταν παρόν θα γνωρίζαμε τους λόγους της διαφωνίας σας αν διαφωνούσατε καθώς και τους όρους της συμφωνίας αν συμφωνούσατε, ούτως ώστε να μεταφέραμε μια καθαρή και πλήρη εικόνα στη συνέλευση.

Ενημέρωση: Στις 26/7/19 πραγματοποιείται και πάλι λαϊκή συνέλευση στην οποία παρουσιάζεται ο υποψήφιος επενδυτής και εξηγεί σε γενικές γραμμές το πλάνο του για την ομάδα. Λέχθηκαν περίπου τα ίδια πράγματα που ζητούσατε και εσείς όπως τούτα αναφέρονται παραπάνω χωρίς όμως να τεθεί η αναγκαιότητα της οικονομικής υποστήριξης του χωριού σε συγκεκριμένο ποσό και δη στο ποσό των 200.000€ περίπου που εσείς ζητούσατε για να τρέξετε την ομάδα. Δεν πάρθηκε καμιά απόφαση. Προσωπικά, δεν είδα το ίδιο θερμό κλίμα και ενδιαφέρον από τον υποψήφιο επενδυτή που υπήρχε το προηγούμενο βράδυ πριν ακόμη συναντηθεί μαζί σας. Τι άλλαξε μετά τη συνάντηση που είχατε μαζί του δεν το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος επενδυτής έφυγε λέγοντας ότι θα γνωστοποιήσει την απόφαση του σε μια εβδομάδα περίπου. Θα πρέπει να αναφέρω ότι κατόπι της άρνηση σας να παραστεί η επιτροπή στις συζητήσεις σας με τον υποψήφιο επενδυτή, δήλωσα στη συνέλευση ότι παραιτούμαι από την επιτροπή καθ’ ότι θεωρώ ότι δεν έχω τίποτε περισσότερο να προσφέρω. Άλλωστε, προσωπικά κλήθηκα να βοηθήσω αποκλειστικά στις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών χωρίς τίποτε περαιτέρω.

Συμπέρασμα / Γενικά σχόλια:

Κ. Καραϊσαρλή,

1. Σας θεωρώ έναν έντιμο, σοβαρό και πετυχημένο επιχειρηματία. Γνωρίζετε ότι κάνοντας την ΠΑΕ ΚΡΟΝΟΣ και κατέχοντας όπως λέτε το 80% των μετοχών είστε ουσιαστικά ο αποκλειστικός μεγαλομέτοχος/ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας. Ως ανώνυμη εταιρεία που είναι μπορείτε σήμερα από νομικής απόψεως να την κάνετε ότι θέλετε. Είστε ο αποκλειστικός κυρίαρχος του παιχνιδιού. Δε θέλω να πιστέψω ότι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός σας κάνοντας την ΠΑΕ. Γνωρίζατε από τη λήξη του πρωταθλήματος τις οικονομικές δυνατότητες του χωριού. Επειδή όπου πάτε λέτε συνεχώς το «πως θα μπορέσει ένα άτομο να τρέξει την ομάδα όταν δεν μπορούν χίλια άτομα του χωριού να την τρέξουν», σας λέγω ότι όπως συμβαίνει σε κάθε μέρος δεν ασχολούνται όλα τα άτομα με την κάθε ομάδα της περιοχής τους. Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός φιλάθλων που ακολουθεί την κάθε ομάδα. Αυτούς τους φιλάθλους στα πέντε χρόνια που ήσαστε στην ομάδα τους γνωρίζετε. Είναι εργαζόμενα άτομα ή συνταξιούχοι που έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Δεν μπορούν όμως, ακόμη και με την όποια βοήθεια μικρο-επιχειρηματικής τουριστικής δραστηριότητας επιχειρηματιών του χωριού να ικανοποιήσουν την οικονομική αναγκαιότητα των 200.000€ περίπου που υπολογίζετε από το χωριό για την ομάδα. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να έχετε μια σταθερή ομάδα ανθρώπων πάντα δίπλα σας όπως απαιτούν οι νέες επαγγελματικές συνθήκες σε αυτήν την κατηγορία. Περιστασιακά μπορείτε να έχετε πολύ κόσμο. Δεν μπορεί όμως ο κόσμος αυτός να είναι παντού με την ομάδα δηλ. στις προπονήσεις, στα παιχνίδια, στα εκτός έδρας παιχνίδια με μετακινήσεις που όλα αυτά απαιτούν και μεγάλα ατομικά έξοδα. Εν ολίγοις αυτό που ζητάτε και με τον τρόπο που το θέτετε είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

2. Κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει που δεν μπορείτε να τρέξετε την ομάδα στην επαγγελματική κατηγορία. Ίσα-ίσα που όλο το χωριό ομόφωνα στο ψήφισμα του δήλωσε ότι είναι μαζί σας γυρίζοντας ακόμη και πάλι στην Α1 Κέρκυρας. Αυτό που καίει το χωριό είναι το γήπεδο. Σας δήλωσα προσωπικά να ηγηθείτε της ομάδας στην Α1 και να κυνηγήσετε μαζί με το χωριό και τους τοπικούς φορείς την κατασκευή ενός γηπέδου για την ομάδα. Αυτός είναι ο καημός όλων των Αργυραδιτών. Σας είπα ότι το χωριό θα σας κάνει «εικόνισμα» αν το καταφέρνατε. Αυτό άλλωστε θα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για εσάς για να αρχίσει η ομάδα και πάλι από χαμηλά.

3. κ. Καραϊσαρλή,

Α) Ας υποθέσουμε ότι αποχωρείτε. Αν εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχει κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που θα δεχτεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις μια ΠΑΕ και μιας ομάδας έτσι στο πουθενά, τότε προβείτε όπως εσείς έχετε αποφασίσει. Εκτός βέβαια κι αν υπάρχει ο επενδυτής με τον οποίο μέχρι πρότινος είσαστε σε επαφή χωρίς να γνωρίζω αν συνεχίζετε τις επαφές σας. Σε διαφορετική περίπτωση γνωρίζετε ότι η ΠΑΕ θα λυθεί είτε από εσάς είτε απ’ αυτόν που θα αποδεχτεί τις μετοχές (δε μιλώ για επενδυτή).

Β) Σας δήλωσα ότι όλο το χωριό είναι μαζί σας, όλοι σας επαινούν για την προσφορά στον ΚΡΟΝΟ, αναγνωρίζουν την όλη προσπάθεια σας και αυτά όλα φάνηκαν από το ομόφωνο ψήφισμα. Εσείς ανεβάσετε την ομάδα στην FoodballLeague. Σας ζήτησα, σε περίπτωση που δε βρεθεί επενδυτής να παραμείνετε για ένα διάστημα τουλάχιστο στην ομάδα ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στην Α1 και να μη διαλυθεί η ομάδα. Μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό. Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα δε μπορεί κανένας άλλος να τρέξει την ομάδα καθ’ ότι δεν έχει το χρονικό περιθώριο να την έχει έτοιμη από παίκτες, κλπ. για να λάβει μέρος στην Α1 την επόμενη περίοδο. Άρα, ουσιαστικά διαλύεται για τουλάχιστο ένα έτος η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό δε το θέλετε να συμβεί.

Γ) κ. Καραϊσαρλή, ο ΚΡΟΝΟΣ προϋπήρχε για 46 χρόνια πριν από εσάς. Παραλάβατε μια ομάδα όπως είπατε προβληματική. Αυτό το αποδέχονται όλοι. Η ομάδα όμως έστω και με τα προβλήματα της υπήρχε. Αν την παρατήσετε τη χρονική αυτή στιγμή ακέφαλη διαλύεται. Ουσιαστικά, παραλάβετε από το χωριό μια ομάδα με προβλήματα αλλά Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ και τώρα θα αφήσετε το χωριό χωρίς ομάδα. Δε νομίζω ότι αυτό θα είναι το καλλίτερο για την υστεροφημία σας. Ως εκ τούτου, σας ζητώ (αν δεν προχωρήσει η ιστορία με τον επενδυτή) να παραμείνετε στο τιμόνι του ΚΡΟΝΟΥ και να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της ομάδας στην Α1 ή σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία με ομαλό τρόπο χωρίς να διαλυθεί η ομάδα.

Σας έγραψα όλα τα παραπάνω τώρα που δεν ανήκω στην επιτροπή για τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών αν και δεν θα έπρεπε να μιλάμε για δύο πλευρές όταν μιλάμε για τον ΚΡΟΝΟ. Δυστυχώς όμως μετά τη ραδιοφωνική σας συνέντευξη από τη μια πλευρά είναι ο κ. Καραϊσαρλής που μιλούσε για ΑΦΜ και Ηρακλή και από την άλλη οι φίλαθλοι της ομάδας που ανησυχούν για το μέλλον της ομάδας τους. Έχετε όλη τη δυνατότητα να ξαναγίνει ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΝΑ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ. Πέρα τούτου, είχα την υποχρέωση να γράψω όλα αυτά για να γνωρίζουν οι Αργυραδίτες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για όλες τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της επιτροπής και εσάς καθώς και το τι ελέχθη στις συνελεύσεις.

Σας ευχαριστώ,
Λευτέρης Καββαδίας»

Πηγή: CorfuCorner

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις