Για την υπέρβαση κόντρα στο φαβορί οι Έφηβοι

Έχοντας ήδη πετύχει την αποστολή της, η Εθνική Εφήβων βρίσκεται απόψε αντιμέτωπη με μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Αντιμετωπίζει στις 21:15 (ΕΡΤ Sports) την Ισπανία στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 με στόχο την υπέρβαση.

Η ελληνική ομάδα φτάνει για ενδέκατη φορά στην ιστορία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και πλέον έχει σαν στόχο το όγδοο μετάλλιό της. Απέναντί της έχει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, που ψάχνει το δωδέκατο μετάλλιό της στο θεσμό.

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος έχει ερωτηματικό την παρουσία του Δημήτρη Κλωνάρα, που είχε υποστεί διάστρεμμα στο ματς της Δευτέρας με τη Σλοβενία και έχει κάποιες πιθανότητες να παίξει. Στόχος της Εθνικής είναι να μπει δυνατά στο παιχνίδι, να μείνει κοντά στο σκορ συγκρατώντας τους Ισπανούς (που έχουν την κορυφαία επίθεση στο τουρνουά με διαφορά-86,4 πόντους ανά αγώνα) και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη. Στο πλευρό της θα είναι ο κόσμος, καθώς το κλειστό της Νέας Ιωνίας θα είναι κατάμεστο, ενώ στο Βόλο θα βρεθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι Ίβηρες έχουν φτάσει στα ημιτελικά αήττητοι έχοντας την καλύτερη επίθεση και με τον αέρα του 85-63 στο φιλικό απέναντι στην Εθνική τρεις μέρες πριν αρχίσει το τουρνουά. Μεγάλα αστέρια της ομάδας είναι οι Σαντιάγκο Αλντάμα και Ουσμάν Γκαρούμπα, που είναι οι δύο κορυφαίοι σε αξιολόγηση παίκτες της διοργάνωσης. Ο πρώτος μετρά 16,8 πόντους, 7,6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά αγώνα, ενώ ο άσος που ανήκει στη Ρεάλ έχει 16 πόντους, 11,4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,6 τάπες κατά μέσο όρο.

Στον άλλο ημιτελικό τίθενται αντιμέτωπες στις 19:00 Τουρκία και Σλοβενία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις