Φιλική ήττα για Ολυμπιακό Β. 1-0 από την Καρίτσα

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Ολυμπιακός Βόλου με αντίπαλο την Α.Ε. Καρίτσας στο γήπεδο της ομάδας από την Πιερία. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 με πέναλτι του Κυρτέγου στο 8ο λεπτό.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν κατάφερε, ωστόσο, να μετατρέψει σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι.
Στο πρώτο ημίχρονο (διάρκειας 40 λεπτών) η αφόρητη ζέστη και η κούραση από τις διπλές προπονήσεις δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και στους παίκτες της Καρίτσας να είναι παραγωγικοί στο παιχνίδι τους. Είναι λογικό οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν «δεθεί» ακόμη, ως ομάδα, καθώς δεν έχουν κλείσει ούτε δύο εβδομάδες προετοιμασίας, ενώ υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα φέτος στον Ολυμπιακό.
Στο αρχικό σχήμα αγωνίστηκε ο νεαρός Καρακώστας (παίκτης υπό δοκιμή), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Κόκκορης, Καραλούλης, ποδοσφαιριστές που προπονούνται με τον Ολυμπιακό και περνούν από το μικροσκόπιο του Θωμά Γράφα.
Ο Κλεβί Κόλα δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να βρίσκεται στο Βόλο από την περασμένη Πέμπτη και υποβάλλεται σε θεραπεία.
Οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η Καρίτσα κατάφερε στη μοναδική, επί της ουσίας, αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι να ανοίξει το σκορ. Στο 7’ ο Μητράκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γραικό με τον διαιτητή Μέγα να καταλογίζει πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Κυρτέγος, ο οποίος έγραψε το 1-0 για την Καρίτσα, νικώντας το Μακρυωνίτη.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να φτάσει στην ισοφάριση και στο 26’ το σουτ του Μπουτζίκου πέρασε άουτ, ενώ στο 29’ ο Στέλιος Πόζογλου δύο φορές δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γαλάνη, με τον τερματοφύλακα της Καρίτσας να αποκρούει σωτήρια και τις δύο φορές, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Νωρίτερα, στο 28’, ο Καραγκούνης επιχείρησε το σουτ, με τον Μακρυωνίτη να αποκρούει τη μπάλα.

Καλύτερος αλλά χωρίς γκολ στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Θωμάς Γράφας έκανε οκτώ αλλαγές, καθώς συνέχισαν να αγωνίζονται από το αρχικό σχήμα μόνο οι Βοσνακίδης, Καναβός και Σκοπελίτης.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο β’ μέρος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 59’ το πλασέ του Πάσχου μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 68’ ο Μαρούδας με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιούμη, ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ που επιχείρησε ο υπό δοκιμή Καραλούλης, μπλόκαρε τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Καρίτσας.
Στο 74’ ο Μπακουλάτι έχασε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Το πλασέ του νεαρού μέσου μέσα από τη μικρή περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Τσιούμης, ενώ στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης σούταρε, με τον τερματοφύλακα της Καρίτσας να αποκρούει εκ νέου, με τον Ολυμπιακό να χάνει πολύ σπουδαία ευκαιρία για γκολ.
Μέχρι το 80’ όπου έληξε το παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα, με την Καρίτσα να κερδίζει με 1-0.
Μετά το φιλικό παιχνίδι η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στο Βόλο, καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)
Βοηθοί: Σαλτσίδης, Καλορόγιαννης (Πιερίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (41’ Σοϊλεμέζογλου), Γραικός (41’ Πριόνας), Μπουτζίκος (41’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης (60’ Πατσής), Ρόκας (41’ Παπαϊωάννου), Καναβός, Σκοπελίτης (67’ Καραλούλης), Τζέφερσον (41’ Ενγκομπά, 70’ Μπακουλάτι), Πόζογλου (41’ Κόκκορης), Καρακώστας (41’ Πάσχος), Τσίτας (41’ Μαρούδας).
Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Γαλάνης, Καραγκούνης, Λάγδραρης, Κωτσιόπουλος, Δημητγρίου, Τροϊρης, Μήτρακας, Οικονόμου, Αλεξίου, Κυρτέγος, Συράκος.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Δημητρουλόπουλος, Τσιώμης, Λουί Φερνάντο, Καρτσαμπάς, Λυκούργος, Καρατζιάς, Κουκουνάρας, Χατζηαργυρίου, Στίκος, Κούσιας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις