«Πάμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο»

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μιλάει στο SDNA για το… μάθημα της ήττας από την Ισπανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 του Βόλου και δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο πως η Εθνική θέλει το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Σλοβενία.

Έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της Λιθουανίας, στον προημιτελικό, η Εθνική Εφήβων τέθηκε αντιμέτωπη με το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του Βόλου. Η Ισπανία, με τον Ουσμάν Γκαρούμπα και τον Σαντιάγκο Αλντάμα να δεσπόζουν στο παιχνίδι της, φάνταζε από την πρώτη στιγμή ως η πιο ισχυρή ομάδα του τουρνουά. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Οι διεθνείς πάλεψαν από το πρώτο δευτερόλεπτο, κατάφεραν σε αρκετές στιγμές στο πρώτο μέρος να βγάλουν εκτός ρυθμού τους Ίβηρες, όμως στο τέλος λύγισαν. Ωστόσο το… ταξίδι δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχει μια ακόμα στάση στο δρόμο για το μετάλλιο, απέναντι στην Σλοβενία.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης «πάλεψε» απέναντι στην Ισπανία και μιλώντας στο SDNAέδωσε το… σύνθημα για το παιχνίδι με τους Σλοβένους. Ο νεαρός γκαρντ εστίασε στα οφέλη που έχει η ήττα απέναντι στην Ισπανία, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Βόλου, που γέμισε το κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Η Εθνική για περίπου 20-25 λεπτά κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Ίβηρες, όμως όπως παραδέχτηκε ο εκρηκτικός γκαρντ «δεν έφτανε να είμαστε 20-25 λεπτά μέσα στο ματς. Έπρεπε να ήμασταν και στα 40 λεπτά συγκεντρωμένοι. Κάποια στιγμή χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, δεν παίξαμε σωστές άμυνες. Στην επίθεση δεν κάναμε αυτό που θέλαμε, λόγω της πίεσης των Ισπανών. Μας έβγαλαν εκτός ρυθμού λόγω της πίεσης που άσκησαν και έτσι χάσαμε το ματς».

Το τουρνουά δεν τελείωσε για την Εθνική στο παιχνίδι του Σαββάτου, καθώς προ των πυλών είναι ο μικρός τελικός, με αντίπαλο την Σλοβενία και έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την «γαλανόλευκη». «Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στον όμιλο. Και οι Σλοβένοι έρχονται από ήττα στον ημιτελικό, οπότε θα είναι πληγωμένοι και πεισμωμένοι για να κερδίσουν. Θα πρέπει και εμείς να είμαστε πεισμωμένοι για να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο».

Στον ημιτελικό με την Ισπανία ο κόσμος δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Γέμισε το κλειστό της Νέας Ιωνίας και στήριξε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, αλλά και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου. Ο κόσμος, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας. Πραγματικά τον ευχαριστούμε και μακάρι να μας στηρίξει και αύριο για να πάρουμε την τρίτη θέση», ήταν τα λόγια του Έλληνα γκαρντ, ο οποίος αναγνώρισε την συμβολή του κόσμου.

Στο τέλος της κουβέντας, ο νεαρός γκαρντ στάθηκε στον… εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ήττας απέναντι στους «Φούριας Ρόχας» τονίζοντας πως «φυσικά και είναι μάθημα η ήττα από την Ισπανία. Όπως και εκείνη κόντρα στην Γαλλία την πήραμε ως μάθημα. Οι ήττες αυτές σε τόσο σημαντικά παιχνίδια μας δίνουν πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε. Τώρα μπορεί να χάσαμε το εισιτήριο για τον τελικό, αλλά κερδίσαμε κάποιες εμπειρίες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια, ώστε σε επόμενη συνάντηση μαζί τους να τους κερδίσουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις